проблем със съединителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
проблем със съединителя
днес замервах мойто бмв с едно друго и при старта тръгнах и колата почна да издава звук се едно съм задържал съединителя и давам газ а съшност педала на съединителя е пуснат а се едно е задържан и колата не се движи а стрелката е в прекъсвача.и се размириса страшно на феродо.иначе като се кара леко няма проблем даже отделя нормално
prodava se bmw e36 320 i sedan
- vaskess
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring
почнал е да ти боксува съединителя...карай си я нормално и ще ти изкара още без да го сменяш
ако се режеш ще ти боксува всеки път като я настъпиш,после ще почне да боксува и с малко газ и така.

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Колега не ръчкай колата и ще изкараш още доста,ако пък ти се ръчка сменяй го.
Май като гледам караш Е46 и си посбъркал подфорума.

biogame написа:Колега не ръчкай колата и ще изкараш още доста,ако пък ти се ръчка сменяй го.
е46 го продадох.да явно е почнал да боксува.ами ще го сменя защото така за нищо не става нито за дрифт нито за друго.иначе някои може ли да каже горе доло колко ще струва
prodava se bmw e36 320 i sedan
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Ами моя го сменях преди 2 седмици,съединителя е Sachs купих го от от Ауто+ за 275 лв.Притискателен и феродов диск и аксиален лагер.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
biogame написа:Ами моя го сменях преди 2 седмици,съединителя е Sachs купих го от от Ауто+ за 275 лв.Притискателен и феродов диск и аксиален лагер.
Колега , колегите са ти казали какво да правиш - ако караш леко (без бързи стартове ) ,съединителя ще поизкара известно време , иначе ще трябва да го смениш .... Но аз искам да кажа нещо по повод съединител Закс от Ауто+ , понеже колегата 'biogame' те съветва да си купиш такъв ..... Значи преди година купих Закс именно от Ауто + ... еми точно година след покупката съединителя е за смяна - на бързи стартове боксува , има претрисане като отпускам педала на съединителя (при нормално тръгване ) ,демек демпферите на феродовия диск са заминали .... и така ... Съединителя съм си го монтирал сам и съм го правил със страхотно внимание и грижа (не е монтиран от някой сефте майстор - пет за четири , че да се каже видиш ли че проблема е в кофти монтажа....). Вярно , че аз доста я ръчкам колата , ама чак толко бързо да се износи .... Казвам ги тези неща , за да внимаваш при избора на части , ако решиш да сменяваш съединителя.....
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
точно защото ти си го сложил в момента ти е така,не си спазил някои процедури при затягане на притискатела,и затова си уморил пружините ускорено.но пьк всьщност за 1 год,време може да се навият бая км.metodi80 написа:biogame написа:Ами моя го сменях преди 2 седмици,съединителя е Sachs купих го от от Ауто+ за 275 лв.Притискателен и феродов диск и аксиален лагер.
Колега , колегите са ти казали какво да правиш - ако караш леко (без бързи стартове ) ,съединителя ще поизкара известно време , иначе ще трябва да го смениш .... Но аз искам да кажа нещо по повод съединител Закс от Ауто+ , понеже колегата 'biogame' те съветва да си купиш такъв ..... Значи преди година купих Закс именно от Ауто + ... еми точно година след покупката съединителя е за смяна - на бързи стартове боксува , има претрисане като отпускам педала на съединителя (при нормално тръгване ) ,демек демпферите на феродовия диск са заминали .... и така ... Съединителя съм си го монтирал сам и съм го правил със страхотно внимание и грижа (не е монтиран от някой сефте майстор - пет за четири , че да се каже видиш ли че проблема е в кофти монтажа....). Вярно , че аз доста я ръчкам колата , ама чак толко бързо да се износи .... Казвам ги тези неща , за да внимаваш при избора на части , ако решиш да сменяваш съединителя.....
- metodi80
- старши ентусиаст
-
presko79 написа:точно защото ти си го сложил в момента ти е така,не си спазил някои процедури при затягане на притискатела,и затова си уморил пружините ускорено.но пьк всьщност за 1 год,време може да се навият бая км.
Колега извинявам се , ама ти нищо не каза ... !
И коя точно "процедура" не съм спазил

Съединителя се поизноси наистина защото доста я тормозя колата , а и километрите и не са малко , но все пак бързичко се износи , ако беше качествен мисля че щеше доста повече да изкара ...
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Методи тоя Закс кой знае колко е бил Закс
И с ръчкане за 1 година е трудно да не кажа невъзможно да го износиш

- metodi80
- старши ентусиаст
-
vanchov написа:Методи тоя Закс кой знае колко е бил ЗаксИ с ръчкане за 1 година е трудно да не кажа невъзможно да го износиш
Еми точно това казвам , че чаркалака не става за нищо , кой знае в коя турска барака са го зглобили ...
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
аи да няма срьдня ,сори не видях че си толкова грамотен,и аз сьм сменил бая сьединители,и продьлжавам да сменям щот това бачкам ще да си го напраил,ама много ще ти е тежьк десния крак.поздравиmetodi80 написа:presko79 написа:точно защото ти си го сложил в момента ти е така,не си спазил някои процедури при затягане на притискатела,и затова си уморил пружините ускорено.но пьк всьщност за 1 год,време може да се навият бая км.
Колега извинявам се , ама ти нищо не каза ... !
И коя точно "процедура" не съм спазилПогледни в раздел "полезни теми" има една темичка (моя) - "смяна на съединител" и ми кажи кое от там описаното не е правилно ! По точно същите "процедури" съм сменил до сега съединителите на четири Е36 (да не говоря за други марки автомобили , на които също съм сменял съединител....)
Съединителя се поизноси наистина защото доста я тормозя колата , а и километрите и не са малко , но все пак бързичко се износи , ако беше качествен мисля че щеше доста повече да изкара ...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
presko79 написа: аи да няма срьдня ,сори не видях че си толкова грамотен,и аз сьм сменил бая сьединители,и продьлжавам да сменям щот това бачкам ще да си го напраил,ама много ще ти е тежьк десния крак.поздрави
Няма сръдня колега ...

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
biogame написа:Ами моя го сменях преди 2 седмици,съединителя е Sachs купих го от от Ауто+ за 275 лв.Притискателен и феродов диск и аксиален лагер.
Хм на мен в Ауто + ми дават цена само на притискателен диск 220 лева.Аз смених съединителя днес и също сложих Sachs с тая разлика, че смених само феродов диск и аксиален лагер (121 лв. диска и 45 лв. лагера).По принцип е хубаво да се смени и притискателния диск, но вероятността да се намери по-хубав от оригиналния е твърде малка пък и моя не беше за смяна.Според мен в случай, че скоростите влизат нормално и не изключват сами въпреки, че съединителя боксува не е нужно да се сменя притискателен диск.На него слабото място са му пластините в центъра.Ако са омекнали или счупени тогава се появяват горните симптоми.Цялата галимация по смяната ми отне около 6 часа като на разположение имах перфектно обурудван гараж, опитен майстор само за акъл и помощта на баща ми.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3