капризен ли е 325тдс по отношение на горивото?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- MartoGPower
- Потребител
-
капризен ли е 325тдс по отношение на горивото?
Искам да питам дали 325тдс може да гори нахта с не много добро качество и другото което дали може да гори олио(олио смесено с дизел). Попитах в един сервиз и там ми казаха, че няма да има проблем ако филтъра се сменя по често. Попитах и един приятел който кара своето БМВ 318тдс с кофти нафта и той ми каза, че няма проблеми. А сега моля и за вашите мнения.
1 секунда е вдъхновяваща(да ти мине нещо лудо през главата),
2 са решаващи (толкова е нужно на човек да предприеме някакво действие),
3 са прекалено много... ДЕЙСТВАЙ !!!
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: капризен ли е 325тдс по отношение на горивото?
Всяка една дизелова кола е капризна по свое му относно нафтата която се сипва.Най много да замине помпата да протече от недобра нафта.Понеже като има повече терпентин в горивото /разбирай ефтина нафта/ и разните други добавки в ефтината нафта разяждат гумичките по помпата и те така.Другото което е може да се скапе и двигателя като цяло.Та това го имай напредвид не само за бмв-то.

- MartoGPower
- Потребител
-
Баща ми има един познат който кара своето Grand Cherokee с 60% олио лятото (пробвал е и с 80% олио) и моторът му е напълно здрав, никакви големи ремонти не е правил... Въпроса ми е дали 325тдс е толкова корав, че да гори около 20-30% олио без да претърпи щети...
1 секунда е вдъхновяваща(да ти мине нещо лудо през главата),
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Той ТДС-а е по капризен от към подръжка и най вече охладителна система.Иначе съм виждал какви ли не пумии да гори
лично аз бих си взел друг немски автомобил дизел ако искам да не го карам с хубава нафта.А ако имам тдс бих го карал с хубави горива.Все пак не е от най най непретенциозните автомобили.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
и маргарин да му слагаш лятото и него ще го изгори, никакъв проблем, но на есен точиш резервоара чистиш и зимата с харна нафта че едва ли искаш проблеми струващи колкото една кола.
Последнитедва поста ти дават правилния отговор колега и аз така мисля
. Карал съм си ТДС-а със 100% биодизел и да ти кажа много добре му се отразява и проблеми с ГНП изчезват заради доброто смазване ОБАЧЕ има много много голяма вероятност ( поради таланта на българина да произвежда лай..ни горива ) след това да имаш глаяоболия с помпата поради замърсяване и отлагания от тези алтернативни горива и се почва мъката. Та и аз съм на мнение , че искаш ли икономия от каране с олио и други тем подобни боклуци си вземи кола с механично ГНП , тея с електронното управление са много чувствителни откъм гориво. И за да не съм празнослов това от 5годишен опит с ТДС и 10г с механични ГНП-та . Тъй че с една дума да иска си хубаво гориво пущината само дет тука в БГ няма да го намериш.

- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
колега ми то олиото е по скъпо от нафтата как ще ти се хване края.а относно за горивото аз сим с 325тд пада ми по ефтина нафта незнам качеството но не си мисли че на лукойл е по добро,така че нямам проблем.а колегите дето казват че е претенциозен дизела 325тдс, не съм сагласен, много си е хубав,320 бензин да не е по добре хем върви по малко хем под 10 бензин не гори айде с здраве
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А защо си купувате БМВ, а после се чудите как да го карате с евтина нафта, олио, обикновена газова и т.н.?
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
bum_bum написа:А защо си купувате БМВ, а после се чудите как да го карате с евтина нафта, олио, обикновена газова и т.н.?
Щото сме бедни,но и ние душа носим и ние сме хора и искаме да се кефим.

- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
А после голфаджиите били "такива" и "онакива". 

Аз и ти сме луд-ни-ца...

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Snoop написа:А после голфаджиите били "такива" и "онакива".
Ние сме смеем на голфаджиите които нямат пари за БМВ а на голфаджиите които споделят идеята ,че голфа е по-качествена кола от БМВ.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В пъти предпочитам да карам читав голф пред БМВ побългарено по някой от начините за които съм чел тук.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
ОТ любов към експеримента и патологичната ни простотия сме наливали на един тдс всякакъв тип олио, масло и тнт...
Разлика във вървенето има, в разхода също, но колата продължава да върви без проблеми
Относно бг тунинг....
За карбоново фолио да поговорим
(не се заяждам)
Разлика във вървенето има, в разхода също, но колата продължава да върви без проблеми

Относно бг тунинг....
За карбоново фолио да поговорим

(не се заяждам)
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:В пъти предпочитам да карам читав голф пред БМВ побългарено по някой от начините за които съм чел тук.
В това няма спор,но аз смятам,че слагането на газ не е кой знае какво побългаряване а добро финасово решение,говоря с уговорката,че уредбата е инжекционна поне.Все пак лесно се минава на бензин когато искаш по отношение на динамика колата ти да се държи като БМВ на пътя,но като тръгна на далече и карам културно не мисля че е лошо да си помогна на бюджета с разликата в разходите.То с тези цени на горивата на фона на доходите ни,вече не се издържа.Иначе всеки знае какво е най-доброто.
И за да се реванширам пред автора на темата че му я осирам само за да си изкажа позицията,ще заявя мнението си по неговя въпрос от гледна точка на каращ вече 3 години ТДС.И то е, че не е добре кола с електронно управление на ГНП-то да се кара с лоши горива.Опасността е предимно за ГНП-то тъй като има опасност от лоши отлагания и дурги лоши последици за ГНП-то и управлението му.За съжаление не му казвам нещо ново,тъй като по-горе друг колега е казал почти същото.Също не мисля че и ще научи нещо ново по този въпрос.Колата си е негова сам си решава.За разлика от комон-рейла тук няма гаранция ще ти се прецака ли или не.
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Карбоновото фолио не е побългаряване и по никакъв начин не застрашава функционалността на някоя част от колата.
Единственото "лошо", което прави е предния капак малко по-тежък.
И аз мисля като бум. Стана така, че голфаджиите дето ги плюехте се опаричиха, а и цените на e36-ците паднаха и сега тия с e36-ците сме по-големи смешници, от тия с голф 2-ките.
Единственото "лошо", което прави е предния капак малко по-тежък.

И аз мисля като бум. Стана така, че голфаджиите дето ги плюехте се опаричиха, а и цените на e36-ците паднаха и сега тия с e36-ците сме по-големи смешници, от тия с голф 2-ките.

Аз и ти сме луд-ни-ца...

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3