Проблем с парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Проблем с парното
Привет колеги !
Не знам дали моя проблем е често срещан, но преди 2 години може би, парното ми се прецака нещо и започна да духа само топло (колата няма климатик), оказа се, че проблема е в някаква клапичка и ми я смениха, дори не знам какво точно беше.
Днес се появи подобен проблем, пътувам извън града, а колата си е загряла нормално вече, пускам си парното на топло, че си беше доста студено сутринта и какво да видя, вместо да духа топъл въздух то си духа студено.
Пробвах на краката, пробвах го да духа само на прозорците, е все си духа студено. Колата загрява бързо, до преди ден за няколко минути ставаше ''баня'' вътре.
Някой може ли да каже от какво ще е ?
Определено не е термостат, защото колата си загрява много добре, нещо се случва с това парно, но си нямам на идея какво ще е
Помагайте колеги, че да си го правя сам, идва зима, а на тукашните майстори нямам вяра.
Не знам дали моя проблем е често срещан, но преди 2 години може би, парното ми се прецака нещо и започна да духа само топло (колата няма климатик), оказа се, че проблема е в някаква клапичка и ми я смениха, дори не знам какво точно беше.
Днес се появи подобен проблем, пътувам извън града, а колата си е загряла нормално вече, пускам си парното на топло, че си беше доста студено сутринта и какво да видя, вместо да духа топъл въздух то си духа студено.
Пробвах на краката, пробвах го да духа само на прозорците, е все си духа студено. Колата загрява бързо, до преди ден за няколко минути ставаше ''баня'' вътре.
Някой може ли да каже от какво ще е ?
Определено не е термостат, защото колата си загрява много добре, нещо се случва с това парно, но си нямам на идея какво ще е

Помагайте колеги, че да си го правя сам, идва зима, а на тукашните майстори нямам вяра.
Последна промяна Plamen_Shopov_BMW на 18 Окт 2010, 10:14, променена общо 1 път
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Re: Проблем с парното
Ако си сигурен че има достатъчно антифриз и че си обезвъздушил правилно след доливането то може би пробвай пак с вентила/клапана/.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
mladfen написа:Ако си сигурен че има достатъчно антифриз и че си обезвъздушил правилно след доливането то може би пробвай пак с вентила/клапана/.
Антифриз има, обезвъздушено е както трябва. Значи пак ще е това проклето ''клапанче'' така ли ?
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Ако то е проблемно обикновенно ефекта е обратен т.е. във всеки един момент духа само топло но знае ли човек пробвай да го разглобиш и ще стане ясно
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
mladfen написа:Ако то е проблемно обикновенно ефекта е обратен т.е. във всеки един момент духа само топло но знае ли човек пробвай да го разглобиш и ще стане ясно
Както съм написал то ми създаде проблем преди години и ефекта беше наистина само топло ... за това и писах по въпроса, ако беше пак топло щях да знам, че е от него, но сега духа само студено. Това е причината да се чудя от къде идва проблема.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Plamen_Shopov_BMW написа:mladfen написа:Ако то е проблемно обикновенно ефекта е обратен т.е. във всеки един момент духа само топло но знае ли човек пробвай да го разглобиш и ще стане ясно
Както съм написал то ми създаде проблем преди години и ефекта беше наистина само топло ... за това и писах по въпроса, ако беше пак топло щях да знам, че е от него, но сега духа само студено. Това е причината да се чудя от къде идва проблема.
Когато е духало топло е било блокирало буталцето на клапана в затворено положение,демек тогава е било прибрано-тогава духала ли е студено като завъртиш копчето.Сега в случая е блокирало най вероятно надолу-демек е затворило и не пуска вода вътре,затова е студено.Като загрее колата маркучите на парното ако са различни по топлина там е проблема.Аз махнах това буталце и сега си има постоянен кръговрат,нито ми меша топло студено,нито ми бъзика климатика.Пробвай да го махнеш да видиш как ще е да не даваш повече пари.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
vladi_a_i написа:Plamen_Shopov_BMW написа:mladfen написа:Ако то е проблемно обикновенно ефекта е обратен т.е. във всеки един момент духа само топло но знае ли човек пробвай да го разглобиш и ще стане ясно
Когато е духало топло е било блокирало буталцето на клапана в затворено положение,демек тогава е било прибрано-тогава духала ли е студено като завъртиш копчето.Сега в случая е блокирало най вероятно надолу-демек е затворило и не пуска вода вътре,затова е студено.Като загрее колата маркучите на парното ако са различни по топлина там е проблема.Аз махнах това буталце и сега си има постоянен кръговрат,нито ми меша топло студено,нито ми бъзика климатика.Пробвай да го махнеш да видиш как ще е да не даваш повече пари.
Казваш да го махна на цяло ли, няма ли да пречи това на нещо. Иначе днеска след 40 км каране извън града с 150 км/ч взе да духа топло ама не много силно. Това ме учуди, а антифриз има.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Като отвориш клапана това при положение,че си пуснал парното на топло и след това си го свалил,демек да ти духа топло-буталцето вътре да се е прибрало назад-демек да пропуска водата,значи е наред.Ако е напред при това положение значи бубинката му е изгоряла и затова ти казвам да му махнеш буталцето.Ако е радиатора щеше при по лека скорост да усещаш топлина,а при теб се получава при по силна скорост-значи пуска по малко вода,има вероятност и радиатора да е нещо позапушен-аз него го излекувах с Кислол без да го свалям.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
vladi_a_i написа:Като отвориш клапана това при положение,че си пуснал парното на топло и след това си го свалил,демек да ти духа топло-буталцето вътре да се е прибрало назад-демек да пропуска водата,значи е наред.Ако е напред при това положение значи бубинката му е изгоряла и затова ти казвам да му махнеш буталцето.Ако е радиатора щеше при по лека скорост да усещаш топлина,а при теб се получава при по силна скорост-значи пуска по малко вода,има вероятност и радиатора да е нещо позапушен-аз него го излекувах с Кислол без да го свалям.
Ще проверявам тия дни значи ... утре съм зает ама при първа възможност ще отварям и ще гледам да видим какво ще направя. Значи да махна буталцето и няма да има ядове, просто ме е страх да не да няма тогава примерно студено и топло...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
При мен сработи,сега си има постоянен кръговрат и няма страшно за радиаторчето.Завъртам на топло имам топло,завъртам на студено имам студено-тогава просто отваряш въздушната клапа и духа студено дори и радиатора да е топъл,защото въздушната струя не минава през него а явно от друго място-не съм разглобвал таблото и не знам от къде духа тогава.Самия клапан като го отвориш ще видиш вътре буталцето как се вади свободно и за какво става въпрос 

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Благодаря ти колега ! Ще се заема с тази интервенция а може да го оправя, не съм решил още. Мисля да почистя и филтъра за парното, нали има такъв отпред под лявата чистачка мисля, че.
- Nikouay
- Потребител
-
- Кара: Е36 kupe
- Мечтае да кара: E63
Ще се възползвам от вече отворената тема.
И аз имам същия проблем, наскоро парното спря да духа топло. Системата е пълна и обезвъздушена със сигурност. И съм на 99.9% че е от клапана(независимо от скоростта не духа грам топло). Но е на много кофти място и направо ме е страх от него
едвам си навирам ръцете между мотора и сервото.
Тези дни ще го сваля със сигурност и това което ме интересува е кои са най-подходящите гумички които мога да намеря по магазините?
По отношение на последния пост: По добре си купи нов филтър ако не си го сменял скоро. Аз вчера извадих моя филтър на климатика и беше черен като нощта, изпрах го и го напоих с ароматизатор и пак го сложих но временно поради финансови причини. А и филтъра ще си го поръчам от ebay за ~$17 вместо да дам ~50 лева тук
И аз имам същия проблем, наскоро парното спря да духа топло. Системата е пълна и обезвъздушена със сигурност. И съм на 99.9% че е от клапана(независимо от скоростта не духа грам топло). Но е на много кофти място и направо ме е страх от него

Тези дни ще го сваля със сигурност и това което ме интересува е кои са най-подходящите гумички които мога да намеря по магазините?
По отношение на последния пост: По добре си купи нов филтър ако не си го сменял скоро. Аз вчера извадих моя филтър на климатика и беше черен като нощта, изпрах го и го напоих с ароматизатор и пак го сложих но временно поради финансови причини. А и филтъра ще си го поръчам от ebay за ~$17 вместо да дам ~50 лева тук

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Проблема аз още не съм го оправил, но нямах и време тези дни. Току що се връщам от София, малко помръзнах сутринта, но поне следобед беше топло и се търпеше в колата.
Та относно филтъра моя не е както на колите с климатик, за съжаление нямам, а самия филтър е под чистачките, а на тези с климатик не се ли намира зад жабката. Не съм го сменял от както съм я купил ( почти 5 години вече) но трябва да го сменя. Аз до скоро не знаех, че има такъв филтър, докато не търсих тема (за смяна на семеринг на коляновия вал) в полезни тук във форума и случайно попаднах на тази за филтъра при коли без климатик/климатроник.
Не ми се мисли какво чудо ще е моя, какви ли боклуци ще има събрани.
Та относно филтъра моя не е както на колите с климатик, за съжаление нямам, а самия филтър е под чистачките, а на тези с климатик не се ли намира зад жабката. Не съм го сменял от както съм я купил ( почти 5 години вече) но трябва да го сменя. Аз до скоро не знаех, че има такъв филтър, докато не търсих тема (за смяна на семеринг на коляновия вал) в полезни тук във форума и случайно попаднах на тази за филтъра при коли без климатик/климатроник.
Не ми се мисли какво чудо ще е моя, какви ли боклуци ще има събрани.

- krumovvv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди коли и жени
- Мечтае да кара: две коли едновременно
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
krumovvv написа:най вероятно от клапана колега вземи си друг клапан
първо ще пробвам както каза колегата Владо, ще махна клапана да видя какъв ще е ефекта, но ак се наложи и друг ще сложа.

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2