И пак конденз във фара....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

И пак конденз във фара....

Мнение от laviatan » 29 Сеп 2009, 18:01

Значи преди да ме псувате ,че има търсачка - и в нета и във форума четох няколко дена.....
Пускам фаровете и даже да няма дъжд/че знаете всички тогава най-много конденз има/
и почва да се поти/с ксенон и очички съм/
Четох и направих няколко неща-свалих го и с много качествен силикон минах свръзката на стъклото с пластмасата, също и там където се свързва пластмасовата рамка на стъклото със самия фар.
Добре изолирах дупката през която минават кабелите на ксенона, смених капачките на фаровете с нови такива заради гумените уплътнения.....
След това сложих от тези пликчета с гелче,който слагат в електроуреди някой/в кашоните им/ който предотвратяват влагата.
Стигна се до там че купих някакви лентички за диабетици защото в капачката на амбалажната кутия има специални гранули който правят чудеса с влагата и предотвратяват конденз и влага.
И след всичките тези галимации пак резултат има, но не е каквото трябва :banghead:
Чудя се сега да пробия в капачките по още някоя и друга дупка, данеби да не смогват одушниците на самия фар........

Някакви други предложения :evil:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар

Re: И пак конденз във фара....

Мнение от kdl » 29 Сеп 2009, 18:28

Махни диодните крушки на габаритите и сложи нормални с нагреваема жичка.
Ксенона не отделя топлина, нито LED-крушката...
На мен също ми направи впечатление. Рециклирани изцяло фарове с абсолютно чисти отдушници, които не се пълнят с вода на никаква автомивка, дори като мих двигателя с водоструйката нямаше капка конденз вътре.

Първия дъжд при студено време и се изпотиха... защо? Защото в коша на мотора е топло, а навън е адски студ... и като нямаш нещо, което да изпарява конденза като нормална габаритна крушка например (и не караш на дълги), се запотяват ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от laviatan » 29 Сеп 2009, 18:32

liloff написа:Махни диодните крушки на габаритите и сложи нормални с нагреваема жичка.
Ксенона не отделя топлина, нито LED-крушката...
На мен също ми направи впечатление. Рециклирани изцяло фарове с абсолютно чисти отдушници, които не се пълнят с вода на никаква автомивка, дори като мих двигателя с водоструйката нямаше капка конденз вътре.

Първия дъжд при студено време и се изпотиха... защо? Защото в коша на мотора е топло, а навън е адски студ... и като нямаш нещо, което да изпарява конденза като нормална габаритна крушка например (и не караш на дълги), се запотяват ;)

Забравих да спомена че и това направих вече.
Там е интересния момент- очичките са с крушки обикновенни-от тези малките без цокъл-по три крушки на рингче :dunno:
И има ,няма дъжд/сега е топло/ единия фар се поти и то като работи...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 29 Сеп 2009, 19:14

Айде и аз да споделя мойте впечатления от тия кондензи .
Значи понеже колата ми явно е подпирана и като слагах ангелските очи корпуса на единия фар не беше и не е още много читав, уплътних там ала бала ама явно все от някаде остава пролука ,левия си е оригинал без забележки уплътнен яко отвсякъде и натъпкан със тия топчетата от маратонки против кондез.Е да ама не тоя левия дето не е добре уплътнен няма конденз , а добре улътнения има. Каква е логиката ,че трябва да има повече не уплътнено пространство за да не се потят фаровете ,а не да ги силиконизираме толко яко.
Впрочем това ми напомня времето в което след като сложих ПВЦ дограма имах отвътрешната страна на стъклото конденз ,сложиха се едни като проветрители или и аз незнам какви са и до ден днешен няма и капка по прозорците у нас.
Не съм със ксенон , а с обикновенни кружки Х1
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is-ка S50
Мечтае да кара: E24 Alpina

Мнение от SBS_318ti » 29 Сеп 2009, 19:59

Smoocki написа:Айде и аз да споделя мойте впечатления от тия кондензи .
Значи понеже колата ми явно е подпирана и като слагах ангелските очи корпуса на единия фар не беше и не е още много читав, уплътних там ала бала ама явно все от някаде остава пролука ,левия си е оригинал без забележки уплътнен яко отвсякъде и натъпкан със тия топчетата от маратонки против кондез.Е да ама не тоя левия дето не е добре уплътнен няма конденз , а добре улътнения има. Каква е логиката ,че трябва да има повече не уплътнено пространство за да не се потят фаровете ,а не да ги силиконизираме толко яко.
Впрочем това ми напомня времето в което след като сложих ПВЦ дограма имах отвътрешната страна на стъклото конденз ,сложиха се едни като проветрители или и аз незнам какви са и до ден днешен няма и капка по прозорците у нас.
Не съм със ксенон , а с обикновенни кружки Х1

И при мен е същата ситуация! Левия ми фар е 6+ , а десния по корпуса определено има от къде да влиза въздух , да обаче само левия ми се запотява , само когато вали дъжд или е адски студено.
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 29 Сеп 2009, 20:19

Smoocki написа....
Каква е логиката ,че трябва да има повече не уплътнено пространство за да не се потят фаровете ,а не да ги силиконизираме толко яко...

И аз стигнах до този извод :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 29 Сеп 2009, 21:15

Колкото и да се проветряват ,голяма файда няма ,защото хората са направили два технологични отвора за целта-иначе щяха да сложат вентилатори и тогава наистина нямаше да имаме конденз по фаровете,проблема идва от разликите в температурите на самия фар и по точно на стъклото и най вероятно е от крушките-ксенон или ейнджъл-някой имал ли е проблем с обикновените крушки и без ейнджъл айс,защото аз след като сложих ейнджъла се появи конденза ,но след като извадих леко с около половин см капачките на технологичните отвори,засега нямам грижи.Успех на всички и безаварийно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 29 Сеп 2009, 22:05

baitun написа:Колкото и да се проветряват ,голяма файда няма ,защото хората са направили два технологични отвора за целта-иначе щяха да сложат вентилатори и тогава наистина нямаше да имаме конденз по фаровете,проблема идва от разликите в температурите на самия фар и по точно на стъклото и най вероятно е от крушките-ксенон или ейнджъл-някой имал ли е проблем с обикновените крушки и без ейнджъл айс,защото аз след като сложих ейнджъла се появи конденза ,но след като извадих леко с около половин см капачките на технологичните отвори,засега нямам грижи.Успех на всички и безаварийно!

E като няма файда защо си отворил капачките ? :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 29 Сеп 2009, 23:34

не ми е ясно само как ще се влияе от крушката(било то ксенон или не),при положение 4е цилиндъра (който са с лупа) е затворен +тва пред него има стъкло,пък са поти между стъклата :dunno:
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 318i
Мечтае да кара: bugatti veyron

Мнение от veselinchev » 30 Сеп 2009, 0:52

според мен ако не е разглобяван фара няма да има конденс но ако е ще има, проблема не е в ксенона или обикновените крушки а в силикона или лепилото което се слага при зглобяване на фара ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

Продавам цяло е36 318i седан М43 НА ЧАСТИ нови цени
viewtopic.php?f=15&t=181799

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 30 Сеп 2009, 1:32

На мен ми се бяха разхлабили щипките които защипват стъклото към самата кутия на фара и правеше конденз смених ги и се оправи :)
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от laviatan » 30 Сеп 2009, 8:43

Ами мойте са чисто нови и прблема е само и единствено в десния......и четири пъти ми ги сменя приятеля ми и всичките пъти същата работа...
Чудя се по още някой отвор в капачката да направя,който да завършва с тръбичка надолу,за да не влиза вода.
А на края на отвора памук или вата ще сложа/забелязал съм че на японските коли фаровете и мигачите са с такива одушници ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 30 Сеп 2009, 11:02

Мойте фарове имат огромни дупки на отдушниците и от зад съм без капачки, така че въздух има доволно и до ден днешен не съм видял фара да ми се запотява. Нито при студено, нито при топло, нито като вали, нито зимата. Попринцип е с ццфл и обикновени крушки на фаровете, обаче фаровете ги пускам само вечер. Според мен фара трябва да си има доволна вентилация, и до колкото помня в предишната тема това беше едно от основните предложения.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 30 Сеп 2009, 11:48

Четох преди време статия за запотяването на фаровете при Е36 . Инженерите на БМВ са се борили дълго време с този проблем и не са успяли да го разрешат . Мисля , че няма решение на този проблем !

Потребител
Аватар
Кара: без книжка
Мечтае да кара: M5

Мнение от hakerov » 02 Окт 2009, 15:27

jakson написа:Четох преди време статия за запотяването на фаровете при Е36 . Инженерите на БМВ са се борили дълго време с този проблем и не са успяли да го разрешат . Мисля , че няма решение на този проблем !

Ако го решим,да ли ще има награда :mhihi: Сега малко по-сериозно.Та аз зимата свалях десния фар(само той ми се запотяваше) зада омия стъклото отвътре,защото така беше се запотил,че не се виждаше абсолютно нищо.Слагам го и при включването на фаровете пак се запоти.И от тогава не се е запотявал.Разбира се след като го омих,стъклото му светна,та реших да омия и левия,(който до сега не ми е правил конденз),но това става чак лятото.Всичко на 6.Валеше силен дъжд и аз си бях пуснах фаровете и като спрях какво да видя-сега вече и левия беше с конденз :shock: Вече около 3 месеца никой от 2-та фара не ми е правил конденз(но може би зимата ще се появи пак ;) ).Обаче мен ми е интересно друго-дали като нова Е36-цата има пак тези проблеми,или само като поодъртеят .

Следваща

Назад към E36