м42 Загрява повече от нормалното по баир
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Toyota Avensis T27 D-4D
м42 Загрява повече от нормалното по баир
Доста теми изчетох и не видях подобна.
Проблемът се появи онзи ден по едни баири. Стрелката отиде почти до следващата бялата чертичка след средата. От 3 години я карам и съм я натоварвал и повече, но това не се е случвало. Въздъх съм 99% сигурен че няма, има си парно и като работи на място или по задръствания всичко си е нормално. Ел перката си включва.
Преди няколко седмици сменявах датчиците за температурата, синия и черния. възможно ли е да е от това?
Мерси предварително
Проблемът се появи онзи ден по едни баири. Стрелката отиде почти до следващата бялата чертичка след средата. От 3 години я карам и съм я натоварвал и повече, но това не се е случвало. Въздъх съм 99% сигурен че няма, има си парно и като работи на място или по задръствания всичко си е нормално. Ел перката си включва.
Преди няколко седмици сменявах датчиците за температурата, синия и черния. възможно ли е да е от това?
Мерси предварително
- worker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525tds
- Мечтае да кара: M3 E30
Re: м42 Загрява повече от нормалното по баир
Провери си водната помпа 

- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
И на мен това ми мина през главата. Но как да я проверя. Това което знам е че като отвориш капачката на радиатора и дадеш газ и струйкат от горе в силна значи е наред. Има ли друг начин да се разбере в какво състояние е?
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
worker написа:Провери си водната помпа
и термостата също

cowboetz написа:Преди няколко седмици сменявах датчиците за температурата, синия и черния. възможно ли е да е от това?
Да може и от това да е! Защо си ги сменял?!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
Термостата го сменях миналата година. Ако беше в него проблема нямаше ли да загрява и в задръствания? Датчиците ги сменях, защото махаха стартера и при махането на колекторите счупих черния, който мисля че е за таблото, та просот смених и синия.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Имах подобен проблем с нисана ми, оказа се затлачен с боклуци радиатор. Минах го с пароструйката излезна няма такава гняс, оттогава стрелката не мърда от средата 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
До колкото съм го гледал е сравнително чист, пък и по магистралата със 160 няма проблем, но и това вариянт. Засега клоня към водна помпа или датчик.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
cowboetz написа:До колкото съм го гледал е сравнително чист, пък и по магистралата със 160 няма проблем, но и това вариянт. Засега клоня към водна помпа или датчик.
По магистрала с 160 обдухването на радиатора е съвсем различно отколкото по баир с 50-60

Може проблема да ти е в виското - обикновенно се проявява точно като катериш някъде и няма достатъчно обдухване
теми как да провериш дали виското ти работи има много
термостата щом си го сменял вероятно не е от него, другия вариант ти е водна помпа.
Датчика, не мисля че може да ти е проблем, особено пък на баир, ако разчиташ че не отчита вярно и си караш така може и да сбъркаш.
Значи, мога да ти кажа че когато размениш буксите на синия и черния (аз карах така 2 години) се получава подобно нещо, ама не е баш същото, защото колата нормално си стой на 3-тата бяла черта, а при баири ходеше в червеното. Като след запалване ходи в средата за около 2 минути.
Та, според мен вероятните ти причини са - недостатъчен дебит на водна помпа или виско съединител, като пак казвам, варианта запушен радиатор, кофти термостат си остава, но не мисля че е датчик
Залагам на виско, щом по-принцип нямаш проблем а само на баир е по-скоро то
Аз даже съм карал колата без виско, само с ел перка и няма дертове - но по баир според мен без виското ще вземеш да загряваш.
ел перката включваше ли 2-ра степен ?

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за изчерпателния отговор колега
Така като гледам май ще почна от водната помпа. Мойта няма виско иначе добре му знам симптомите от предишната 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Погледни по-добре радиаторите, точно сме в сезона на тополите.
Сменял си датчици, това предразполага ниско ниво на течността, погледни и там. Това за начало са по-лесните неща.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
Със сигурност ще ги погледна. Даже мисля да ги измия 

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
nakoone написа:Колегата е с ел.перка не е с виско съединител.
Sorry, моя грешка не погледнах колегата каква кола кара, по навик щото мойта е и с виско и с ел.перка и си говоря на изуст
Хубавото на охладителната система е че нещата не са чак толкова скъпи за да се сменят и да се направи хубава профилактика на тази толкова важна част от колата.
Аз лично съм с ново виско,термостат и водна помпа, отделно смених двата датчика щото мислех че не работят, но се оказа че просто някой умньо им е сменил буксите и така.. написах и симптомите при сменени букси какви са

Поздрави

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
По-добре за начало си свали водния радиатор и го продухай от всякъде, причината няй-вероятно се крие там или в некорекна работа на термостата.
Това за прецакана водна помпа го забрави, при нея положението със загряването не е само на баир, а доста по-сериозно.
Това за прецакана водна помпа го забрави, при нея положението със загряването не е само на баир, а доста по-сериозно.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2