боядисване скурене въпрос ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
боядисване скурене въпрос ?
понеже си ремонтирам колата сам и мраза да давам изли6ни пари на "маистори" да ми отбиват номера си права колата сам и сам стигнал до предната броня и маска въпроса ми е следния истъркал сам маската до тва положение
и ся треа да я пръскам със сприц кит но немие ясно о6те ли треа да са скури или да са пруска напрао и ако са пръска тоя кит шкури лисе после или напрао върху него се пръска боята ся тва за некои е елементарно но се пак като не сам го праил др път неми е ясно

и ся треа да я пръскам със сприц кит но немие ясно о6те ли треа да са скури или да са пруска напрао и ако са пръска тоя кит шкури лисе после или напрао върху него се пръска боята ся тва за некои е елементарно но се пак като не сам го праил др път неми е ясно

- m3 metanoviq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БАГЕР
- Детайли за колата: 4 ВРАТА
бмв
коолега не се вижда дали си я истъркал достатъ4но прецени или се допитаи до бояджия,след това се пръска шприц после се търка после се боядисва,но по добре се допитаи до маистор да не преебеш целата работа.УСПЕХ дано стане 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Ми вече има шприцове "мокро върху мокро"в смисъл пръскаш шприца и върху него направо боята.Но при тази процедура е необходимо перфектно да си подготвил елемента за пребоядисване както е само в завода...с нови ламарини.
По добре си пръсни един боди-филер(шприц кит),4+1 или 5+1 на IVAT отличава се с изключителна здравина и ахтензия(свойството да задържа боята въху себе си,изключително добре а и пълни отлично малки неравности.След като исъхне заравни пак с ситна суха шкурка(ако има неравности)и водна като започнеш от нр.800 и стигнеш до нр.1500.
И накрая си пръскаш базата и запечатваш отгоре с лака.
Ако има още нещо питай...
По добре си пръсни един боди-филер(шприц кит),4+1 или 5+1 на IVAT отличава се с изключителна здравина и ахтензия(свойството да задържа боята въху себе си,изключително добре а и пълни отлично малки неравности.След като исъхне заравни пак с ситна суха шкурка(ако има неравности)и водна като започнеш от нр.800 и стигнеш до нр.1500.
И накрая си пръскаш базата и запечатваш отгоре с лака.
Ако има още нещо питай...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Аз колега ползвам един полски шприц, продава се във жълт флакон мисля 600гр. На него е указано, че се нанася 3 ръце после се шкури със суха шкурка 400-600 и после с 800 и след това се нанася базата и лака.
Аз действам по тия указания и се получава добре...т.е. добре за елемент боядисан със спрей и после полиран със паста, щот нещата след полагане на лака са далеч от гланца...
Аз действам по тия указания и се получава добре...т.е. добре за елемент боядисан със спрей и после полиран със паста, щот нещата след полагане на лака са далеч от гланца...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Извинявам се че тука пиша , ама една броня трябва да боядисвам и мисля сам да го направя, значи въпросът ми е боята и шприц кита на спрей ли ви ги правят или с пистолети боядисвате?Понеже нямам пистолет питам могат ли някаде да ми сложат боята и шприца в спрей флакон.
Благодаря предварително и пак се извинявам ,че използвам на колегата темата
Благодаря предварително и пак се извинявам ,че използвам на колегата темата
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Лака се нанася 1-2 часа след боята в зависимост при каква температура съхне. Самата основа се нанася 2-3 ръце в зависимост как покрива боята през интервали от по 10-15мин.
А по въпроса за спрейовете аз ползвам само тях и съм много доволен. Но зависи от дюзата на влакона, там където си правя аз боята дюзата разпръсква много добре, няма капки или пръски.
Но не може да се сравняват с пистолета, за дребни детайли обаче спрея е удачен.
Не съм професионалист, но споделям от скромния ми опит и няколко усирания на разни детайли. Най-важния извод до който стигнах е, че не трябва да се бърза и да не се боядисва при ниски температураи под 15-20 градуса.
А по въпроса за спрейовете аз ползвам само тях и съм много доволен. Но зависи от дюзата на влакона, там където си правя аз боята дюзата разпръсква много добре, няма капки или пръски.
Но не може да се сравняват с пистолета, за дребни детайли обаче спрея е удачен.
Не съм професионалист, но споделям от скромния ми опит и няколко усирания на разни детайли. Най-важния извод до който стигнах е, че не трябва да се бърза и да не се боядисва при ниски температураи под 15-20 градуса.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Търкаш със водна шкурка, после шприцваш, и опипваш с ръка шприца на места става грапав , там детое грапаж пак със водна шкурка и после боядисваш 

......... колега, със сигурност ще ти излезе по-евтино като за занесеш маската и бронята при някой бояджия (пък после си ги монтирай сам като не искаш никой да ти пипа по колата), а пък и много по-качествено ще стане, щото ти сега се учиш как става, нали така! ......... дето се вика майсторлък се иска за тая работа!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
v_p_m написа:добре де а бронята до пластмаса ли да я 6кура или само да падне лака ?
Като гледам снимките и маската и бронята са пребоядисвани,не е необходимо да се стига чак до пластмасата.Заравни я добре и пръсни тънък слой шприц за имаш основата за полагане на новата боя.
Щом си начинаещ,като започнеш да пръскаш базата,пръскай от малко по голямо разстояние(над 20см.) за да не е слееш,така направи и с лака.
Добре е в лака да се сложи еластификатор,така става по здрав и устойчив от камънчета и други интервенции,просто като взимаш боята от магазина кажи да ги добаваят направо в лака.
Пръскай смело,ако не стане водно шкурене и пак пръскаш....
Последна промяна Борис_Малинов на 09 Мар 2009, 20:14, променена общо 1 път

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
в това положение шприц на спрей после водно с 800 и после и с шпрей да ги пръснеш няма да пада от пароструйка, онзи ден ги качих понеже правих същата процедура и ведна хойх до омв да пробвам дали ше падне
мога да кача и снимки ако желаеш

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2