Съвет за една 316i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Съвет за една 316i

Мнение от Escape » 09 Май 2005, 14:18

Здравейте,

Харесах си едно BMW 316i:
http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topm ... f1=details

Автокъщата ми я препоръча един приятел, дето си взе колата от там и вика че са свестни пичовете и колите им са читави.

Бавареца е внос от Италия и няма транзитни номера.И като питах дали може да го докарам в София да го прегледат ми казаха че там(в автокъщата) си имали сервиз и те правели прегледите, мерели компресии и т.н. само, че аз исках да я прегледат в оторизиран сервиз на BMW ... да и направят компютърна диагностика и т.н.

Според вас заслужава ли си тази цена, като за кола внесена от Италия? Да не говорим че вероятно няма да я прегледат много съвестно в техния сервиз :roll:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 09 Май 2005, 14:54

имах такава .. мисля че са му множко парите пък ти си прецени

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 09 Май 2005, 15:19

И на мен ми се виждат множко като за кола внесена от Италия. Ако действително е на 129 000 км.... :mhihi: ама много ме съмнява.....

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 09 Май 2005, 20:56

Ако е супер запазена си струва, но не им се връзвай да ти я гледат те, или я карат където ти поискаш или да го ду..ат !!! Ако не са съгласни сигурно нещо крият по колата, кой знае какво и по добре не и се хвърляй. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kazakoff » 10 Май 2005, 11:32

BMW8 написа:Ако е супер запазена си струва, но не им се връзвай да ти я гледат те, или я карат където ти поискаш или да го ду..ат !!! Ако не са съгласни сигурно нещо крият по колата, кой знае какво и по добре не и се хвърляй. ;)

:yes: Колегата е прав. Аз карам такава и си е много добра машинката. Е, не върви кат ония 6 цилиндровите зверове :bowdown:, но е пък доста по-икономична от тях 9-10/100 градско, 6,5/100 извън... /като казвам не върви, сравнението важи само за по-големите баварки, иначе в обороти кърти асфалта :mhihi: :maad: / Изобщо, отивай в ТУРИНГ сервиз при Кирчо да ти я видят и ако е наред, взимай :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XI
Мечтае да кара: NISSAN GT-R 35

Мнение от moto_fen » 10 Май 2005, 11:54

Аз мисля 4е 6900 са и много за такова БМВ 93 316 апак и е италианска поне да бе6е германска.Но все пак ти копува6

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 10 Май 2005, 12:39

Ще пробвам да сваля 200-300лв.... цена около 6600-6700 ме устройва.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 10 Май 2005, 16:26

Направил ли си си сметката че после ти трябват и още пари за гражданска, каско, винетка, масло, ремъци, филтри. поне още 400-500лв.

Преди 2 месеца за запазено 318 дадох 6300 и ме разубеждаваха че били много. Ама съм доволен (с малки забележки) все пак е баварец :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 10 Май 2005, 18:18

Кой точно ти препоръча Аско96?
Не искам да те плаша, но преди да взема моята ходих да гледам едно C200 и едно А3 - и двете бяха удряни и правени. Всъщност се загледах, че повечето коли там бяха минали през сервиза им (ако ме разбираш какво се опитвам да ти кажа). Да не говорим, че автокъщата е на майната си и използват това под предлог да не мърда колата от там... Просто бъди внимателен и ако нещо изглежда подозрително, то наистина е подозрително ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 10 Май 2005, 18:35

BMX написа:Кой точно ти препоръча Аско96?

Ами един приятел си взе от там една Примера и беше много доволен (преди да му я откраднат :confused: ). Колата беше доста читава и не беше блъскана.

Между другото и на мен това ми обясниха, че понеже имали сервиз там и не разкарвали колите по други сервизи.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 10 Май 2005, 23:54

Ти решаваш... Просто бъди предпазлив! ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 11 Май 2005, 0:11

Аз съм имал същото и го шитнах за 7500 .
Препоръчвам ти да е вземеш но да е огледаш основно. под калниците, масла в двигателя и скоростната кутия, деферинциал и най-вече вътршните критерии. Волан, педали, табло, тапицерия .

Ако те задоволява, взимай и идвай да слагаме стикери :mhihi:
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 11 Май 2005, 7:40

цената си струва ако колата е читава... но силно се съмнявам че е такава :) все пак ако мислиш да я водиш в Дару Кар на диагностика там ще ти кажат абсолютно всичко, което може да се разбере за тая кола :arrow: но цената ми се стружа ниска като за "истинска" кола... масовата практика за в Италия е да се внасят коли от морги - или ударени такива :arrow: тука ги ремонтират освежават и ги пускат на по-тънки цени да се радва народа!

за сравнение:
последните няколко месеца вкарахме Е36 318и 93-а идеална, без пукната забележка и излезе към 8000лв. (баща ми плати 10к ама тва е друга тема) и Е36 318ис пак 93-а, пак в идеално състояние - със съвсем малки забележки по боята :arrow: тя излезе към 9000лв.

а сега за новия внос от автокъщите:
първо намерихме една 318и 95-а на 140 000км за 6500-7000лв. някъде и искаха....
само че се оказа че колата е блъскана отпред, отзад, всички прозорци бяха сменяни поради няква причина - мотора менеше обороти и се оказа че била на 440 000км :shock:
после се излъгахме да капарираме 316и 94-а искаха и 6500... оказа се че е 93-а и като отидохме да я купуваме ДОРИ НЕ УСПЯХА ДА Я ЗАПАЛЯТ...
видяхме и една 320и автоматик с музика кожа и сички екстри за 6500... ама без митото :)

тва е скромния ми опит с Е36ците до момента :arrow: дано да съм ти помогнал с нещо :)

Тъжния извод до който съм стигнал е че ако искаш "истинска" кола трябва да я кпуш от приятел, който няма да те излъже, да пратиш доверен човек, който да ти я вкара от Германия, или да идеш сам до Германия да си вкараш сам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 11 Май 2005, 9:32

DEFLEPPARD написа:тва е скромния ми опит с Е36ците до момента :arrow: дано да съм ти помогнал с нещо :)

Мерси много за мнението :D . Толкова много ми се кара баварец :bowdown: , че не ща и да погледна други коли. Надявам се само да си намеря някоя читава че като чета какво си преживял .....

Мисля че си абсолютно праяв за колите от Италия. Има една автокъща(и сервиз) в Дървеница, където вкарват коли от Италия и там постоянно има блъснати коли(нов внос) които оправят и после продават в автокъщата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 18 Май 2005, 14:43

DEFLEPPARD написа:цената си струва ако колата е читава... но силно се съмнявам че е такава :) все пак ако мислиш да я водиш в Дару Кар на диагностика там ще ти кажат абсолютно всичко, което може да се разбере за тая кола :arrow: но цената ми се стружа ниска като за "истинска" кола... масовата практика за в Италия е да се внасят коли от морги - или ударени такива :arrow: тука ги ремонтират освежават и ги пускат на по-тънки цени да се радва народа!

за сравнение:
последните няколко месеца вкарахме Е36 318и 93-а идеална, без пукната забележка и излезе към 8000лв. (баща ми плати 10к ама тва е друга тема) и Е36 318ис пак 93-а, пак в идеално състояние - със съвсем малки забележки по боята :arrow: тя излезе към 9000лв.

а сега за новия внос от автокъщите:
първо намерихме една 318и 95-а на 140 000км за 6500-7000лв. някъде и искаха....
само че се оказа че колата е блъскана отпред, отзад, всички прозорци бяха сменяни поради няква причина - мотора менеше обороти и се оказа че била на 440 000км :shock:
после се излъгахме да капарираме 316и 94-а искаха и 6500... оказа се че е 93-а и като отидохме да я купуваме ДОРИ НЕ УСПЯХА ДА Я ЗАПАЛЯТ...
видяхме и една 320и автоматик с музика кожа и сички екстри за 6500... ама без митото :)

тва е скромния ми опит с Е36ците до момента :arrow: дано да съм ти помогнал с нещо :)

Тъжния извод до който съм стигнал е че ако искаш "истинска" кола трябва да я кпуш от приятел, който няма да те излъже, да пратиш доверен човек, който да ти я вкара от Германия, или да идеш сам до Германия да си вкараш сам.
Kолега за съжаление ти си абсолютно прав за начина по които седят не6тата с автокъщите
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

Следваща

Назад към E36