Проблем със корите на вратите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
Проблем със корите на вратите
Здравейте, колеги
начинаещ БМВист съм и съм изправен пред следният казус:
имам Е36ца 318И 95та г. внос от Германия и имам опит със нея от около 7000км. Когато я купих всичко беше перфектно - салон ходова част двигател и т.н. Наскоро се появи едно скърцане от кората на лява задна врата, което е много дразнещо. Вижда се, че има луфт между кората и вратата в горната част от към калника. Въпросът ми към по компетентните в тази област е как мога да отстраня този проблем, който е характерен за този модел: какви елементи са необходими за закупуване и по какъв начин могат да бъдат подменени. Благодаря предварително на хората, които ще обърнат внимание на този "тъп" но от много голямо за мен значение въпрос.

начинаещ БМВист съм и съм изправен пред следният казус:
имам Е36ца 318И 95та г. внос от Германия и имам опит със нея от около 7000км. Когато я купих всичко беше перфектно - салон ходова част двигател и т.н. Наскоро се появи едно скърцане от кората на лява задна врата, което е много дразнещо. Вижда се, че има луфт между кората и вратата в горната част от към калника. Въпросът ми към по компетентните в тази област е как мога да отстраня този проблем, който е характерен за този модел: какви елементи са необходими за закупуване и по какъв начин могат да бъдат подменени. Благодаря предварително на хората, които ще обърнат внимание на този "тъп" но от много голямо за мен значение въпрос.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем със корите на вратите
Сваляш кората, виждаш дали има ралепени основи, ако има ги залепваш, купуваш си нови щипки от камор или дарукар , моннтираш и забравяш за проблема.
Колко често срещан е незнам, но всяка друга кола на 15 години тропа и скърца вътре доста повече от Е36
Колко често срещан е незнам, но всяка друга кола на 15 години тропа и скърца вътре доста повече от Е36

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Свали кората, най-вероятна са счупени пластмасовите щипки /8 на брой са по спомен/-сменяш ги и пиеш една ракия за здраве-щипките са по около 20-30 стотинки в дару, авто+ и т.н
- metodi80
- старши ентусиаст
-
vld написа:Колко често срещан е незнам, но всяка друга кола на 15 години тропа и скърца вътре доста повече от Е36

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
metodi80 написа:vld написа:Колко често срещан е незнам, но всяка друга кола на 15 години тропа и скърца вътре доста повече от Е36
Вчера оправях ел.стъклата на едно Хауди а3 (96г), е нема такъв тор ... корите дрънчат , принципа на закрепване супер тъп , когато колата е в движение всичко тропа .... При нас поне ако се счупи щипка , може да се смени , а там щипките са естествено продължение на кората и като се счупят , чао -бао - трябва да се сменя кора или да се побългарява ! Извинявам се за офтопика , ама са малко колите като бмв , които са добре измислени и ремонто пригодни...
И аз се извинявам за

е36 корите наистина са здрави като конструкция, но дали пластмасата е виновна за разлепването или дунапрена не знам, но е бати проблема
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
и аз съм на мнение,че точно при 36ците корите не са най-измисленото нещо.ако само щипките са заминали,тогава е бел кахър.но в повечете случаи се отлепват самите пластмаси,на които се захващат щипките,а те сами по себе си,са залепени за самата кора.и едва ли не цялото усилие при дърпането на вратата пада на тези пластмаси и на 2та болта при дръжката.и 2те съм ги лепил с Локтайд,та чукам на дърво не са се разлепили.друг проблем при корите (говоря за купе) е,че самите джобове не са част от самата кора,а са отделни компоненти.и ако не се лъжа точно те са причината за този гаден дразнещ звук(скърцане,тропане и т.н.) при преминаване през дупка,неравности и прочее. тъй като са отделни,се почукват със самата кора,а и с ламарината и оттам идва и скърцането.поне така смятам аз.на мен лично напоследък доста ми се поразскърцаха и е яко дразнещо,ама не ми се и махат корите,да се мъча да уплятня с нещо меко м/у джоба и кората,та да не се допират,тъй като пак може да ми се разлепи пласмасата,при напъването на щипките...
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Така и така сте отворили темата и като стана дума за щипки аз ще ви светна на друга далавера.Както знаем щипките на корите са някъкви пластмасови /взаимнозаменяеми с опелски/Скоро разглобявах едно е46 и на задните кори се оказа, че са същите, но немеца го е измислил с гумена подложка дебела малко под милиметър.Там кадетето ляга на самата кора между кората и щипката.Та преди бях чел из форума, че колеги са го правили с подложки от вътрешна гума на колегло и не скърцало и прочие.Аз мойте ги направих с щипки от е46 /не съм ги купувал нови само за проба и така и си останаха/ + 1 слой двойно залепящо по краищата на корите.Мъка си е докато се нагоди без да се вижда двойнозалепящото, но ефекта от скърцащи врати го няма.Успех на колегите с дрънкащите кори 

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
metodi80 написа:vld написа:Колко често срещан е незнам, но всяка друга кола на 15 години тропа и скърца вътре доста повече от Е36
Вчера оправях ел.стъклата на едно Хауди а3 (96г), е нема такъв тор ... корите дрънчат , принципа на закрепване супер тъп , когато колата е в движение всичко тропа .... При нас поне ако се счупи щипка , може да се смени , а там щипките са естествено продължение на кората и като се счупят , чао -бао - трябва да се сменя кора или да се побългарява ! Извинявам се за офтопика , ама са малко колите като бмв , които са добре измислени и ремонто пригодни...
добре де при мене (компакт), както е кората и има едни.. как да ги нарека удължения и на тях се слага щипката. та при мене от примерно 10, 7 ги няма и се държи на 3 щипки и 2 болта... а като е толкова добре измислено вкарай оферта от къде да си ги купя - не самите щипки, а тези удължения, защото където и да питам нямат и единствено, което остана е или нова кора или да си купя 2ра ръка няква счупена и да и ги изкъртя и да си ги залепя на моята.
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
shengi, това наистина е полезна информация

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
даа. аз съм с едни салон от м3 и като го демонтирах на всички щипки бяха надянати тези гумени подложки..
те пречат на всичко това да дрънчи и да се мести.. много добра идея е и може да се изрежат спокоино от някаква тънка по мека гума.
не слагаи щипки ментета.. вадят се след 2 седмици и почва шоуто
те пречат на всичко това да дрънчи и да се мести.. много добра идея е и може да се изрежат спокоино от някаква тънка по мека гума.
не слагаи щипки ментета.. вадят се след 2 седмици и почва шоуто
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
shengi написа:Така и така сте отворили темата и като стана дума за щипки аз ще ви светна на друга далавера.Както знаем щипките на корите са някъкви пластмасови /взаимнозаменяеми с опелски/Скоро разглобявах едно е46 и на задните кори се оказа, че са същите, но немеца го е измислил с гумена подложка дебела малко под милиметър.Там кадетето ляга на самата кора между кората и щипката.Та преди бях чел из форума, че колеги са го правили с подложки от вътрешна гума на колегло и не скърцало и прочие.Аз мойте ги направих с щипки от е46 /не съм ги купувал нови само за проба и така и си останаха/ + 1 слой двойно залепящо по краищата на корите.Мъка си е докато се нагоди без да се вижда двойнозалепящото, но ефекта от скърцащи врати го няма.Успех на колегите с дрънкащите кори
И на Е36 са си с гумена подложка щипките

Незнам само защо си мислите, че вие първи сваляте корите на вратите

Не се знае кой кога и по какъв начин е пипал

Ако липсват пластмасовите основи е проблем, тогава по-добре си търсете кори втора ръка в добро състояние.

wurth

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Еми претапицирай си го бре колега,Да му се невиди и тавана.Им и много трикове да лепиш без да сваляш,но незнам до колко са трайни!?

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2