ТРЕСЕ ПРИ ОПРЕДЕЛАНА СКОРОСТ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pitbull_bg
- Потребител
-
ТРЕСЕ ПРИ ОПРЕДЕЛАНА СКОРОСТ
КОЛЕГИ МОЛЯ ДАЙТЕ СЪВЕТ!!!
Значи имам такъв проблем. Когато натисна спирачките при скорост над 100,цялата предница тресе
а волана направо ще ми скъса ръцете. Под 100 няма, ама никава грижа спира плавно меко все едно е друга кола. Ходих по майстори гледаха дисковете,шарнири абе цялото окачване и нищо всичко е в ред!!! МОЛЯ АКО ИМАТЕ ИДЕЯ ОТ КАКВО Е СПОДЕЛЕТЕ!

а волана направо ще ми скъса ръцете. Под 100 няма, ама никава грижа спира плавно меко все едно е друга кола. Ходих по майстори гледаха дисковете,шарнири абе цялото окачване и нищо всичко е в ред!!! МОЛЯ АКО ИМАТЕ ИДЕЯ ОТ КАКВО Е СПОДЕЛЕТЕ!

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
DencheSso написа:Първото и най-вероятно е крив диск! Ама щом казваш, че си ги гледал незнам (пък и то на гледане не си личи че е крив). Другото което може да е крива джанта, но ако е така би трябвало на определени километри да ти тресе волана БЕЗ да натискаш спирачка!!!
Според мен са дисковете.

- ВаНко
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ...320ка...
- Мечтае да кара: M5 e39
- Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
абе стига с тия дискове... не само заради тях тресе при спиране. При мен навремето тресеше от некви втулки на накрайниците.., и след смяната им всичко заспа.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Doberman_vas написа:абе стига с тия дискове... не само заради тях тресе при спиране. При мен навремето тресеше от некви втулки на накрайниците.., и след смяната им всичко заспа.
Втулки????

Какви втулки!!!
Какво общо имат накрайниците със спирачките???
Към автора на темата:
Колега най-вероятно майсторите не са открили прблема в дисковете,това че не са го видели или разбрали не означава,че го няма.
И я си виж при накладките всичко ли е наред при тях.

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
колега,много трудно е да откриеш,че дисковете са ти криви!почти невъзмможно е....но от това което си споделил,съм почти сигурен,че е от тях!!!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако питаш мен - смени майстора... в някои случаи майстора дори се качва в колата и я кара за да пресъздаде проблема, евентуално да му помогне в преценката... тия лумпени явно толкова и разбират, щом ти имаш проблем, а те ти казват, че всичко ти е ОК... 

- pitbull_bg
- Потребител
-
Благодаря момчета!!! Значи в сервиза ми смениха дисковете защото и те казаха така че на око не се разбира, после ми смениха и накрайниците на рейката + тампони на носачи+рециклиране на самата рейка и като на свой човек ми взеха 600лв. Нямаше проблем около 2 месеца и пак наново се почна с тресенето! Само при спиране и то след
90-100км/ч. Направо сам като убит! Представете си само на магистралата в завой при 150 как се намалява в дадена ситуация-УЖАС!!! А най-голямия ужас е да карам с 90 и да ме изпреварват разни Дачий и тем подобни!!!
90-100км/ч. Направо сам като убит! Представете си само на магистралата в завой при 150 как се намалява в дадена ситуация-УЖАС!!! А най-голямия ужас е да карам с 90 и да ме изпреварват разни Дачий и тем подобни!!!

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колега дисковете могат да се проверат дали са прави на струг,ако не са много криви може да се струговат-обаче да не станат много тънки,че тогава не е за препоръчване да се слагат 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- moniglow
- кандидат ентусиаст
-
Друг симптом при криви дискове ,е че при натисната леко спирачка и намаляне на скороста от към 7-8км до 0км. колата спира на леки тласъци
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2