Пропушва м40б18 ....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Пропушва м40б18 ....
Здравейте колеги.Досега м40-тката не ми е създавала главоболия.Но от няколко дена забелязвам, че пропушва синьо/На масло/.Прави го предимно топла и не винаги.Примерно съм карал 30-40 мин спирам за 20-30 мин и като запаля един облаци едни чудесии.Карам 5-10 мин спирам за минутка паля няма проблеми.Това може ли да се дължи на маслото което е 10 на 40 вече на 6к сменяно преди няколко месеца.Или да се готвя за по сериозни ремонти? Вал и кобилици предполагам са добре прекъсвача ми е малко над 6к.Маслото е наливно марково което е от Германия забравих го как се казва.Какво и е според вас ?От смяна до смяна на масло ми лапва около литър /това за 10к по принцип в града не гори масло само като е извън града над 130-140тогава съм го забелязал да намалява маслото./Благодаря предварително.

- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- shengi
- ентусиаст
-
Може ли от застаряло масло точно на 7к е ? Смисъл може ли да е от него ако е някое некачествено, че имам чувството, че не се смазва нищо по двг-то един стъжещ звук такъв когато си работи.А с предното масло пак същото, но май това е по различно от онова което си бях купил преди и с него си работеше едно "мазно" самата кола ...

Колега аз съм 100% убеден че от фалшиво, или неподходящо, или старо масло да ти изчезне, глаткото ''мазно'' работене на двигателя...
Избягвай, евтини масла...
Не знам с какво масло си сега, но пробвай с Castrol, Mobil 1, MOTUL,
За гумичките на клапаните колегата е прав.
А т'ва за разхода 1л за 10хил км
- доста е брат....Кви са тези 130-140км/ч, пробвай по-спокойно... Тези двигатели са за нормално каране
, а и не са първа младост...
Ако си я шпориш М40-ската така редовно, и маслото ти е некво менте нищо чудно такъв разход на масло...
Избягвай, евтини масла...

Не знам с какво масло си сега, но пробвай с Castrol, Mobil 1, MOTUL,
За гумичките на клапаните колегата е прав.
А т'ва за разхода 1л за 10хил км

Ако си я шпориш М40-ската така редовно, и маслото ти е некво менте нищо чудно такъв разход на масло...

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Колега ти не знаеш какво масло и слагаш на колата, а се чудиш защо не е добре. Качественото масло си е много важно за двигателя, така че пробвай от посочените от колегата по-горе марки и виж каква ще е разликата. Вярвай ми осезаема е! А за това дали маслото си е старичко на 7 000 километра: ако е някаква боза, може и на първите хиляда километра да свърши
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
литър на 10 000 км е повече от нормално, не плашете човека, има коли които от магазина горят повече, но ако гори само литър на 10к, със сигурност няма и да видиш пушек, а за гумичките си готов и голяма е вероятността с тях да се размине
only rear wheel drive
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Само да добава,че скоро си смених маслото и сипах за втори път ДУРАН-канадско някакво и съм доволен-10в40полусинтетика
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
M.J. написа:Абе не е толко нормално литър масло за 10000км. мойта М40-ка не го пипа от смяна до смяна и не и прощавам много често си е на прекъсвач а на дълго 160-170 си е нормално пък вала почуква не е първа младост. към колегата или гумички по евтиния варянт или сигменти това е мойто мнение
То до вчера ти вкарваше бензин в маслото , как разбра че не го пипа

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- metodi80
- старши ентусиаст
-
vladiverm написа:M.J. написа:Абе не е толко нормално литър масло за 10000км. мойта М40-ка не го пипа от смяна до смяна и не и прощавам много често си е на прекъсвач а на дълго 160-170 си е нормално пък вала почуква не е първа младост. към колегата или гумички по евтиния варянт или сигменти това е мойто мнение

- shengi
- ентусиаст
-
Първото масло което бях сложил беше Кастрол оказа се менте 100 лева на вятъра след смяната ми докараха немско /забравих му марката/ .... беше хубаво бяха поотихнали повдигачите 10 на 40 .... пак си поръчах от същото и ето го резултата.Явно вносителя ми нещо може да ме е прецакал ..... знам ли вече на никой нямам вяра.Като се поопарича ще го сменя, а за това, че гори литър на 10 000 мисля не е фатално колата не е на "130 к" .... на 280к е по километраж като я взех беше на 250.А един колега с опел литър на 1000 там какво да кажем ?
Благодаря на тия които са изказали мнения. Исках просто да знам какви може да са вероятностите студена да не пуши загряла /огасена и запалена пак/ да не пуши обаче загряла и постояла малко примерно 30 мин и после да изпушва.

аз я крам доста време тази кола колега и съм смнял маслото няколко пъти това с бензина стана скороvladiverm написа:M.J. написа:Абе не е толко нормално литър масло за 10000км. мойта М40-ка не го пипа от смяна до смяна и не и прощавам много често си е на прекъсвач а на дълго 160-170 си е нормално пък вала почуква не е първа младост. към колегата или гумички по евтиния варянт или сигменти това е мойто мнение

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
vladiverm написа:M.J. написа:Абе не е толко нормално литър масло за 10000км. мойта М40-ка не го пипа от смяна до смяна и не и прощавам много често си е на прекъсвач а на дълго 160-170 си е нормално пък вала почуква не е първа младост. към колегата или гумички по евтиния варянт или сигменти това е мойто мнение
Бензина в маслото компенсира загубата му.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , казвал съм го и друг път , казвам го и сега (както и други колеги са го казвали) , маслото не ремонтира повдигачи и вал (може само да забави процеса на доизносване (ако е добро)..... Според мен твоя двигател е за ремонт - повдигачи , кобилици , вал (за тракащите повдигачи) , гумички клапани (за пущещия двигател и разхода на масло ), гарнитура на глава (за смесените гориво и масло ). Кажи го речи го сериозен ремонт (като се отвори двигателя 1500 % ще се покаже и нещо друго -винаги е така)- по добре друг двигател втора ръка - ЗАМИСЛИ СЕ !!!! Иди все пак на майстор да ти види нещата , да не се оказвам аз лош пророк .... !!!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2