Колата ми "сее" т.е занася странно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW след BMW
Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче

Колата ми "сее" т.е занася странно

Мнение от kinazo2000 » 12 Фев 2011, 10:45

Проблмема е при Е 36 318 тдс 98г
Значи колеги проблема е следния : Като тръгвам да качвам баир и има човек на задната седалка ( та дори и да няма ) , и при най-малката неравност на пътя имам чуството че колата се отмества от пътя ( по точно предницата ) като че ли има лед на пътя . Може и да се бъркам имам предвид че е възможно и задницата да се подметства. Сменил съм всичко по предницата. Имам разбит задне амортесьор, но и друг път съм имал и не е правила така.
Имам чуството че проблема се появи откакто сложих зимните гуми. Чисто нови някакви китайски боклуци с голяма шарка но боклучиви. Въобще не стои добре колата на пътя . Но това е друга тема.

PLs. дайте някакво съветче !?
В Света има само три букви за автомобил: B M W

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: M5

Re: Колата ми "сее" т.е занася странно

Мнение от ArCuS » 12 Фев 2011, 10:49

Колега стенд минавал ли си скоро предполагам като си сменял предницата трябва да си минал но ако не е направен както трябва ще те мята на сам на там и аз бях така но минах свестен стенд и нещатата се оправиха може да ти е затворена предницата :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 12 Фев 2011, 10:52

ами след като имаш подозрения за кофти гуми първо елиминирай тази възможност-сложи си летните и покарай с тях...ако го няма сеенето значи е от гумите, ако пак сее вече търсиш проблема по окачването :winky:
Изображение

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 12 Фев 2011, 11:25

zazomazo написа:ами след като имаш подозрения за кофти гуми първо елиминирай тази възможност-сложи си летните и покарай с тях...ако го няма сеенето значи е от гумите, ако пак сее вече търсиш проблема по окачването :winky:

или пък прави предницата да оре! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw28 » 12 Фев 2011, 11:52

Същото беше и при мен както го описваш, 100% ти е амортисьора!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Фев 2011, 11:55

смени си задните амортесиори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Фев 2011, 11:56

angel_lalov написа:
zazomazo написа:ами след като имаш подозрения за кофти гуми първо елиминирай тази възможност-сложи си летните и покарай с тях...ако го няма сеенето значи е от гумите, ако пак сее вече търсиш проблема по окачването :winky:

или пък прави предницата да оре! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хаааааааааааа , хахахахаххахахах :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen:
От преде оре , от заде сеее , баси супер става , като селскостопанска машина направо ... :twisted:
Извинявам се , ама не можах да се сдържа на тоя железен коментар щях да падна от стола от смях ... ! :ok:

По темата ...
Виж си тампоните на задните носачи и амортисьорите ... , а за гумите ти казаха вече ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 12 Фев 2011, 13:13

Абсолютно същото дередже и при мен беше колега. На канал отидох дет ми правят реглаж на мостовете и чоляка взе един лост и почна проверка на задницата та кви неща излязоха с тоя лост иначе няма хващане. Големите тампони към купето на носача-шенкел и на същия шарнирни втулки ( някъде ги водят плаващи ) и работата стан иначе амортисьорите са ми хич не добри и още имам съвсем леко усещама за сеене ама преди направо ме фърляше след дупката и правеше един два камшика наляво-надясно , та да се види добре на канал и излизат елементитр за смяна. според мен амортисьорите най-накрая след като е сигурно че по окачването добре всичко. и нещо важно сеене се появява и от нерегулиран заден мост тъй че след проерката и евентуално смяната на дефектирали елементи задължително реглаж заден мост и тогава изводи за резултата и фуми и амортисьори . Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 12 Фев 2011, 13:44

metodi80 написа:
Хаааааааааааа , хахахахаххахахах :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen:
От преде оре , от заде сеее , баси супер става , като селскостопанска машина направо ... :twisted:
Извинявам се , ама не можах да се сдържа на тоя железен коментар щях да падна от стола от смях ... ! :ok:

To тва старо . И аз много се смях. :D
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

От тук viewtopic.php?f=8&t=213446

Alexi написа:
gog_g написа:задницата сее

ми направи предницата да оре :mhihi:

А по темата най-добре почни от гумите, че най -лесно да пробваш с летните и амортисьора, щот е задължително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 12 Фев 2011, 17:42

И мойта сее леко.Тампоните от към купето са поомекнали и затова става така. :yes:
Виж също така и биалетките,хубаво е да са нови.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Фев 2011, 0:53

daddy_ написа:А по темата най-добре почни от гумите, че най -лесно да пробваш с летните и амортисьора, щот е задължително.

:yes: А изобщо как можа да си купиш китайски гуми :no: по-добре 5 годишни Мишелинки...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 13 Фев 2011, 1:10

+1 за гумите. И моите зимни са зле - отзад сложих едни (д)егенерати, предните са гудиър, но задницата се държи странно. Преди го е нямало тва. Гумите!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 13 Фев 2011, 1:50

~Мишо~ написа:
daddy_ написа:А по темата най-добре почни от гумите, че най -лесно да пробваш с летните и амортисьора, щот е задължително.

:yes: А изобщо как можа да си купиш китайски гуми :no: по-добре 5 годишни Мишелинки...

Даммм,колега гумите също са важни.
Иди пак си вземи китайски.
Той англичанина не празно е казал:
"Прекалено сме бедни,за да купуваме ефтино"!!! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 13 Фев 2011, 11:11

И аз подкрепям за гумите. Отпред съм с нови Гудиър-ки отзад съм с Champiro :mrgreen: 2003г сделани в Китай. Еми от няколко седмици от как изчезна снега и е кучи студ почна да става много нестабилна- най вече сутрин, когато асвалта е замръзнал. Почти на всеки светофар тръгва с приплъзване, а потелгям плавно. Завоите иска да ги взима с вратите и то докато се движа по инерция :shock:. Иначе като е сухо и топло нямам проблеми.
Та почни от гумите :yes:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 13 Фев 2011, 12:13

maxpower написа:И аз подкрепям за гумите. Отпред съм с нови Гудиър-ки отзад съм с Champiro :mrgreen: 2003г сделани в Китай. Еми от няколко седмици от как изчезна снега и е кучи студ почна да става много нестабилна- най вече сутрин, когато асвалта е замръзнал. Почти на всеки светофар тръгва с приплъзване, а потелгям плавно. Завоите иска да ги взима с вратите и то докато се движа по инерция :shock:. Иначе като е сухо и топло нямам проблеми.
Та почни от гумите :yes:

Направо ги изхвърли колега!И си вземи едни 2-ра ръка някви по- читави,отколкото тези китайските. :yes:

Следваща

Назад към E36