Откъснат заден амортесьор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Откъснат заден амортесьор

Мнение от bmw 320 i vanus » 18 Дек 2010, 16:49

Колеги имам проблем амортесьорите са ми кони обаче единия от амортесьорите отзад ми излезе от копето просто излезна от ламарината ,а няма никаква ръжда нити гнило просто е направено много калпаво самия амортесьор е хванат с 2 малки гайки,а амортесьорите са здрави не са изспуснали и молбата ми е ако знае някои къде може да го оправат и да го подсилат хубаво,смисъл да се направи хубаво ще съм ви много благодарен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Откъснат заден амортесьор

Мнение от bum_bum » 18 Дек 2010, 17:45

Не е калпава направата, а ти е калпава поддръжката на колата ;)
Самият амортисьор се държи на тампони горе в купето, които по принцип от време на време се сменят. Преди да им дойде времето да ти влязат в купето по принцип тропат зверски и ако ходиш и на реглаж от време на време пак ще го видят, щото не може да се направи реглаж.
Сега можеш да идеш някой да ти завари ботуша и от време на време да ги поглеждаш тия тампони. Има вариант и с планки да се сложат за да са по-здрави или на Мейле HD тампоните, въпреки, че аз не съм им фен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: нещо черно
Мечтае да кара: 850i
Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009

Мнение от transporter_81 » 18 Дек 2010, 22:17

Колега и аз го имах тозй дерт и се оказа тампона :oops: Кажи от къде си? Мога да ти препоръчам някой ако си около Пловдив :yes:
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370

Потребител
Аватар

Мнение от bmw 320 i vanus » 19 Дек 2010, 14:43

Тампоните отзад са сменяти и не са тропали причината не е в тампона защото знам кога тампон тропа ,като стегна студа и амортесьорите отзад започнаха да замръзват и когато замръзне амортесьора устава на едно положение , а прожината го бута и като започнеш да караш само една дупка ти трябва и амортесьора е излязъл, и както да го погледна неможе да се захване амортесьо с 2 гайки който с 13 кльоч ще ги развия и доколкото се поинтересувах на тея коли тва са им слабите маста .Колега тва дето ми пишеш че трябвало колата да се гледа от време на време според мен е напълно излишно в моя случаи, ако може някои да ми каже човек който може да го направи здраво и да го потсили в района на София нека да каже ще съм му много благодарен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Дек 2010, 2:21

Чакай сега искаш да кажеш че че ти е увиснала гумата и от тва дето е замръзнал амортисьора го бута пружината надолу и го е изскубнал от гайките дет го държат горе през тампона към ботуша и после го засилва обратно покрай тампона та през ламарината на ботуша пробива и влиза в купето. Тва ли е или аз имам силно развита фантазия. Щот ако е тва егати ситуацията. Иначе на Е34-ката не е с два ама е с три гайки ако ти се струва по здраво. :mhihi: Та търсиш по-здраво закрепване на тампона към ботуша ли . Щото отгоре се прави един обръч от 1.5мм ламарина и шпилките на тампона минават и през него , ама повече от 8мм шпилки май няма как пък и ако е тва проблема се питай що ти замръзва амортисьора Кони .
Последна промяна vladobate на 20 Дек 2010, 14:24, променена общо 1 път

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 20 Дек 2010, 10:30

И аз съм виждал и чувал амортесьор да изкърти ботуша отзад на е36,няма какво да му се чудите.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 20 Дек 2010, 19:05

...тепърва и това ще бъде хронично заболяване на е36-ците,предвид годинките,които са навъртели :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 20 Дек 2010, 19:49

Пък като ти влязат и двата амортесьора в багажника,тогава какъв смях пада!Ако намеря снимките ще ги кача да се види колко е интересно.Забелязал съм че това се случва по често при коли внесени от Германия,Австрия ,Белгия-понеже ползват доста химикали през зимата за размразяване на настилката!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м3 на газ
Мечтае да кара: много махагон с задно

Мнение от tubisa » 21 Дек 2010, 1:50

Борис_Малинов написа:...тепърва и това ще бъде хронично заболяване на е36-ците,предвид годинките,които са навъртели :mhihi:

Кофти,но както казва колегата годините стават много,колкото и неприятно да звучи :mhihi: Проблема е голям и кофти ако тряа се прави някви заварки и приспособления :banghead:
Продавам си компакта http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Дек 2010, 2:09

На Е34-ката комби ми се случи за малко. Ботушите бяха скъсани на около 60-70% , а пък бях си решил само тампоните да си сменя и като махнах корите ми се стегна ....... :mhihi: Та за спорта ако има желаещи ще ги махна пак и снимки ще щракна да видите кво съм направил по случая и подложки и заварки и чудесии няма как . Та мисля това не е слабо място на Е36 само ,че мойта Е34-ка е с нивомат и като го натвариш яко и той се опъва да не кляка става едно натоварване майко мила и всичко това се държи на 2мм ламарина която не е защитена отдолу с никъв подкалник и си представете ква е "перфектна буря" и кво става с годините, боята си стои и под нея направо се цепи и къса. Тъй че между другото това се вижда с просто око като се наведете хубаво и погледнете към тампоните в горния край на амортисьора и освен кал ако видите дори малки наченки на някакви люспи или пукнатинки , които си мислите ,че са от засъхналата кал или остатъци от подкалник някъв значи работата е тръгнала и взимайте мерки. Аз така си го гледах бая време и си мислех ,че е някаква пластмаса останала, почупена пък то кво излезе. Не ви плаша просто споделям горчив опит и няма мит за негниещи автомобили били те и БМВ или квото и друго да е . Та така .

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Дек 2010, 13:26

tubisa написа:
Борис_Малинов написа:...тепърва и това ще бъде хронично заболяване на е36-ците,предвид годинките,които са навъртели :mhihi:

Кофти,но както казва колегата годините стават много,колкото и неприятно да звучи :mhihi: Проблема е голям и кофти ако тряа се прави някви заварки и приспособления :banghead:

То добре,че са амортесьорите а не пружините,че тогава по зле май ще да е...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 22 Дек 2010, 10:53

?? искаш да кажеш че е излязал от самия тампон?
ако тампоните са ти за смяна ги махни.. в гумата има металн автулка ..
ако тампоните са ти на 15 години както са на повечето коли е нормално да сее е съсипало
купи тампони и ако самото тебло на амортисьора е скапано иди при стругар да го преработите някак
начини има винаги
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 22 Дек 2010, 18:32

koлега и моя веднаш беше изкочил така и са оказа че маистора не сложил на правилното място шаибата до тампона :D

Потребител
Аватар
Кара: колйо
Мечтае да кара: параход с шпер
Детайли за колата: М паркети разни

Мнение от drift4o » 22 Дек 2010, 22:53

При мен колега проблема беше че тампона беше здрав но при една зверска дупка пружината ми се беше скъсала и амортесиора
направо се беше забил в тонколоната. Виж все пак и пружината в какво състояние е ;)
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав :mhihi:
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 525D 2001г.седан

Мнение от johnni_b » 23 Дек 2010, 0:07

Колеги, и при мен тампоните на задните амортисьори са на 2 месеца и са здрави, но стеблото на десния амортисьор се удря в тонколонката. Това значи ли, че и моите пружини са счупени?

Следваща

Назад към E36