Лепило тапицерия таван?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Лепило тапицерия таван?
по предните колонки се отлепил плата от кората, та какво лепило да взема и откъде ... и лесно ли се махат само тези кори и евент. някакви нови щипки трябва ли да купувам
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Re: Лепило тапицерия таван?
махат се с издърпване от горния край към теб - може да счупиш някоя щипка те са отляти с кората ,за лепилото аз съм ползвал хелметех
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Хелми , хелметекс , хелмевект и всички хелми-ла*на не ги слагай , гарантирано ще се отлепи след година (най -много две) ....
Ползвай или универсалното лепило на хенкел , или отиди до някой тапицер и си купи от него лепило за тапицерии , то реално е пак на хенкел , но е в едни метални кутии от по 3-5 литра ... Това лепило където лепне , няма отлепяне после !
Иначе колонките се изкарват с дърпане към теб , сядаш на седалката с лице към колонката , махаш уплътнението от външната страна , понеже то ляга на колонката и я притиска , след това хващаш с две ръце от двете страни колонката и дърпаш леко към теб . Не сучи и не къни на никъде , защото ще счупиш шипките (те представляват тънки пластмаски като клинчета ), само теглиш към тебе .....
Ползвай или универсалното лепило на хенкел , или отиди до някой тапицер и си купи от него лепило за тапицерии , то реално е пак на хенкел , но е в едни метални кутии от по 3-5 литра ... Това лепило където лепне , няма отлепяне после !
Иначе колонките се изкарват с дърпане към теб , сядаш на седалката с лице към колонката , махаш уплътнението от външната страна , понеже то ляга на колонката и я притиска , след това хващаш с две ръце от двете страни колонката и дърпаш леко към теб . Не сучи и не къни на никъде , защото ще счупиш шипките (те представляват тънки пластмаски като клинчета ), само теглиш към тебе .....
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
земи си момент на хенкел и няма да имаш ядове от опит
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
да същото аз само него ползвам
колега има едно друго лепило във вид на спрей мн е читаво се сбръчква като другите лепила,почистваш добре и с малко валяче опъваш плата равномерно 

- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Някое рядко лепило което може да мине през игла и върши работа знаете ли...
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
тва лепило данеби да ти трябва да го инжектираш в корите аз освен някво сек.лепило за друго несе сещам ама то пак бързо съхне и ще иде и иглата и спринцовката 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
A.Stoyanov написа:Някое рядко лепило което може да мине през игла и върши работа знаете ли...
Хенкела е много течно и може да мине през игла , пробвал съм го за плата на тавана ....
Ефекта обаче е плачевен , защото плата е стар и лепилото избива през него и се вижда ....
Така че по добре не прави това , което си замислил , освен ако не ти пука че ще се вижда ....
Факт е че е по -добре отколкото да се опитваш да закрепваш плата с карфички ...

- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
най-лошото идва след това...когато разбереш че така нещата Явно няма да станат...и тръгнеш да чистиш и сваляш това което си "оклепал" ...аз пробвах този ефект със спринцовка и най-дебелата игла която се предлага - СТАВА самоче бавно и трудно.

- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Лошо,оригинално съм си с черен таван и има само на места подпухнало и затова не ми се смъкваше целия таван..ако някой има идея да сподели
колега има и друг варянт и по евтин да немериш друг таван, без да се занимаваш с глупости
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Това със спринцовката не виждам как ще стане/трябва да се разнесе лепилото равномерно и върху стария плат с дунапрен който от времето е станал на .... ще залепиш на едно място, след това ще се разлепи на друго/, миналата година имах проблем с отлепен плат на корите на вратите и се заиграх с някакво лепило в тубичка, мисля момент на хенкел беше и вкарах лепилото между кората и плата през отвора на лостчето за отваряне на вратата - стана плачевно, защото дунапрена вече не ставаше за нищо, стана на бабуни докато се усетя да го мина с валяче или кърпа за да позаравня поне малко, а тази година като смъквах корите за претапициране ми се разказа играта да махна това лепило, а се оказа/добре, че пробвах само на едната кора/, че вътрешната част на корите ми е пластмасова и върху нея има залепен един плат който няма разлепяне и след него е плата с дунапрена, почистих добре кората със стария плат с вода и течен сапун-тук според мен няма смисъл от почистване с други препарати и тапицирах корите с изкуствена кожа с момент универсал на хенкел, но най-лошото е, че на лепилото пише, че не се препоръчва за синтетична кожа и ще видим какъв е резултата след морето като се напече "черната перла".
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2