Тресе при въртене на гуми

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Тресе при въртене на гуми

Мнение от bavar4o.70 » 23 Мар 2011, 22:08

Здравейте. От известно време забелязах ,че като въртя гуми на право колата като ,че подскача,превърта на пресекулки.В завой го прави само при рязко пускане на съединителя и само в началото .Ако е в завой с пуснат съединител идам рязко газ ,върти гуми без да го прави.Няма шпер.Възможно ли е да са тампоните на мотора и как да разбера? Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Тресе при въртене на гуми

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2011, 22:50

Нормално е, не е свързано с нещо повредено по колата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 23 Мар 2011, 22:56

Абе,може и да не е много нормално освен ако е 1.6,така правеше едно време москвича на тати :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Мар 2011, 23:09

И на мен днес ми го направи за първи път до сега ама сложих хубави летни гуми DUNLOP дет почти не мога ги превъртя та си го обяснявам от много добро сцепление , че разликата от зимните досега е огромна. :yes: И аз се учудих в първия момент ма май няма страшно нормално е .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 23 Мар 2011, 23:17

vladobate написа:И на мен днес ми го направи за първи път до сега ама сложих хубави летни гуми DUNLOP дет почти не мога ги превъртя та си го обяснявам от много добро сцепление , че разликата от зимните досега е огромна. :yes: И аз се учудих в първия момент ма май няма страшно нормално е .

При нова гума съм съгласен :yes: ама защо ги хабите бре,толкова ли сте богати :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 24 Мар 2011, 0:16

това ми се случва на е30 ката често... но тя е доста лека..
да не си с много напомпани гуми?
има ли неравности там където въртиш?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Мар 2011, 0:35

Айде да уточня че колегата отгоре ме насочи пък и полезно ще е май. Та гумите дет сложих са втора ръка ама се улучиха наистина читави и зверско сцепление имат няма майтап даже тия опити с повечкото газ нарочно ги правих да видя има ли разлика в поведението че и в този момент заваля лекичко та и мокър беше асфалта. Добре ама наистина кат ми слагали гумите ги нахакали на 2.9 бара та може би това поведение е съвкупност от няколко фактора , които описах. И да отбележа в завой не ми го направи ами направо захапваше асфалта и даже не превъртя , та при тръгване го усетих само , не буксуваше ами подскачаше затова си мисля че напомпаната гума прави един вид задницата лека и съчетано от гума с по-добро сцепление се получава описания ефект. Те това от мен , живи и здрави.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 24 Мар 2011, 0:52

vladobate написа:Айде да уточня че колегата отгоре ме насочи пък и полезно ще е май. Та гумите дет сложих са втора ръка ама се улучиха наистина читави и зверско сцепление имат няма майтап даже тия опити с повечкото газ нарочно ги правих да видя има ли разлика в поведението че и в този момент заваля лекичко та и мокър беше асфалта. Добре ама наистина кат ми слагали гумите ги нахакали на 2.9 бара та може би това поведение е съвкупност от няколко фактора , които описах. И да отбележа в завой не ми го направи ами направо захапваше асфалта и даже не превъртя , та при тръгване го усетих само , не буксуваше ами подскачаше затова си мисля че напомпаната гума прави един вид задницата лека и съчетано от гума с по-добро сцепление се получава описания ефект. Те това от мен , живи и здрави.

2.9 е доста...
аз карам с 3 но са ми 45 гумите..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 24 Мар 2011, 1:17

НОРМАЛНО е да тресе..Просто в момента на въртенето на гумите има повече/по-малко сцепление като ефекта се редува...И моята тресе...мислех си,че имам тампони за смяна отзад докато след оглед на окачването не се оказа,че всичко е ОК и не сложих гуми "за мъгла" да потренирам...и тресенето изчезна...и сцеплението също :mhihi:

Има много теми по въпроса и отговора е един и същ.Нормално е.

П.П:Абе подяволите ти не си ли карал предняк..?Всеки път като карам предняци имам чувство,че предницата ще изскочи и ще избяга някъде :D

П.П2:За налягането на гумите...отворете предна дясна врата....на колонката трябва да има стикер с наляганията на гумите....ако няма изтеглете си книжките за е36...или ако хептен ви мързи пишете за да ви копна даните колко трябва да надувате гуметата....
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 24 Мар 2011, 2:04

и мойта тресе и си мислех, че има нещо в окачването, но се оказа от гуми

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 24 Мар 2011, 2:05

Jang1r написа:НОРМАЛНО е да тресе..Просто в момента на въртенето на гумите има повече/по-малко сцепление като ефекта се редува...И моята тресе...мислех си,че имам тампони за смяна отзад докато след оглед на окачването не се оказа,че всичко е ОК и не сложих гуми "за мъгла" да потренирам...и тресенето изчезна...и сцеплението също :mhihi:

П.П:Абе подяволите ти не си ли карал предняк..?Всеки път като карам предняци имам чувство,че предницата ще изскочи и ще избяга някъде :D

П.П2:За налягането на гумите...отворете предна дясна врата....на колонката трябва да има стикер с наляганията на гумите....ако няма изтеглете си книжките за е36...или ако хептен ви мързи пишете за да ви копна даните колко трябва да надувате гуметата....

е то е относително...
всяка гума си има данни за помпането...
а и има доста митове че меките гуми имали по добро сцепление и тн...
един идиот ме накара да си оставя 225/45/17 на 2.2 и резултата беше 3 криви джанти за една нощ в посока Бистрица...
от тогава ги карам на 3 дори 3.2 и не съм кривил нищо
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 24 Мар 2011, 14:09

Prekysvach написа:и мойта тресе и си мислех, че има нещо в окачването, но се оказа от гуми

И аз така :yes: ,ма като тръгнеш от 5к оборота няма да подскача :mhihi:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 24 Мар 2011, 14:42

ares2 написа:
Jang1r написа:НОРМАЛНО е да тресе..Просто в момента на въртенето на гумите има повече/по-малко сцепление като ефекта се редува...И моята тресе...мислех си,че имам тампони за смяна отзад докато след оглед на окачването не се оказа,че всичко е ОК и не сложих гуми "за мъгла" да потренирам...и тресенето изчезна...и сцеплението също :mhihi:

е то е относително...
всяка гума си има данни за помпането...
а и има доста митове че меките гуми имали по добро сцепление и тн...
един идиот ме накара да си оставя 225/45/17 на 2.2 и резултата беше 3 криви джанти за една нощ в посока Бистрица...
от тогава ги карам на 3 дори 3.2 и не съм кривил нищо

абе колега как 3.2 не е ли много за този размер гума .
и аз сьм 225/45/17 и наи много сьм ги правил 2.5 атмосф..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 24 Мар 2011, 15:48

На сухо не е нормално да тресе! И на мен ми тресе зверски имам чувството, че ще се счупи дифа всеки момент, но имам и тампони за смяна.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 24 Мар 2011, 20:29

Мотора е М52Б20 .Задните гуми са с 1 мм. грайфер на 2.2.Както написа vladi ако пусна съединителя над 5000 об. няма проблем но преди 5000 тресе. Това го прави на различни асфалти с добро сцепление .Ако е леко хлъзгав ,рядко или изобщо.

Следваща

Назад към E36