Съмнение за изгоряла ламбда сонда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- todor_lesov
- Потребител
-
- Кара: e36 320 sedan
- Мечтае да кара: w221
Съмнение за изгоряла ламбда сонда
Здравейте колеги от няколко дни съм собственик на е36 320и м50б20 без ванус 92г. седан.Когато взех колата нямаше никакви проблеми.Но онзи ден след малко напъване колата започна да прави проблеми.Проблема е че когато колата е запалена и стои на място оборотите се вдигат до 1000 и падат до около 500 (горе-долу) и това е постоянно и много дразнещо.Също така колата започна да гори адски много.Като я гледахме отдолу колата видях че катализатора е изрязан и колата е само с права тръба.Един колега ми каза, че щом не са сложили резонаторно гърне на мястото на катализатора ми е изгоряла ламбда сондата.Изкам да попитам според вас дали е сондата и ако е тя как върви цената и втора употреба
Re: Съмнение за изгоряла ламбда сонда
Най-добре я закачи на една диагностика,за да видиш какво и е,ако е сонда си вземи нова кам 100-130 лв.Клатенето на оборотите може и да е от стъпковото моторче.
- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
значи такъв голям резонанс в оборотите неможе дати прави от стъпковото или поне така си мисля аз... иначе нова хубава сонда отива около 150лв и нагоре зависи вече каква ще си намериш,а ако искаш можеш и пред блока да разбереш дали е изгоряла наведи под колата като е запалена и откачи сондата и се ослушаи за разлики в държанието на колата.
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
и при мен като беше изгоряла л. сондата правеше така - така че почти сигурно е че е тя, а за втора употреба няма смисъл - незнаеш в какво състояние е. Сондата има средно живот 100 хил. км
- todor_lesov
- Потребител
-
Изкам да използвам темата за още един въпрос.По-горе в темата споменах че на колата е отрязан катализатора и е с права тръба.Вярно ли е че трябва да сложа резонаторно гърне иначе постоянно ще ми избива ламбда сондата ?
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
todor_lesov написа:Изкам да използвам темата за още един въпрос.По-горе в темата споменах че на колата е отрязан катализатора и е с права тръба.Вярно ли е че трябва да сложа резонаторно гърне иначе постоянно ще ми избива ламбда сондата ?
говоря по някакъв смътен спомен от това дет съм чел по форумите..... като сложиш резонаторно гърне или катализатор караш - колата загрява,... спираш - вършиш си работа.... след време се качваш и въпросния резонатор му държи по-дълго време топло и харчи по-малко щото не му треа време да дозагрее
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- todor_lesov
- Потребител
-
говоря по някакъв смътен спомен от това дет съм чел по форумите..... като сложиш резонаторно гърне или катализатор караш - колата загрява,... спираш - вършиш си работа.... след време се качваш и въпросния резонатор му държи по-дълго време топло и харчи по-малко щото не му треа време да дозагрее[/quote]
Значи просто и е дошло времето на сондата и е отишла не е нужно да салгам резонатор?
И някой ако може да каже с резонатор или без е по-добре, благодаря предварително
Значи просто и е дошло времето на сондата и е отишла не е нужно да салгам резонатор?
И някой ако може да каже с резонатор или без е по-добре, благодаря предварително

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
todor_lesov написа:
с резонатор е по-добре
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Това често се случва при махане на катализатора.Сондата не е изгоряла,
просто е станала "по-ленива" и след като си отворил генерацията,тя вече
не може да се справя,защото газовете минават по-бързо и няма какво да
ги задържа(запушения катализатор).Ако искаш да си 100 % сигурен,че
проблема е в сондата,просто и откачи буксата.Колата ще мине в нещо
като авариен режим,ще харчи малко повече от обикновено(не колкото сега),
но ще работи без други проблеми.
просто е станала "по-ленива" и след като си отворил генерацията,тя вече
не може да се справя,защото газовете минават по-бързо и няма какво да
ги задържа(запушения катализатор).Ако искаш да си 100 % сигурен,че
проблема е в сондата,просто и откачи буксата.Колата ще мине в нещо
като авариен режим,ще харчи малко повече от обикновено(не колкото сега),
но ще работи без други проблеми.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
При мен също се получи малко след като махнах катализатора който беше изтърбушен и напълнен с някаква вата в германия. Как така сондата става по-ленива ? И като я сменя с друга няма ли и на нея да и се отрази по-свободното движение на газовете от правата тръба?
- todor_lesov
- Потребител
-
стан написа:При мен също се получи малко след като махнах катализатора който беше изтърбушен и напълнен с някаква вата в германия. Как така сондата става по-ленива ? И като я сменя с друга няма ли и на нея да и се отрази по-свободното движение на газовете от правата тръба?

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Е така като минават с по-голяма скорост няма да отчита толко бързо ами ще има забавянае понеже не може да измери добре изгорелите газове

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
При мен беше по същия начин 500-1000 оборота на мотор м43 -оказа се ламда сонда.Занеси я на профилактика,там ще отговорят най-добре.Ако не се лъжа мотора ти е с две сонди-между другото.Успех
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20 S1 1993
- Мечтае да кара: M3 E46
Колега е с една ламбда сонда , имам същия двигател и също бях с абсолютно права тръба никакво гърне . Но на Диагностика като отидох проблеми с ламбда сондата нямаше . т.е. стойностите й варираха от 0.15 до 0.79 т.е. работи си и грешки нямаше ...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2