Сваляне на разход на гориво !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- asdfdwadwa
- Потребител
-
Сваляне на разход на гориво !
Здравейте колеги ! Пресен собственик съм на БМВ 318и автоматик.Първа кола ми е и имам чувството,че нещо не е в ред.Колата е бензин\газ 115кс. 1800куб.В топло време през деня ми гори 30лв-газ -> 120км.Което е над 20тина литра на 100.Стрелката постоянно е забита на 30литра разход и не се променя от това дали подавам газ или не.Този разход го постигам с икономично и бавно каране да не си помислите,че е разход при правене на КЕФ
До колкото четох по форумите трябва да погледна ламбда сонда и дебитомер.Дайте ми съвет или предположение от какво друго може да е този голям разход.Да допълня нещо,когато колата е изгасена стрелката на разходомера сочи на 10 литра.Моля помогнете,защото колата ми хареса,а не искам да я продам заради този проблем.Благодаря Ви предварително !

Re: Сваляне на разход на гориво !
Бегай на диагностика, там ще ти кажат ако има проблем. Така през компа няма кой да ти каже точно, само ще има догатки и ще сменяш чарколяци без да знаеш истинския проблем.
- jackass3D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 Touring
- Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
- Детайли за колата: Много хубави :)
Здр. колега честита придобивка и дано да нямаш много проблеми и да си я караш със здраве. И да знаеш, че автоматите си горят малко повечко.
Сега по твоя въпрос обикновенна газ или и ГИ. Сподели как е и на бензин. Имаш ли колебаене в оборотите и как пали като е студена.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Разхода на газ е висок,и все пак е доста относително,30лв газ при цена 1лв,1,50 или 2лв? Разхода се дава в литри,не във валута
.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Честита баварка колега
Автоматика е хубаво нещо, особенно в наши дни
За проблема... Обикн. газово, или газов инжекцион е слаган ?
Да, колегата е много прав, разхода се прави само в литри, не във валута
Не си писъл на бензин как е разход/вървеж? Пак ли е над 20л /100 ? - Ако да, според мен - ламбда сондата ти е аут от играта, ако на бензин разхода си е нормален - това газово нещо не е в ред...
Прави смело диагностика ако е ламбда - ще излезе, ако има и друго също ще разбереш.
Не си писъл и от къде си, така е по-трудно на колегите да ти помогнат и насочат...

Автоматика е хубаво нещо, особенно в наши дни

За проблема... Обикн. газово, или газов инжекцион е слаган ?
Да, колегата е много прав, разхода се прави само в литри, не във валута

Не си писъл на бензин как е разход/вървеж? Пак ли е над 20л /100 ? - Ако да, според мен - ламбда сондата ти е аут от играта, ако на бензин разхода си е нормален - това газово нещо не е в ред...
Прави смело диагностика ако е ламбда - ще излезе, ако има и друго също ще разбереш.
Не си писъл и от къде си, така е по-трудно на колегите да ти помогнат и насочат...
- asdfdwadwa
- Потребител
-
Сорри за неуточненията колеги.Колата е с обикновенна газова уредба и незнам колко гори на бензин,защото има проблем с диузата,която вкарва бенз в двигателя.Разхода е около 21-2 литра (газ) на 100км.От Русе съм и незнам къде има сервиз за диагностика.Благодаря,че откликвате мигновенно много съм доволен и от форума ! НЕВЕРОЯТНЕ СТЕ 

- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
asdfdwadwa написа:Сорри за неуточненията колеги.Колата е с обикновенна газова уредба и незнам колко гори на бензин,защото има проблем с диузата,която вкарва бенз в двигателя.Разхода е около 21-2 литра (газ) на 100км.От Русе съм и незнам къде има сервиз за диагностика.Благодаря,че откликвате мигновенно много съм доволен и от форума ! НЕВЕРОЯТНЕ СТЕ
колега само да ти кажа, че щом я караш с обикновена газова дебитомера и ламбдата не играят абсолютно никаква роля. Иди при някой газаджия да ти я настрой както трябва, направи обслужване на испарителя (мембрани, филтри и тн.) всичко това ще ти излезе не повече от 50лв и тогава кажи как е разхода- според мен трябва да падне и то с много

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
nikolay_pz написа:колега само да ти кажа, че щом я караш с обикновена газова дебитомера и ламбдата не играят абсолютно никаква роля. Иди при някой газаджия да ти я настрой както трябва, направи обслужване на испарителя (мембрани, филтри и тн.) всичко това ще ти излезе не повече от 50лв и тогава кажи как е разхода- според мен трябва да падне и то с много
Първо пробвай само с настройка , а ако и така не стане сменяй нещата които ти каза колегата...те все пак са си консуматив,не са вечни

- jackass3D
- кандидат ентусиаст
-
asdfdwadwa написа:Сорри за неуточненията колеги.Колата е с обикновенна газова уредба и незнам колко гори на бензин,защото има проблем с диузата,която вкарва бенз в двигателя.Разхода е около 21-2 литра (газ) на 100км.От Русе съм и незнам къде има сервиз за диагностика.Благодаря,че откликвате мигновенно много съм доволен и от форума ! НЕВЕРОЯТНЕ СТЕ
Ако искаш ела да ти видя дебитомера ем да мерна с мултицета. А сервиз дето да я закачат или Русе Кар горе до Зита ама там ша ти извадят от девет кладенеца вода; или един друг дето опраиха моита.Ако искаш звънни на тел. 0894618196 Емил се казвам и с кот мога ша помогна.

- jbankov
- ентусиаст
-
е, даде ама ако ми кажеш какво е общото между дебитомера и газовата 

- Radoslaf
- Потребител
-
- Кара: E39 525D
Колега както са ти казали по горе закарай я на някой газаджия да я види и той ще ти каже дали изпарителя е за ремонт.
Аз съм с същия мотор с обикновена газова и ми гори 11/100 в момента , при теб с автомата 13-14 трябва да максимум ако не я ръчкаш постоянно.
Огледай я да няма някой скъсан маркуч и да смуче въздух от някъде , погледни и въздушния филтър.
Аз съм с същия мотор с обикновена газова и ми гори 11/100 в момента , при теб с автомата 13-14 трябва да максимум ако не я ръчкаш постоянно.
Огледай я да няма някой скъсан маркуч и да смуче въздух от някъде , погледни и въздушния филтър.
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
jbankov написа:е, даде ама ако ми кажеш какво е общото между дебитомера и газовата
нищо.. аз си карам без дебитомер защото съм на газ. Мислех да купувам друг, но не ми се иска да гръмне и той от тъпата газ

- jackass3D
- кандидат ентусиаст
-
jbankov написа:е, даде ама ако ми кажеш какво е общото между дебитомера и газовата

- jbankov
- ентусиаст
-
При палене ОК, въпреки ,че и с това не съм на 100% съгласен,
ама при работа на двигателя
ама при работа на двигателя

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2