Бушон чистачки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Бушон чистачки
Колеги, помагайте, нещата са спешни!
След няколко часа ще пътувам, навън вали сняг, а шибаните ми чистачки отказват да работят.Някой да има идея кой точно бушон е за тях?
---------------------------------------------------------
Пускам тук развитието на историята, за да го виждат всички.Мнението си го има и на втора страница.
------------------------------------------------------
Малко нова информация.Оказва се всъщност, че свиренето идва от тромбата за алармата, а не от тази за клаксона.Истина ли е, че тя си има отделно захранване и затова не мога да я спра по никакъв начин освен като откача клемите на акумулатора?

---------------------------------------------------------
Пускам тук развитието на историята, за да го виждат всички.Мнението си го има и на втора страница.
raduslaf написа:Та колеги, НЕ си купувайте от бензиностанции НИЩО, което е от значение за функционирането на каквото и да било във вашата кола.Както вече споменах, тръгнах си без бушон за чистачките, но си купих едни от първата бензиностанция, за да имам за всеки случай, ако все пак завали.Това се и случи.Спрях да поставя 15 амперовия бушон, какъвто беше оригиналният, който изгоря.Видимо този от бензиностанцията беше лошо качество - китайски.Вероятно малките китайчета ги правят там в часовете си по труд и техника и после ги пускат на пазара, че да върви китайската икономика.Помислих си, че все едни 70 км до София няма да има проблем.Потеглям аз и след няма и 100 метра в купето почва да навлиза адският дим.Замирисва зверски на изгоряло и димоляк.Посред пътя просто набивам спирачки, гася колата и с бесни темпове взимам пожарогасителя от багажника.Като отворихме капака отвътре се разнесоха кълба дим, които идваха от кутията с инсталацията.Вече се приготвям да гася, а в тоя момент една патрулка спира зад мене и двамата полицаи (благодаря им на хората за съдействието) дойдоха при мен и питат кво става.Викам им, че явно ще пламвам и се готвя да гася.Те дадоха акъл да разкачим поне клемите на акумулатора, при което почваме да го правим с няква отвертка, щото нито аз имам инструменти в колата, нито те.В това време другото ченге видя проблемния бушон, който се беше стопил до неузнаваемост и го извади, а един приятел стои над инсталацията с пожарогасителя и само чака нещо да припламти, за да го изгаси.И както си къртим ние клемите с отвертката, се включва тромбата на клаксона, ама със зверски силния звук.И няма гасане.Не знам защо така се включи, но още повече внесе суматоха, а ние с ченгето къртим с бесни темпове и най-накрая просто счупихме клемата и тва престана да вие.Дотук добре - клаксона вече не реве, колата не се запали, но все още сме насред пътя и правим колона.Полицаят вика "давай да я запалим и да я преместим по-нататък на широкото, че тука ще ви отнесе някой".Мен съответно ме беше шубе, щото еба ли й майката дали няма да се запали тоя път.Ама нямаше начин и я запалихме.Колата си стигна до мястото свирейки отвратително силно (не подозирах, че имам толкова зверска тромба) и оттам нататък вече се сещате.Нямаше как да рискувам да карам до София, а и още повече няма как да карам на непрекъснато работещ клаксон.Обадих се на пътна помощ, преговаряхме там малко и накрая се разбрахме за няква приемлива сума и колата криво ляво стигна до София.Та който има идея защо шибаната тромба вие, и мисли, че може да помогне в ситуацията, може да ми пише
------------------------------------------------------
Малко нова информация.Оказва се всъщност, че свиренето идва от тромбата за алармата, а не от тази за клаксона.Истина ли е, че тя си има отделно захранване и затова не мога да я спра по никакъв начин освен като откача клемите на акумулатора?
Последна промяна raduslaf на 19 Окт 2011, 15:43, променена общо 4 пъти
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
- raduslaf
- ентусиаст
-
Re: Чистачки
Благодаря
Междувременно отворих кутията с бушоните и открих, че на един от тях проводникът беше прекъснат.На изгорелия бушон пише 15А, а на тоя който сложих пише 5А.Да се надяваме, че няма да е чак такъв проблем.Иначе с това чистачките тръгнаха.Само да видим колко ще издържат.

- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Тоя,който си сложил е за по-малко напрежение и може,и да "покара",но като имаш възможност вземи си 15А резерва
за по-сигурно!
ПП: Прати ми някои снимки на ЛС да видим как е станала колата

ПП: Прати ми някои снимки на ЛС да видим как е станала колата

- ognyan 74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i; Е36 318i
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Прегледай механиката, смажи подвижните елементи, пера за зимата нови е добре и т.н.
Тези идеи със смяната на ампеража към по-голям, обезсмислят предназначението на предпазителите!
Тези идеи със смяната на ампеража към по-голям, обезсмислят предназначението на предпазителите!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Дойде зимата и се почва - чистачки, парно...
Към колегата, който е пуснал темата: Прегледай механиката на чистачките и инсталацията, бушоните горят само ако има проблем. При нормална експлотация трябва да няма проблеми.
И най-важното е да се слагат истински бушони, `щото китайските преди да прекъснат веригата се запалват.
Към колегата, който е пуснал темата: Прегледай механиката на чистачките и инсталацията, бушоните горят само ако има проблем. При нормална експлотация трябва да няма проблеми.
И най-важното е да се слагат истински бушони, `щото китайските преди да прекъснат веригата се запалват.
Последна промяна bmw325tds на 16 Окт 2011, 18:27, променена общо 1 път
- raduslaf
- ентусиаст
-
Такааа...5 амперовия бушон изгоря.Сега остава възможността да сложа 30 на мястото на 15 или просто да се прибера без чистачки.Сега не вали, ама ако по пътя завали ще го духам.Ще го сменя по път, ако вземе, че завали и това е.
raduslaf написа:Такааа...5 амперовия бушон изгоря.Сега остава възможността да сложа 30 на мястото на 15 или просто да се прибера без чистачки.Сега не вали, ама ако по пътя завали ще го духам.Ще го сменя по път, ако вземе, че завали и това е.
Те инженерите са го сметнали за 15A, но ти карай спокойно все пак ще пуснеш чистачките като вали и ако се запали колата дъжда ще изгаси пламъците.
- raduslaf
- ентусиаст
-
bmw325tds написа:raduslaf написа:Такааа...5 амперовия бушон изгоря.Сега остава възможността да сложа 30 на мястото на 15 или просто да се прибера без чистачки.Сега не вали, ама ако по пътя завали ще го духам.Ще го сменя по път, ако вземе, че завали и това е.
Те инженерите са го сметнали за 15A, но ти карай спокойно все пак ще пуснеш чистачките като вали и ако се запали колата дъжда ще изгаси пламъците.
Винаги ли си толкова остроумен?Аз знам за колко са го сметнали инженерите, но предвид ситуацията обмислям варианти и моля за съвети.От хитреци полза няма.Кажи сега още нещо по-умно от предното.
Сложи си 15A бушон за да няма инциденти. Като имаш време си ревизирай чистачките.raduslaf написа:...
- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
Колега мисля че е добре по пътя от някоя бензиностанция да си купиш 1 нов комплект бушончета
аз така сменях здрави бушони наскоро.. просто бяха дефектни та добре е да имаш и някое друго бушонче под ръка.Не тежи и не пречи
лек път и безаварийно ти желаем

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Точно пък от бензиностанция не е оферта да ги купуваш... най-добре е от някой познат или от морга, където имат оригинални, свалени от кола.
Не знам защо големи вериги бензиностанции се излагат с бушони ментета...Mollov написа:Точно пък от бензиностанция не е оферта да ги купуваш... най-добре е от някой познат или от морга, където имат оригинални, свалени от кола.
Има и магазинчета, които прадават качествени бушони.
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
raduslaf написа:bmw325tds написа:raduslaf написа:Такааа...5 амперовия бушон изгоря.Сега остава възможността да сложа 30 на мястото на 15 или просто да се прибера без чистачки.Сега не вали, ама ако по пътя завали ще го духам.Ще го сменя по път, ако вземе, че завали и това е.
Винаги ли си толкова остроумен?Аз знам за колко са го сметнали инженерите, но предвид ситуацията обмислям варианти и моля за съвети.От хитреци полза няма.Кажи сега още нещо по-умно от предното.
ами за да ти гори бушона може да има др. причина , търси 15 А далече си ми подаръче щеше да е а с 30 А може и не дай боже да се подпалиш, че пожарогасител ще трябва посред зима
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3