Шини на покрива Е36 комби ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- shopaza
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 Touring E34 M50B25
Шини на покрива Е36 комби ?
Искам да попитам дали може да се сложат шини на тавана на кола без такива защото на мойто комби нямам а искам да си сложа ..........Някой занимавал ли се е с това и трудно ли е за монтаж.

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Re: Шини на покрива Е36 комби ?
аз имам комби с шини (разчастено) , те са със болтове на долу захванати , ако има оригиналните гайки на купето под едни тапички под тавана ще стане само с разпробиване на тавана.

- shopaza
- младши ентусиаст
-
До тук добре значи остава да си сваля давана освен и да погледна за какво иде реч или просто да го поразкача малко да мога да погледна има ли места аджеба там
И другата операция да си намеря шини
Незнам защо но някакси шините го поотварят така комбито
Аз имам и 124 комби с шини и бая работа си ми вършат та викам и бимата да влезне в употреба

Аз минах по този път. Първо си купуваш рейлинга от някъде втора ръка, но го вземи пълен комплект, релсите, уплътненията, болтовете, и закрепващите планки. Лично аз те съветвам да си купиш уплътненията нови от Дару, защото старите се спичат и повторно слагане е дразнещо и не седят като хората. Сваляш си тавана и намираш вградените гайки, има ги на всички комбита, трудно е да се направи, но не и невъзможно, понеже нямаш размера къде да пробиеш дупката отгоре, аз си направих с център пъпка отдолу, за отзад е много тегаво, но става. След това си биеш център отгоре върху пъпката и дупчиш, първо с по-малка бургия за да видиш дали си на правилното място и ако си, вече пробиваш със съответната бургия и монтираш. А най-добре е или от колата от която взимаш релсите или ако имаш познат с такава да си вземеш размерите отгоре и изобщода не сваляш тавана и да не се занимаваш с глупости, ще ти спести буквално половин ден.
- shopaza
- младши ентусиаст
-
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Това, че шините на тавана отварят колата не мога да го възприема някак си.
Колеги, а тези страни шпилки с гайки, който се намират под уплътненията на вратите не са ли точно за монтаж на багажника на покрива?
Колеги, а тези страни шпилки с гайки, който се намират под уплътненията на вратите не са ли точно за монтаж на багажника на покрива?
sonny написа:Аз минах по този път. Първо си купуваш рейлинга от някъде втора ръка, но го вземи пълен комплект, релсите, уплътненията, болтовете, и закрепващите планки. Лично аз те съветвам да си купиш уплътненията нови от Дару, защото старите се спичат и повторно слагане е дразнещо и не седят като хората. Сваляш си тавана и намираш вградените гайки, има ги на всички комбита, трудно е да се направи, но не и невъзможно, понеже нямаш размера къде да пробиеш дупката отгоре, аз си направих с център пъпка отдолу, за отзад е много тегаво, но става. След това си биеш център отгоре върху пъпката и дупчиш, първо с по-малка бургия за да видиш дали си на правилното място и ако си, вече пробиваш със съответната бургия и монтираш. А най-добре е или от колата от която взимаш релсите или ако имаш познат с такава да си вземеш размерите отгоре и изобщода не сваляш тавана и да не се занимаваш с глупости, ще ти спести буквално половин ден.
и аз колега си слагах сам шини на тавана ,но не съм свалял тапицерията отвътре, а си поръчах шаблони /от дару могат да ги поръчат, аз до скоро си пазих моите но ги изхвълих/ около 6-8лв бяха има точно описание как се прави около 3-4 часа и всичко беше монтирано
BAVARIA написа:sonny написа:Аз минах по този път. Първо си купуваш рейлинга от някъде втора ръка, но го вземи пълен комплект, релсите, уплътненията, болтовете, и закрепващите планки. Лично аз те съветвам да си купиш уплътненията нови от Дару, защото старите се спичат и повторно слагане е дразнещо и не седят като хората. Сваляш си тавана и намираш вградените гайки, има ги на всички комбита, трудно е да се направи, но не и невъзможно, понеже нямаш размера къде да пробиеш дупката отгоре, аз си направих с център пъпка отдолу, за отзад е много тегаво, но става. След това си биеш център отгоре върху пъпката и дупчиш, първо с по-малка бургия за да видиш дали си на правилното място и ако си, вече пробиваш със съответната бургия и монтираш. А най-добре е или от колата от която взимаш релсите или ако имаш познат с такава да си вземеш размерите отгоре и изобщода не сваляш тавана и да не се занимаваш с глупости, ще ти спести буквално половин ден.
и аз колега си слагах сам шини на тавана ,но не съм свалял тапицерията отвътре, а си поръчах шаблони /от дару могат да ги поръчат, аз до скоро си пазих моите но ги изхвълих/ около 6-8лв бяха има точно описание как се прави около 3-4 часа и всичко беше монтирано
Не съм го знаел инак и аз нямаше да свалям тавана, полезно инфо е това

Alien написа:Това, че шините на тавана отварят колата не мога да го възприема някак си.
комби без дръжки е като жена без цици, има фаца, ама не е баш. Ососбено пък е36цата е като голф 3ка отзад без дръжките. аз ги турих и затова и защото си върша работа с тях. И да болтовете под уплътнението са за багажник, даже имам оригинали захвати за такъв, има ги на комби и седна, на купе ги няма на компот не знам, за кабрио още търся инфо

Последна промяна sonny на 09 Юни 2010, 0:20, променена общо 1 път
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
човек се учи всеки ден...добре,че го има форума 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
sonny написа:... комби без дръжки е като жена без цици, има фаца, ама не е баш....

tsb_bg написа:sonny написа:... комби без дръжки е като жена без цици, има фаца, ама не е баш....
Жена без цици е като село без начално училище - няма от къде да почнеш
то нема и къде да свършиш, че ше иде на чаршафа

- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
sonny написа:Alien написа:Това, че шините на тавана отварят колата не мога да го възприема някак си.
комби без дръжки е като жена без цици, има фаца, ама не е баш. Ососбено пък е36цата е като голф 3ка отзад без дръжките. аз ги турих и затова и защото си върша работа с тях. И да болтовете под уплътнението са за багажник, даже имам оригинали захвати за такъв, има ги на комби и седна, на купе ги няма на компот не знам, за кабрио още търся инфо
Колеги, аз съм против слагането на силикон по циците и монтирането на тия шини на комбитата.
Такава ми се е паднала, ще си я карам натурална с изчистен покрив.
Sonny, дай някоя снимка на тия оригинални захвати да видя какво представляват.
- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
BAVARIA написа:
Колега не мога да ги намеря тея шаблони в схемите..на линка има ли ги??
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... cessories/

m@rtin написа:BAVARIA написа:
Колега не мога да ги намеря тея шаблони в схемите..на линка има ли ги??
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... cessories/
01 29 9 789 109- това трябва да им е оригиналния номер на шаблоните и инструкцията
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3