М43 не загрява
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
М43 не загрява
Я дайте да поразсъждаваме, че ме мързи да вдиигна капака и да видя що се случва таа аномалия. Колата е 95-6г, само с ел.перка, радиатора е нов, термостата е нов, антифриза е нов,няма топло,няма студено,колата НЕ загрява, трябва или да седи в задръстване 1час или бог знае какво за да позагрее, седи си или наръба на синьото или млко по-нагоре, даже едно пътуване до Плевен го изкара в синята зона.Смених термостата и антифриза , но подобрението е минимално. А са дайте да мислим отде е тоя проблем.
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: М43 не загрява
spens_82 написа:температурния датчик
Аз също не виждам друго,освен датчика,ИЛИ връзката с него

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Докато грее нищо,че си сменил термостата я пипни малкия кръг и после големия да се убедиш дали е читав.Ако и двата кръга са топлички а още не е загрела докъм 90градуса значи....Също така парното топло ли духа
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
На мен не ми загряваше бързо, а после изтиваше докато карам от термостата, но твоя е нов и това отпада.Ако не е и от темп. датчик, както казват колегите, остава самия уред на таблото нещо да сдал багажа..
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Ако найстина си седи в синьото, би трябвало да не можеш да извадиш стрелката за бензина от червеното - при мен съотношението беше така. Ако не е проблема в термостата, значи наистина ще да е датчик или уреда на таблото 

ако беше датчика,щеше да ми е топлоу колата,а то ми е студенкооо.не датчика. В интерес наистината не съм гледалтоядатчик дали е читава,щото след смяната имаше некво подобрение,а помня, че акто го сменях го гледах и отваряше,нослед тва не съм. Според мен има друг проблем.
ПС Разхода е екстра 12-20 в града

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
sonny написа:ако беше датчика,щеше да ми е топлоу колата,а то ми е студенкооо.не датчика. В интерес наистината не съм гледалтоядатчик дали е читава,щото след смяната имаше некво подобрение,а помня, че акто го сменях го гледах и отваряше,нослед тва не съм. Според мен има друг проблем.
Той разхода е ясно,защо е такъв (щото върви студена),ама честно казано тоя проблем ме озадачава

- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
колега и аз съм с м43 термостат поне при мен беше така със съштя проблем дето не загряваше
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Smoocki написа:Или па перката ти върти постояннои не може да загрее
Не, перката не върти,не се включва изобщо. А като загрее, което се случва наистина рядко, парно си има, и няма грижи, а тръгна и охлажда, аса де

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ръгаи кашоните отпред и си ти

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
sonny написа:Smoocki написа:Или па перката ти върти постояннои не може да загрее
Не, перката не върти,не се включва изобщо. А като загрее, което се случва наистина рядко, парно си има, и няма грижи, а тръгна и охлажда, аса де
Защо ми се струва че знаеш отговора,а просто искаш да ни помъчиш малко

п.с. При мен не загряваше но термостата бе заминал,смених го и ми се реши проблема.След това пак не искаше да загрее,а то виското се бе зацепило и се въртеше с оборотите на двг-то.Смених го и пак си загрява нормално.Но ти не си с виско а с перка.
Значи и аз залагам на датчика,не се сещам какво друго може да е.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Сони решението е само едно и то е термостат.
Ако има някой друг повреден елемент колата щеше да прегрява, но щом не загрява няма какво друго да е.
Аз много му се тормозих и накрая си купих оригинал термостат от Камор за 95лв. и се приключи.
Преди него смених няколко за по 50-60лв. и работеха коректно по няколко месеца(2-3).
Единия заби отворил, втория затворил, третия него чаках, направо го смених.
От както съм сложил този от камор, имам парно още от края на синята зона, а истинси горещо задухва чак когато колата стигне средата.
Датчика за температурата няма какво да ти пречи на загряването.
Той е двоен за този мотор и ако се повреди може да дава грешни показания на ЕКУ-то за температурата на колата и да ти дава по висок разход, но това щеше да го забележиш, като е студена сместа е по богата и освн че харчи повечко и върви повечко и понамирисва на бензинец.
Междо другото си писал че радятора ти е нов, какъв е?
Пласмасовте тръби на главата и на блока сменил ли си ги?На М43 се разпадат при демонтаж просто им е дошло времето на тия години.
Ако ти губи течност от тях обаче, е по нормално да прегрява отколкото да не загрява.
Ако има някой друг повреден елемент колата щеше да прегрява, но щом не загрява няма какво друго да е.
Аз много му се тормозих и накрая си купих оригинал термостат от Камор за 95лв. и се приключи.
Преди него смених няколко за по 50-60лв. и работеха коректно по няколко месеца(2-3).
Единия заби отворил, втория затворил, третия него чаках, направо го смених.
От както съм сложил този от камор, имам парно още от края на синята зона, а истинси горещо задухва чак когато колата стигне средата.
Датчика за температурата няма какво да ти пречи на загряването.
Той е двоен за този мотор и ако се повреди може да дава грешни показания на ЕКУ-то за температурата на колата и да ти дава по висок разход, но това щеше да го забележиш, като е студена сместа е по богата и освн че харчи повечко и върви повечко и понамирисва на бензинец.
Междо другото си писал че радятора ти е нов, какъв е?
Пласмасовте тръби на главата и на блока сменил ли си ги?На М43 се разпадат при демонтаж просто им е дошло времето на тия години.
Ако ти губи течност от тях обаче, е по нормално да прегрява отколкото да не загрява.

Май е Нисенс, ама не съм сигурен, тръбите не съм ги сменял, защото на този етап няма причина, инак знам ко стаа с тях и си пазя 5-6 резервни, не губи течност и това за датчика, го казаха другите не аз, на мен ми е ясно,че са те. А за термостата, напълно възможно да е от него. Но понякога си загрява деба и кочината. МАй ше мие по-леснода смена мотора 

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3