Разлика между фар Бош и ЗКВ.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Разлика между фар Бош и ЗКВ.

Мнение от LiTtLeRoCk » 29 Ное 2009, 14:32

Търсих четох но така и не разбрах каква е разликата между посочените марки фарове и как мога да позная какви са моите фарове.Кои са по добри Бош или ЗКВ колата е компакт 94г ако има значение.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 320i
Мечтае да кара: M3 E36 3.2 Evo

Re: Разлика между фар Бош и ЗКВ.

Мнение от gerginov1988 » 29 Ное 2009, 15:34

Здравей, за мен ЗКВ с един хубав ксенон, на Луксима да речем, светят супер. :yes:
Изображение

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 29 Ное 2009, 23:44

Еми няма кво да познаваш какви са на стъклото долу в ъгъла си пише!Освен ако не е чупено и смняно примерно!
За кои питаш с лупа или без?
Боша с лупа се различава от ЗКВто по това че лупата на Боша е една идея по малка имат малки разлики във вътрешните(кръглите)стъкла и захващането на предното стъкло при Боша е с пластмасови уши който лесно се чупшят а при ЗКВто е с метални пластини.Отзат капачките голямата на Боша е кръгла а малката овална а на ЗКВто са некви квадратни.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 30 Ное 2009, 0:34

Аз колкото компакта съм виждал всички са били с HELLA включително и моя е с такива

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 30 Ное 2009, 0:54

Да и някой са с разни пъпчици там
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 30 Ное 2009, 11:05

a има ли разлика между фарове БОШ без лупа от годините след 95та и ЗКВ без лупа ? Въпроса ми е, понеже моите фарове са БОШ без лупа 96та година е колата и ако си намеря фарове ЗКВ без лупа, ще станат ли на мястото на сегашните ?
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 30 Ное 2009, 11:30

На Бош без лупа стъклата на късите са пластмасови и изгарят, а на ЗКВ без лупа са си дъна от буркани и нямат проблеми с температурата на крушката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 30 Ное 2009, 11:36

err0r написа:На Бош без лупа стъклата на късите са пластмасови и изгарят, а на ЗКВ без лупа са си дъна от буркани и нямат проблеми с температурата на крушката.

аз точно за това питам, понеже на моите БОШове са им изгорели пластмасовите бленди за късите и искам да ги сменя, та дали ZKW фарове ще станат при мен, ако си намеря такива ??
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 30 Ное 2009, 11:44

Всякакви фарове от Е36 стават на Е36. Няма значение от какво са - компакт, седан, комби, купе. Фаровете са еднакви, разликата е в мигача.
Търси си ЗКВ или БОШ с лупи. Ако ще им бодеш HID, по-добрият вариант е да са с лупи, защото рефлекторите светят, но много разсейват светлината и заслепяват ужасно.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Ное 2009, 11:59

LiTtLeRoCk написа:Търсих четох но така и не разбрах каква е разликата между посочените марки фарове и как мога да позная какви са моите фарове.Кои са по добри Бош или ЗКВ колата е компакт 94г ако има значение.

Компактите са с Хела, и нямат нищо общо с БОШ и ЗКВ, което не пречи да ги смениш с каквито си харесаш.

BiTurbo написа:a има ли разлика между фарове БОШ без лупа от годините след 95та и ЗКВ без лупа ? Въпроса ми е, понеже моите фарове са БОШ без лупа 96та година е колата и ако си намеря фарове ЗКВ без лупа, ще станат ли на мястото на сегашните ?

Ти като имаш фарове БОШ и проблема ти е в нагорели стъкла, най лесния и ефтин начин да ъпгрейднеш е да си купиш два строщени фара БОШ с лупи и да прехвърлиш рефлекторите от тези с лупите в твоите кутии.
Всичко е еднакво с изключение на стъклата на тези с лупите вътрешните са стъклени и външното е без пъпки, а на рефлекторния БОШ малките стъкла са пластмасови и външното е с пъпки.
Местиш си вътрешните стъкла и рефлектора и всичко заспива ;)
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 30 Ное 2009, 12:00

vld написа:
LiTtLeRoCk написа:...

Компактите са с Хела, и нямат нищо общо с БОШ и ЗКВ, което не пречи да ги смениш с каквито си харесаш.

Някаква игра имаше с буксите, май???
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 30 Ное 2009, 17:26

Вече е ясно моите са хела но нещо не светят както трябва или ще ги сменя или по нататък ще бодна едно ксенонче освен ако е възможно.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318 ti Compact

Мнение от benzinjiata » 23 Яну 2012, 23:18

крушките на Compact-a са HB3(Г образна букса), аз също се интересувам от фаровете, понеже моите са с рефлектор, не са с лупа, и искам да ги сменя за такива с лупа(та да мога да сложа ксенонче), че вече почнах да не довиждам :))) , та и аз не знам какви фарове да взимам, койта знае да помага.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 26 Яну 2012, 5:42

:OT: ти видя ли от коя година е темата :mhihi:
по темата на цомпактите обикновенно са хела с хб4 крушки едно че са скъпи друго че трудно се намират(визирам Пловдив)
с ксенон става стига да не е нагорял рефлектора и задължително реглаж на фарове че като е без лупа и доволно заслепява ,и ще ядеш много майни :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 30 Яну 2012, 18:22

benzinjiata написа:крушките на Compact-a са HB3(Г образна букса), аз също се интересувам от фаровете, понеже моите са с рефлектор, не са с лупа, и искам да ги сменя за такива с лупа(та да мога да сложа ксенонче), че вече почнах да не довиждам :))) , та и аз не знам какви фарове да взимам, койта знае да помага.

на компакта късите са НВ4 а дългите са НВ3. няма проблеми да сложиш ЗКВ или Бош с лупи, само ще трябва да отрежеш буксите на Хелата и да ги смениш с букси за ЗКВ/Бош (еднакви са за лупа или без). даже по цвят си отговарят самите кабелчета. нищо сложно няма :yes:
I think things -- and they happen...

Следваща

Назад към E36