Конденз ?!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Конденз ?!?
От 2-3 дни насам колата не е в движение по точно не е карана след случката която описах подробно в съседната тема,та днес реших да я запаля да и чуя финния глас,оставих я да поработи на място на обороти,поработи около 2 часа и я угасих по късно следобед реших да проверя масълцето как е и видях че иска доливане,но като отворих капачката беше пожълтяла от конденза,долях масълцето запалих колата и от гърнето фърляше водичка...изчаках до пълната си температура(90 градуса) зададах и малко газ и отзад стреляше вода на посоки,а като се има в предвид че предния ден минах същата процедура без доливането на маслото
отворих капачката дори капака отварях да сменя гарнитурата нямаше грам конденз,форсажи имаше и грам вода не хварляше а днес вода и чудо.
Да не казвам "мисля" но маи е пукната глава,очаквам вашите мнения по въпроса.Има ли вероятност да е нещо дребно,например като гарнитурка?Да отбележа че лятото са сменявани сегменти нищо друго.
За да не отварям нова тема,искам да попитам дебитомер от м50б25 на м52б28 сташа ли?
Благодаря предварително

Да не казвам "мисля" но маи е пукната глава,очаквам вашите мнения по въпроса.Има ли вероятност да е нещо дребно,например като гарнитурка?Да отбележа че лятото са сменявани сегменти нищо друго.
За да не отварям нова тема,искам да попитам дебитомер от м50б25 на м52б28 сташа ли?
Благодаря предварително
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Конденз ?!?
Внушаваш си колега. Не е лошо да си следиш антифриза дали ти го гори (ако това, дето пръска през ауспуха е антифриз със сигурност ще му падне бързо нивото), дали вкарва масло, дали се виждат да излизат мехури, надува ли на камък маркучите,а най- добре на тест за наличие на изгорели газове в охладителната течност.
Не е лошо и да си провериш масления охладител (ако имаш такъв).
Не е лошо и да си провериш масления охладител (ако имаш такъв).
Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
При конденза хвърля вода и пуши леко бяло, докато загрее, но миризмата си е на пара. Трябва да покараш няколко км, докато изхвърли всичко и ще спре да хвърля вода. Ако е антифриз смръднята се усеща далеч по-силно и пуши през цялото време.
Дебитомера не става, освен ако не го смениш с компа и всички датчици

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Колега не се притеснявай,то ако има нещо няма да върви колата и ако влиза вода в маслото ще се напълни докоре и ще се пресече,ако не ти намалява охладителната течност всичко е наред,аз съм имал издухана гарнитура и мога да ти кажа че за 5-10 минути работа и 2 литра вода отиват!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:При конденза хвърля вода и пуши леко бяло, докато загрее, но миризмата си е на пара. Трябва да покараш няколко км, докато изхвърли всичко и ще спре да хвърля вода. Ако е антифриз смръднята се усеща далеч по-силно и пуши през цялото време.
Карам с вода,и симптомите са същите както ги описа хвърля малко водичка пуши леко бяло,мириз на пара след като загрее грам вода не капе и фърля черно

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
а тогава от къде се получава този конденз като не влиза вода при маслото ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нали за това се казва конденз, ако ти вкарва от охладителната течност вече не е конденз 
Във влажно и студено време кондензира влага по тръбите и ватата на гърнетата. Нормално е.

Във влажно и студено време кондензира влага по тръбите и ватата на гърнетата. Нормално е.
- delas_328
- ентусиаст
-
Колега,получава се от охладения до 0 градуса метал на двигателя и като запалиш се загрява и от температурната разлика се получава конденза,особено като работи 10 ина минути и пак го загасиш от последващо изстиване пак става особено като като не се когато не се достига оптималната му работна температура ,лично според мен не би трябвало да се получава това нещо но страното е че и при мен е ставало,преди това съм карал Меган и там нямаше 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
И моята хвърля пара през ауспуха доста време (30 мин.), но не мирише на антифриз. Освен това ми се получава и конденз по капачката на маслото сега по студовете, но на мен ми е тръгнал термостата и колата не можеше да загрее до нормалната работна температура, а само до чертичката преди средата (Е36 М52Б28)... Не вярвам да ми е спукана главата, а и твоята също, колега 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
всичко си е физика..топло/студено...
всеки мотор прави това като е студено навън...
ако видите колко вода се стича вътре ще ви стане лошо//
като загрее колата това си се изпарява и е ок
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отзивите,тези дни след като оправя проблема с евс-а ще пиша по въпроса,не е мърдала почти 5 дена
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
angelBMW написа:Благодаря за отзивите,тези дни след като оправя проблема с евс-а ще пиша по въпроса,не е мърдала почти 5 дена
дано да няма проблем
- delas_328
- ентусиаст
-
ares2 написа:всичко си е физика..топло/студено...
Колега, не съм напълно съгласен с теб не при всички коли става това имал съм Опел Астра и не ставаше,РеноМеган и при него не ,Хонда ЦРХ и при нея ,незнам колко е нормално гледал съм на много приятели и при тях няма !
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
delas_328 написа:ares2 написа:всичко си е физика..топло/студено...
Колега, не съм напълно съгласен с теб не при всички коли става това имал съм Опел Астра и не ставаше,РеноМеган и при него не ,Хонда ЦРХ и при нея ,незнам колко е нормално гледал съм на много приятели и при тях няма !
Аз да си кажа и аз не съм го имал тоя проблем с конденза по капачката на Ис-ката преди

Не знам на М52Б28, защо се получава

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- delas_328
- ентусиаст
-
Колега ти ме уби от смях с този лаф
Днес я карах повече и я загрях сутринта още на 90 градуса и я отворих да погледна имаше съвсем леки капчици (не бях отварял 3-4 дена) избърсах ги и я карах през половин - един час и не е падала под 75-80 и вечерта като се прибрах си беше чиста
пробвай и ти така

Днес я карах повече и я загрях сутринта още на 90 градуса и я отворих да погледна имаше съвсем леки капчици (не бях отварял 3-4 дена) избърсах ги и я карах през половин - един час и не е падала под 75-80 и вечерта като се прибрах си беше чиста

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2