325 TDS забива и не върви !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA E39 M-pack
- Мечтае да кара: E30 S50 на широко
325 TDS забива и не върви !!!
Колеги много ме дразни този проблем
Както си карам на 5-та примерно с 8 на сто (по разходомер) му настъпвам газта до долу и нищо не се случва колата вдига стрелката до 10 на 100 разход и не върви се едно няма турбо
изключвам от скорост падат оборотите до 600 и като включа на пета пак колата тръгва както трябва и си върви яко дига си разхода на 25-30 на 100 и всичко си е нормално все едно влиза в някакъв сервизен режим на двигателя когато не върви
Предварително ви благодаря за отговорите и се извинявам ако темата се повтаря но нищо не можах да намеря ще съм благодарен и на линк към друга тема

Както си карам на 5-та примерно с 8 на сто (по разходомер) му настъпвам газта до долу и нищо не се случва колата вдига стрелката до 10 на 100 разход и не върви се едно няма турбо

Предварително ви благодаря за отговорите и се извинявам ако темата се повтаря но нищо не можах да намеря ще съм благодарен и на линк към друга тема

Който се стиска после яко писка
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: 325 TDS забива и не върви !!!
Проблема е от управлението на помпата,дебитомер(ако има,някои са без) обер дюза или датчик колянов вал.
Иди на диагностика,записала е сьс сигурност
Иди на диагностика,записала е сьс сигурност
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA E39 M-pack
- Мечтае да кара: E30 S50 на широко
пишеше за мап- сензора на диагностиката смених го и същата история пак така забива
ще пробвам с дебитомера сега пък да видим

ще пробвам с дебитомера сега пък да видим

Който се стиска после яко писка
С OMV-нафта ли караш?
Забеляза ли,че тва става само в интервала от 100-120км. и никаде другаде?
Забеляза ли,че тва става само в интервала от 100-120км. и никаде другаде?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
Прочетете колата пак,МАП-а как се е повредил?,не го вярвам,смени му маркучето,свали и умии дебитомера,на диагностика гледаите в живите данни колко килограма и каква темп,дава.
Ако е от управлението на помпата пак ще записва дефекти.
Ако е от управлението на помпата пак ще записва дефекти.
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
Моя мап беше се прецакал,поточно аз си го прецаках докато го чистих и не мисля, че ще забива от него.Просто става мудна наи-вече в високите.
Имам същия проблем 1:1-обиколих доста сервизи и показанията са все едни и същи-няма отклонения от нормалните стойности нито грешки е записал компа.Смених мап-сензора,дебитомера-нямаше ефект.
Просто спрях да зареждам ОМВ нафта и проблема изчезна,направила ми е го е само веднъж за последната година,но заредих от няква крайпътна бензиностанция.
Зареждам само от SHELL,LUKOIL,EKO.
Направи ми впечатление,че сече единствено в диапазона 100-120км.Карал съм я със 125 по километраж продължително време,натискам газта и колата си ускорява нормално.
Пиши ако установиш някакъв проблем колега,че ми е интересно.
Поздрави.
Просто спрях да зареждам ОМВ нафта и проблема изчезна,направила ми е го е само веднъж за последната година,но заредих от няква крайпътна бензиностанция.
Направи ми впечатление,че сече единствено в диапазона 100-120км.Карал съм я със 125 по километраж продължително време,натискам газта и колата си ускорява нормално.
Пиши ако установиш някакъв проблем колега,че ми е интересно.
Поздрави.
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 тдс
- Мечтае да кара: M3 e92
Какво става с нафтата от ОМВ колеги , по принцип и аз избягвам да сипвам от там- от една крайпътна си зареждам почти секи път и от Лукоил по-рядко ,ако се наложи и нямам никакви ядове мн сам си доволен ! Колата на 5та с лека газ си лети 120-130 ,а ако настъпа още малко не се чуди много и 160-,,,,,
Какво става с нафтата от ОМВ колеги , по принцип и аз избягвам да сипвам от там- от една крайпътна си зареждам почти секи път и от Лукоил по-рядко ,ако се наложи и нямам никакви ядове мн сам си доволен ! Колата на 5та с лека газ си лети 120-130 ,а ако настъпа още малко не се чуди много и 160-,,,,,

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
оставете тия нафти,не са от тях проблемите.Четете колите като хората,не само грешките определят сьстоянието на впрьскващата уредба
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Колеги не е от нафтата аз почти не наливам от бензиностанция мойта кола кат види бензиностанция и започва да дава назад и нямам ядове.Както ви каза и Пресиян по-нагоре четете добре данните на компа.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
А случайно да имаш проблем с топлия старт?
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
а случайно да сте преглеждали наскоро горивните маркучи, вакуум маркучите /запушени,объркани ???/ , горивни филтри, умна дюза ?
На мен ми е интересно как се е получил разход 30/100 по разходомера на километража на 5та.На моята не съм успявал да стигна толкова...
Bullet_1 написа:Колеги много ме дразни този проблем![]()
Както си карам на 5-та примерно с 8 на сто (по разходомер) му настъпвам газта до долу и нищо не се случва колата вдига стрелката до 10 на 100 разход и не върви се едно няма турбоизключвам от скорост падат оборотите до 600 и като включа на пета пак колата тръгва както трябва и си върви яко дига си разхода на 25-30 на 100 и всичко си е нормално все едно влиза в някакъв сервизен режим на двигателя когато не върви
![]()
8/100 на 5 та трябва да си под 2000 оборота , така че няма как да литне , иначе като е след 3000 оборота си е нормално да ти показва 20 -30 / 100. Просто не гледай там ако си върви колата добре

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2