Проблем с ОРГАНИТЕ за фолиото на задното стъкло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- veselinchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 318i
- Мечтае да кара: bugatti veyron
Проблем с ОРГАНИТЕ за фолиото на задното стъкло
Здравеите колеги незнам дали тази тема е за тук и ако някои модератор реши че не е за тук нека я премести. Имам проблем с полицаите за задното стъкло защото имам фолио и ме интересува има ли някаква вратичка за да ми остане на колата и да не го свалям
Какво ми трябва сертификат или накакъв документ които да го показвам за пред огрганите
Ако някои знае нещо нека да пише за да си помогнем по някакъв начин че мен много ме е яд че ще се наложи да го свалям
По другите държави незнам дали е така
но знам че ако е оригинално затъмнена е нямало никакви проблеми 

Какво ми трябва сертификат или накакъв документ които да го показвам за пред огрганите

По другите държави незнам дали е така

Последна промяна veselinchev на 09 Сеп 2009, 14:43, променена общо 1 път
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Каква е разликата дали ще е щора или фолио. Нали имаш странични огледала - какво ги бърка. Ей аман от корупция в тая шибана държава.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
ЗДвП
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Грам не могат да му се заядат за задното стъкло - ако всичко друго му е изрядно като документи, аптечки и т.н., на тая тема колегата може да ги гаври колкото си иска

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
Не, това е всичко - 2 алинеи само
!
Знам ли, сега като го препрочетох има нещо вярно наистина - но никъде не е казано задните странични врати - а пък нали на хечбека/компакта се води, че багажника е 5та врата и ако при тях може, що да не може и при другите коли
! Както и колегата по-горе каза - ами щорите, които си ги правят заводско
?! Абе спорничко си е - има си мат'риал да се храниш с куките
! Мойто задно не е затъмнено все още, но скоро време ще го правя и него и ще видим тогава;)! А честно казано за пръв път сега чух да се заяждат за задното!

Знам ли, сега като го препрочетох има нещо вярно наистина - но никъде не е казано задните странични врати - а пък нали на хечбека/компакта се води, че багажника е 5та врата и ако при тях може, що да не може и при другите коли

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Никъде в закона няма текст относно затъмняването на задното стъкло. Следователно щом не е забранено или регламентирано как трябва да бъде няма проблем да е затъмнено. А като стана въпрос за предното и стъклата на предните врати, по нашия закон не е разрешено да се затъмняват, но има коли, които излизат от завода с до 15% затъмнени стъкла, без предното, което е нормално. Тогава полицаите могат да те направят на маймуна.
Полицаят и той е човек и на него пари дайте.
Винаги могат да се заядат за изменение по автомобила ако нямаш точния документ за изменението.
Пример от реалния свят:
Един ЕТ си купи две баничарки Citroen. Един и същи модел. Едната със стъкла на задната врата, а другата товарна, без никакви стъкла отзад.
Човека реши да си сложи фирмени надписи по колите. Залипи ги на едната и на другата и хайде в КАТ за документ. Защото надписи на колата си не можеш ей тъй да сложиш. В КАТ му издали документ за товарната баничарка, а за другата му казали да махне надписите от стъклата. Човека се разправя с КАТ дълго време и накрая махна надписите. Не че като влезнеш в автобус на градския транспорт се вижда нещо на вън от поставените реклами, но.... BG
Закона всеки си го тълкува по различен начин.
Реално за това фолио КАТ могат да ти пишат акт и ти след това го обжалваш. Но по лесния вариант е да питаш в КАТ как стоя нещата за издаване на документ за изменение на автомобила.

Винаги могат да се заядат за изменение по автомобила ако нямаш точния документ за изменението.
Пример от реалния свят:
Един ЕТ си купи две баничарки Citroen. Един и същи модел. Едната със стъкла на задната врата, а другата товарна, без никакви стъкла отзад.
Човека реши да си сложи фирмени надписи по колите. Залипи ги на едната и на другата и хайде в КАТ за документ. Защото надписи на колата си не можеш ей тъй да сложиш. В КАТ му издали документ за товарната баничарка, а за другата му казали да махне надписите от стъклата. Човека се разправя с КАТ дълго време и накрая махна надписите. Не че като влезнеш в автобус на градския транспорт се вижда нещо на вън от поставените реклами, но.... BG
Закона всеки си го тълкува по различен начин.
Реално за това фолио КАТ могат да ти пишат акт и ти след това го обжалваш. Но по лесния вариант е да питаш в КАТ как стоя нещата за издаване на документ за изменение на автомобила.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
карай си спокойно колата никой не може да ти пише акт за задното стъкло по днешното законодателство. лично съм се интересувал на по виша инстанция ,от катаджия на пътя, та както каза колегата по горе щом не е опоменато като забрана отговора е един. 

Градски, абсурдно е да наричаш катаджия на пътя висша инстанцияflober написа:карай си спокойно колата никой не може да ти пише акт за задното стъкло по днешното законодателство. лично съм се интересувал на по виша инстанция ,от катаджия на пътя, та както каза колегата по горе щом не е опоменато като забрана отговора е един.

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
liloff написа:Градски, абсурдно е да наричаш катаджия на пътя висша инстанцияflober написа:карай си спокойно колата никой не може да ти пише акт за задното стъкло по днешното законодателство. лично съм се интересувал на по виша инстанция ,от катаджия на пътя, та както каза колегата по горе щом не е опоменато като забрана отговора е един.Половината имат проблеми с правописа, какво да говорим за тълкуване на нормативна уредба.
точно това имах предвид , че не съм се допитвал до полицай на пътя явно не си ме разбрал .А моята кола е от доста години е с фолио и проблем до сега не съм имал.
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
кажи им да хванат на дъртия сом ташаците, знаеш ли как съм се гаврил с ченгетата и за винилите, дето имах на по-предната кола, и за габарити, и за частично затъмнени стопове.... полицаят по дифолт с много редки изключения е тотален мисир и можеш да го накараш да се гръмне от мозъчна дейност 

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
vpo написа:За затъмнено задно акт и спиране от движение можеш да затъмниш само задни странични при условие че имаш огледала за задно виждане
Ххахахах баси глупостите !!! Мойта кола през каналите на КАТ минава с фолиото, камо ли през проверка на пътя ! Това некви селски маймуни са хванали да го заяждат колегата ! Толкова пъти са ме спирали и никога не съм имал проблеми за задното стъкло, а от 8 години карам коли с фолирани задни стъкла. Незнам да има нормален катаджия който да ти направи проблем за задния джам освен ако още със слизането от колата не почнеш да го "уволняваш" и да го дразниш.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2