Давайте идеи за теч на масло ?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Давайте идеи за теч на масло ?!
С целия си акъл днес се наведох под колата да търся и аз не знам к'во и останах вцепенен като видях ,че от пробката на картера виси една сочна капка масло и самия той ,целия е омазан
Викам си ,баф маа му ,кво се случва тука
Вдигам пръчката,маслото на средата.Сменявах го преди около 4к км ,беше малко под максимума ,а колата си го гори по около литър на 10к заради гумичките на клапаните,които съм купил барабар с гарнитурите още преди 2 години и не мога да преценя дали има съществена загуба на моторно масло от тоя теч. Отварям казанчето на хидравликата,нивото на минимума,ама и то си сълзи от време оно,не в такива мащаби разбира се и не съм доливал от година щото просто омасляваше леко маркучите и рейката беше суха като изпускателен колектор, та също си нямам на идея кво се случва и с него. Отидох на един импровизиран канал да погледна какво става отдолу и ми се дорева...Цялата глава отпред от под капака на клапаните,блока ,картера отдолу,рейката та чак до скоростите обилно омаслени
Всички шайби сухи като пресъхнал кладенец
Гарнитурата на капака на клапаните винаги е била леко омаслена в левия ръб (погледнато отпред) и се чудя дали е възможно по някаква причина ,да е сдала багажа тотално и да омасли всичко надолу.За семеринг на коляновия вал,все си мисля ,че шайбата отпред трябва да е омазана доволно ,ако е от там,а тя е суха. Почвам да мисля дали гарнитурата на картера може да реши ей така за кеф да се скапе,при условие,че картер не съм свалял. И остава гарнитурата на конзолата на масления филтър.Ама ако е от масления филтър ,чудно как маслото би стигнало до "челото" на мотора.
По хидравликата ,ако е теча ,също не виждам как шайбите и ролките ще останат сухи ,дори и въздушаната струя да успее да хвърли масло навсякъде.
Първото нещо което ще направя като се стопли една идея времето тия дни е да измия мотора на автомивка и да се надявам да хвана теча. Казвайте дали не пропускам нещо или ако сте имали подобен проблем каква е била причината ,за да знам къде конкретно да гледам и кво да правя
Ето малко снимки ,сори,че не снимах коптора отгоре ,ама ми падна атерията на тела.
картера изглежда чист,щото преди да снимам го забърсах с парцал да видя да не сълзи пробката,тя е ОК.

п.п. За малко да забравя, М42 е кофтора

По хидравликата ,ако е теча ,също не виждам как шайбите и ролките ще останат сухи ,дори и въздушаната струя да успее да хвърли масло навсякъде.
Първото нещо което ще направя като се стопли една идея времето тия дни е да измия мотора на автомивка и да се надявам да хвана теча. Казвайте дали не пропускам нещо или ако сте имали подобен проблем каква е била причината ,за да знам къде конкретно да гледам и кво да правя

Ето малко снимки ,сори,че не снимах коптора отгоре ,ама ми падна атерията на тела.
картера изглежда чист,щото преди да снимам го забърсах с парцал да видя да не сълзи пробката,тя е ОК.

п.п. За малко да забравя, М42 е кофтора

- Ferdi_mruvkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95 Compact, e46 touring, e61 525i
Re: Давайте идеи за теч на масло ?!
отгере надолу
1 Гарнитура глава - на предната ми кола беше текнала и си мажеше пак всичко надолу (държа да отбележа че нито месеше вода и масло нито губеше вода. .. просто течеше масло
)
2. Камбанката на масления филтър - при мен там дето влизат трабичките беше потекло и омазало всичко надолу, от там може да е освинило целяи мотор
3. Семеринг на коляновия вал. Често се сдухва. евентуално от вибрациите да размаже маслото нагоре ?!
5. Казанчето на хидравликата ама чак до картера май няма как да стигне
1 Гарнитура глава - на предната ми кола беше текнала и си мажеше пак всичко надолу (държа да отбележа че нито месеше вода и масло нито губеше вода. .. просто течеше масло

2. Камбанката на масления филтър - при мен там дето влизат трабичките беше потекло и омазало всичко надолу, от там може да е освинило целяи мотор
3. Семеринг на коляновия вал. Често се сдухва. евентуално от вибрациите да размаже маслото нагоре ?!
5. Казанчето на хидравликата ама чак до картера май няма как да стигне
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Ferdi_mruvkata написа:
1 Гарнитура глава ....
Пепел ти на клавиатурата

Иначе парцали във водата,лайна в маслото,надуване на маркучи и т.н. шитни, характерни за фирясала гарнитура на главата,няма и затова я изключих на първо четене като вариант

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Я снимай отгоре, ама си мисля че е от О-пръстените на корпуса на масления филтър
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30
номер 8 на схемата
или 5 ако си с пластмасовата капачка
номер 8 на схемата
или 5 ако си с пластмасовата капачка
only rear wheel drive
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
при мен беше гарнитурата на главата и по същия начин омасляваше.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Със сигурност част от омазването е причинено от маркучите на хидравликата (под казанчето ) , иначе останалата част , дето е омазано около мотора може от много места да е ...
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Под моята не лягам че тече като лейка от всякъде 

I'm slowly drifting

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Тука тия дни скивах абсолютно същия проблем-семеринг на Коляновия вал 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Иди и измий двигателя си,след това покарай малко за да "хванеш" теча.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
При мен беше станало същото "мазало", измих мотора(само отдолу и отгоре около ролките и филтъра) да видя от къде е теча. Беше от гарнитурата на филтъра и О пръстените и благодарение на колегата batvladi79 бяха сменени
Като държа да отбележа, че отгоре като проверявах не ми направи впечатление, понеже не губеше чак толкова масло.

Като държа да отбележа, че отгоре като проверявах не ми направи впечатление, понеже не губеше чак толкова масло.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
И при мен имаше много масло по мотора и беше от О-пръстена между блока и корпуса на масления филтър. Лошото е, че го разбрах след, като смених семеринг на колянов вал и какви ли още не гарнитури. Веднъж даже смених гарнитурата на филтъра, ама не бях взел О-пръстен да се
Та накрая пак нова гарнитура и О-пръстен и ся е сухо кат... да не казвам кво 

- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
и при мен е същата работа,мотора е м43 1.8 чакам малко да се позатопли още времето и аз ще предприема някакви мерки,като го гледам при мен ми се струва че тече от тея О-пръстени на корпуса на масления филтър ама откаде да знам 

Задължително се мие мотора, както казаха колеги преди мен, иначе няма как да се разбере. След измиването, и подробно гледане се вижда добре къде е проблема.
- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
Абе Радев ми то тва бмвто като лейка бе

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
И аз следя темата с интерес ,че и моя тдс е омазан целия като се почне от рейката та до края на скоростите
и сутрин има по 3-4 капки под колата
п.п. как се мие мотора отдолу , с пароструйка на канал или друг някакъв начим има ?

и сутрин има по 3-4 капки под колата
п.п. как се мие мотора отдолу , с пароструйка на канал или друг някакъв начим има ?
6>4
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3