за триене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

за триене

Мнение от Pilet0 » 08 Мар 2009, 13:39

Трийй
Последна промяна Pilet0 на 10 Юни 2009, 0:04, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Мар 2009, 13:58

Най-вероятно се е задръстило с боклуци разтоянието между ламемите на радиатора и не преминава достатъчно въздух за охлаждане (по време на движение по-голямо количество въздух преминава принудително прз радиатора и отнема повече топлина)

Провери и виското

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Помощ загрява на място?!

Мнение от plradev » 08 Мар 2009, 14:18

Pilet0 написа:Здравейте колеги :P Карам 316-ка 93-та година и имам следният проблем.Когато оставя колата на място да работи без да я форся или нещо,колата загрява и няма парно като я исфорсирам парното се появява и когато тръгна всичко се оправя нито ми загрява нито нищо застава си в средата и не мърда и незнам от какво може да е това ако някой знае нещо да ми помогне ще съм много благодарен благодаря предварително.

Провери си също нивото на антифриза... ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 08 Мар 2009, 14:49

незнам защо, но ми приличат на симптоми за издухана гарнитура на главата

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 08 Мар 2009, 16:38

Провери си нивото на антифриза и ОБЕЗВЪЗДУШИ системата!След това-парното трябва да си дойде.Ако отново се опитва да загрява на място,провери си виското на перката!Освен тези неща-здрав ли ти е дифузьорът на радиатора?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 08 Мар 2009, 16:51

и аз мисля че имаш въздух в охладителната система
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 08 Мар 2009, 18:21

Най - вероятно трябва да се обезвъздушил и да имаш топло на парното :drinking: :winky:

младши ентусиаст
Аватар

тгн

Мнение от Makarov 2 » 08 Мар 2009, 18:32

Хич не ги слушай какво ти говорят,свършил ти е силиконовия съединител,това на което се захваща перката която охлажда охладителната система.?00лв. в ауто+ и забравяш за проблемите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: тгн

Мнение от ~Мишо~ » 08 Мар 2009, 18:35

Makarov 2 написа:Хич не ги слушай какво ти говорят,свършил ти е силиконовия съединител,това на което се захваща перката която охлажда охладителната система.?00лв. в ауто+ и забравяш за проблемите.

:winky: А що няма парно на ниски обороти :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 08 Мар 2009, 18:50

моето мнение е ,че трябва да провериш дали термостата отваря нормално ,когато направи така на място дали радиатора е еднакво топъл навсякъде?защото е нормално ако термостата не отваря изцяло циркуляцията на антифриза де не е достатъчна , зада охлади мотора когато колата е на място .а ако не е отворил големият кръг перката няма да се включи .успех и да пишеш като отсраниш проблема.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Pilet0 » 08 Мар 2009, 19:00

Ами колеги антифриза ми е добре обаче преди време имах един теч и бях наблъскал едно цяло прахче за запушване на течове и ейсега се сетих дали то може да ми прави тия номера.апък за обезвъздошаването съм обезвъздушил,термостата уш отваря,защото е долу горе нов и в града тука скорошните дни бяха плюсови температури и си карах из града напъвах я нямах проблем и незнам само си мисля че трябва да си пречистя цялата система някак за сега благодаря ако някой има други идеи кажете благодаря.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Мар 2009, 19:11

Почна се с пролетните теми май а?Малко раничко тази година :mhihi:

Провери си Виско съединителя на охлаждащата перка и водната помпа :idea: ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 08 Мар 2009, 19:47

vld написа:Почна се с пролетните теми май а?Малко раничко тази година :mhihi:

Провери си Виско съединителя на охлаждащата перка и водната помпа :idea: ;)

Наистина много рано се започна и то с проблем който е коментиран поне 100 пъти, ама търсачката хапе и затова не се ползва :mhihi:

Колега проблема ти най вероятно е във обезвъздушаването, ако не се оправи след като я обезвъздушиш, провери водната помпа и термостата, а до виско съединителя може да мислиш когато колата ти започене да загрява след средата. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 08 Мар 2009, 19:54

Kambe написа:и аз мисля че имаш въздух в охладителната система
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 08 Мар 2009, 19:59

Pilet0 написа:Ами колеги антифриза ми е добре обаче преди време имах един теч и бях наблъскал едно цяло прахче за запушване на течове и ейсега се сетих дали то може да ми прави тия номера.апък за обезвъздошаването съм обезвъздушил,термостата уш отваря,защото е долу горе нов и в града тука скорошните дни бяха плюсови температури и си карах из града напъвах я нямах проблем и незнам само си мисля че трябва да си пречистя цялата система някак за сега благодаря ако някой има други идеи кажете благодаря.

Това прахче за уплътняване на системата се слага по малко!Толкова,колкото да спре да сълзи от някъде си,щото в големи количества освен малки течове запушва и парното.Мога да дам идея,как да го промиеш,без да го демонтираш,щото си е игра да го извадиш.Значи,източваш си антифриза,закачаш едната тръба на парното посредством мъркуч към водопровода,а на другата сложи парче мъркуч (около 1м. ,колкото излизащата струя да се отведе на пътя).Дай на"контакт",врътката на парното до край и пускаш водата!Така няколко пъти в двете посоки и ще видиш колко мизерия ще излезе от радиатора на парното!После постоянно ще си намаляш парното,щото ще прави много жега!Успех! ;)

Следваща

Назад към E36