Проблем с имобилаизер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с имобилаизер
Здравейте колеги , имам много странен проблем казаха м иче било от имобилаизер , само че аз никога не съм имал . Преди време бях писал че както карах един ден и колата спря да пали въртищ ключа и нищо повечето ми казаха че е стартери аз взех че го смених има няма и 2 месеца пак същия проблем. Оказа се че проблема нее от стартера откачих клеимите закачих ги и се оправи и така до следващия ден. Колата е 2,5 тд 97 година . Ако някои може да помогне да драсне да сподели къде е проблема , не съм имал до сега имобилаизер или аларма, ключа е обикновен и на него няма нищо , така я карам от 2 години до сега
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Проблем с имобилаизер
Това, че ключа е обикновен, не означава, че колата няма имобилайзер. По-вероятно е някой да го е шунтирал.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
добре какво мога да направя в случая? има и още един проблем не знам дали има връзка но , наскоро ми отказа централното , тоест аз заключвам то се отключваше и така, смених машинката и същата работа и накрая махнах машинката инямах проблем заключвам си я ръчно , но днес пък двете задни врат ине искат да се отварят по никакъв начин а предните ги отварям с ключа
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
crx_vtec написа:добре какво мога да направя в случая? има и още един проблем не знам дали има връзка но , наскоро ми отказа централното , тоест аз заключвам то се отключваше и така, смених машинката и същата работа и накрая махнах машинката инямах проблем заключвам си я ръчно , но днес пък двете задни врат ине искат да се отварят по никакъв начин а предните ги отварям с ключа
Свали кората под волана ,тая цялата .Светни с нещо навьтре и погледни за една кутиика ,размер малко по малка от цигарена.По принцип е бяла на цвят.
На нея трябва да пише EWS 2 .Има я сьс сигурност.Намериш ли я,се обади ,ще ти кажа какво да правиш.0895629410
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Пресиян Василев написа:Свали кората под волана ,тая цялата .Светни с нещо навьтре и погледни за една кутиика ,размер малко по малка от цигарена.По принцип е бяла на цвят.
На нея трябва да пише EWS 2 .Има я сьс сигурност.Намериш ли я,се обади ,ще ти кажа какво да правиш.0895629410
Само дето е в жабката.
Също така масово е черна... по жълтата бухса може да се ориентира.
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
последно къде? под волана или под жабката? в както точно се сътои проблема на тая кутиика ?
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
crx_vtec написа:последно къде? под волана или под жабката? в както точно се сътои проблема на тая кутиика ?
В жабката е.
Обаче тук е важно да кажеш какво точно става като завъртиш ключа.
Ако стартера не върти, значи имаш проблем с имобилайзара и то по-точно може да е в самия му приемник, който е на патрона.
Ако стартера върти значи проблема ти е другаде.
Няма как да го махнеш тоя имобилайзер и да чакаш колата ти да запали, защото компютъра го търси и няма да стане нищо... то така ако се махаха... ехеееееее...
Но все пак трябва да отговориш на въпроса!
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
crx_vtec написа:въртя и нищо не става има си контакт всичко но нищо не се случва
Като начало може да пробваш като провериш бушоните или по точно номер 31 (ама го огледай добре).
Другото е че може да имаш бордови компютър и нещо да си задал код.
Може да нямаш акумолатор

И след това освен приемника, който е на патрона или чипа от ключа ако нещо прави проблем. Ако имаш друг ключ пробвай с него.
Другите варианти са лоши

ключа м ие без чип ,акомулатора м ие чисто нов !!! кои са лошите варианти все пак да се настроя психически 

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
crx_vtec написа:ключа м ие без чип ,акомулатора м ие чисто нов !!! кои са лошите варианти все пак да се настроя психически
Ако наистина колата ти е 97-ма година, няма как да нямаш чип на ключа!
Другите варианти са или компютър или имобилайзер... лоши са защото което и от двете да смениш трябва да се прави синхронизация.
1-ви януари 97 година така е по талон , ключа ми е обикновен от тънките не личи да има чип най обикновен ключ е
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
crx_vtec написа:1-ви януари 97 година така е по талон , ключа ми е обикновен от тънките не личи да има чип най обикновен ключ е
Незнам какво означава от тънките и обикновен... може да ти е сменян...
При това положение може чипа да е бил залепен някъде до патрона и да е изпаднал в последствие... и такива неща съм виждал.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
crx_vtec написа:1-ви януари 97 година така е по талон , ключа ми е обикновен от тънките не личи да има чип най обикновен ключ е
Да не излезе паяк накрая .Ако колата е 97 г.,трябва да има EWS .
Все пак потьрси го
Диагностиката не е гледане на телевизия !
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2