Моля за съдействие отностно генерация 328

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Моля за съдействие отностно генерация 328

Мнение от maxpower » 03 Май 2011, 21:55

Такаам до скоро карах с генерация от 320 Е36 с махнат катализатор и резонароче на негово място. Поради нарастване на обема на задвижващия агрегат :mhihi: реших да си сваля генерацииката от 320, която вадеше много приятен звук и да сложа такава от 328 и от тук всичко отиде подяволите :confused: .
Генерацията беше с катализатори, монтирах я така. Леле преебах колата ... звучи кат прахосмукачка- никакъв звук. Двигателя удря 6500 отзад почти нищо не се чува, а отпред се дере, а и определено този ряз, който имаше със старата генерация изчезна, а тази уж е по широка. Викам си тая няма да я бъде, тия катализатори ще си ходят :mhihi:
Отивам гледат струват, много тясно за два резонатора само тръби ще са. ОК речено сторено.Сваляме ги и слагаме тръби на тяхното място, а двата малки резонатора останаха.
Паля, всичко ОК вече ми харесва как звучи, тръгвам, до тук добре давам газ и :shock: леле какво направих, все едно някой ми е изсипал две шепи съчми в гърнето. То е плякане, трещене,дрънчене, ужас :banghead:, . Сега съм решил на всяка цена да сложа някакви резонатори, но се чудя
-на мястото на катализаторите ли да бъдат(т.е. с тяхните размери), какви да взема
-да оставя ли двата по малки резонатора
-да махна ли връзката преди малките резонаторчета
Моля за всякакви съвети за оптимизиране на генерацията, че направо не може се кара така :ranting: . Накрая ще зема си сложа пак генерацията от 20ката, че тая ми излезе златна :roll: . Направо се чудя дали да не си сложа каталите обратно :roll: .
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Моля за съдействие отностно генерация 328

Мнение от Делян » 03 Май 2011, 22:10

Ами като се махат катализатори, за да ти се запази предишният звук, не се слагат някви измислени резонатори, а някви скъпи и качествени, но понеже не са стандарта ни за БГ, се прави изтърбушване на катализаторното гърне, като от вътре се преаробтва да стане като обикновено гърне, ама си трябва някой дето разбира. Аз така направих и съм много доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 03 Май 2011, 23:19

Колега,ами тва му харесвам най-много на 28-цата,че ревът,който се чува е от двигателя,а не от някви ремусчета на малолитражки! :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Май 2011, 23:27

Кво ще рече, че няма място за резонатори. Има си и още как.
Не мога да се начудя от къв зор ги правите тия бурии.. няма по-приятно нещо от стоковото 28-цово или м-ково гърне.. всяка втора е36- ца като мине покрай мен вади такъв звук, че направо ме е срам, че и аз имам такава кола :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATIST » 03 Май 2011, 23:38

bum_bum написа:Кво ще рече, че няма място за резонатори. Има си и още как.
Не мога да се начудя от къв зор ги правите тия бурии.. няма по-приятно нещо от стоковото 28-цово или м-ково гърне.. всяка втора е36- ца като мине покрай мен вади такъв звук, че направо ме е срам, че и аз имам такава кола :banghead:

:yes: Един съсед си взе 318-ка,и е с такова гърне,че плаши гаргите от километри,а моята "горката" си работи като прахосмукачка :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 04 Май 2011, 0:52

от гьрне до гьрне си има голяма разлика - кво е
Изображение

BMW fanatic
Аватар
Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
Детайли за колата: e36 330i

Мнение от with-fox » 04 Май 2011, 2:27

По добре си вземи по качествени така и така ще даваш пари. :yes: или намери някои кадето продава някоя генерация на парчета ...... :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 04 Май 2011, 11:01

аз минах през 9те кръга на ада с моята 25ца в търсене на звук и по добро вървене :mhihi:
Първо махнах истърбушените катализатори и малките резонаторгни гърненца след тях сложих резонаторни гърнета на бг фирмата аспо . Голяма грешка на 2-3хил км от поставянето им почнаха да испускат на местата кадето са валцовани и да пръцка особенно при връщане на газта .. след това реших и минах на прави нови тръбички от колекторите до задното на ф50. Задно гърне суперспринт малко старичко с 1-2 малки дупчици но поправими .. в момента колата в градски условия бих казал че е сравнително тиха като се има предвид че съм само с едно задно гърне не дрънчи и не пращи , но като мина 3-4к оборота пак всичко се разбягва. :mhihi: В момента чакам да ми направят едно балонче (само гърнето без накрайници) и да го сложа на мястото на суперспринта че ми е тихичък . :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 04 Май 2011, 11:19

сложих на 20ката генерация от 328 с катализатори и задно гърне от 325 (не ми се слагаше от 328 заради клапата)
звука се промени,веднага започнаха да се чуват шесте броя :mhihi:
разлика в вървежа има! като още съм с катализатори,
ходих в един сервиз и ми казаха да не ги махам защото били метални и уж не се затискали :dunno:
за прави тръби не ми се мисли .... предпочитам да сложа резонатори тип пури с размерите на катализаторите вход/изход 55мм, дължина 35см
гледах ги в един магазин от 25 до 35лв бройката
обаче още се замислям какво да правя :paranoid: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 04 Май 2011, 21:03

BlacK-EviL написа:аз минах през 9те кръга на ада с моята 25ца в търсене на звук и по добро вървене :mhihi:
Първо махнах истърбушените катализатори и малките резонаторгни гърненца след тях сложих резонаторни гърнета на бг фирмата аспо . Голяма грешка на 2-3хил км от поставянето им почнаха да испускат на местата кадето са валцовани и да пръцка особенно при връщане на газта .. след това реших и минах на прави нови тръбички от колекторите до задното на ф50. Задно гърне суперспринт малко старичко с 1-2 малки дупчици но поправими .. в момента колата в градски условия бих казал че е сравнително тиха като се има предвид че съм само с едно задно гърне не дрънчи и не пращи , но като мина 3-4к оборота пак всичко се разбягва. :mhihi: В момента чакам да ми направят едно балонче (само гърнето без накрайници) и да го сложа на мястото на суперспринта че ми е тихичък . :mhihi:

Малко късно прочетох мението ти когела за АСПО-то ама ще видим,времето ще покаже :mhihi: . Взех 2бр големи резонатора вътре с бленди уж ги гледах колкото катализаторите на размери,но уви, не паснаха -много големи- хем дълги хем широки. Та днес ги върнах и ги смених за 2бр пурички(вх/изх 55мм), че и парички ми върнаха хората(евала :yes: ). Утре ги слагам и ще видим ще го бъде ли, че с тва трещене не се кара вече. Засега ще запазя двете бъбречета и връзката м/у тях, защото предполгам не е сложена там случайно, пък и звука е добър, само дрънченето искам да махна.
Интересно е, че с миналата генерация вадеше плътен басов звук, а с тази е малко по ромолещо и определено по ми допада пък и малко разнообразие :yes:

За каталите и аз си виках, че не са запушени. Човека дето ги свали каза, че не са запушени. Аз ги гледах и наистина тия металните май бая трудно можеш ги задръстиш, но без тях определено е по пъргава колата във всички оботори.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 23 Юли 2011, 12:29

Така изявинявам се, че връщам малко темата, но бях помолен да кача звук след монитрането на резонаторите - ето едно скромно клипче. 0т 700 до 6500 оборота :yes:
http://vbox7.com/play:a075da8add

този не стана много качествен, но поне има звук, камерата тука е доста по близо от на другия клип
http://vbox7.com/play:9482e2b92c

Чак сега забелязах, че съм намалил резолюцията на апарата без да искам и за това всичко е на квадрати :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 23 Юли 2011, 16:45

...не знам защо си "бутате" 2,8цовата генерация, като си е идеална, стига да е вързано и управлението на клапата, дет не повечето правеняци е спестено.( и не само това май, май...).
...накрая само да не стане:"реве, кат мечка, върви кат буболечка..." :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 23 Юли 2011, 17:02

Борис_Малинов написа:...не знам защо си "бутате" 2,8цовата генерация, като си е идеална, стига да е вързано и управлението на клапата, дет не повечето правеняци е спестено.( и не само това май, май...).
...накрая само да не стане:"реве, кат мечка, върви кат буболечка..." :mhihi:

А защо да задушавам 2,5 двигател с 20кова генерация? Не съм вързал клапата, защото не ми се прокарва маркуч от колектора чак до задното гърне. По принцип усещам, че иска по големи резонатори. И това ще стане като си намеря подходящи изпускателни колектори и отново сваля генерацията за ревизия.
Ти карал ли си 2,8 генерация с катализаторите, ако си тогава щеше да знаеш колко дразнещо тиха е и то дори с отворена клапа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 23 Юли 2011, 17:17

maxpower написа:Ти карал ли си 2,8 генерация с катализаторите, ако си тогава щеше да знаеш колко дразнещо тиха е и то дори с отворена клапа.

...е как да съм карал, мен това ми е мечтата, да карам 2,8ца...иначе лични наблюдени нямам щот колата ми е дизел, само така съм чувал и чел от колеги.Така, че моето мнение няма да ти е от полза...
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATIST » 23 Юли 2011, 22:03

Борис_Малинов написа:
maxpower написа:Ти карал ли си 2,8 генерация с катализаторите, ако си тогава щеше да знаеш колко дразнещо тиха е и то дори с отворена клапа.

...е как да съм карал, мен това ми е мечтата, да карам 2,8ца...иначе лични наблюдени нямам щот колата ми е дизел, само така съм чувал и чел от колеги.Така, че моето мнение няма да ти е от полза...

Борка,крайно време е да покараш някоя бензинка ....... :mhihi: :mhihi: А пък,ако няма и няма коя-като направиш 30-еската с 3.2 -то маторя :lol:
Изображение

Следваща

Назад към E36