Свързани л иса 2-те половини на резервора?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Свързани л иса 2-те половини на резервора?
Интересува ме свързани ли са двете половини на резервоара по някакъв друг начин освен с маркучите?Дали има дупка вътре в съда и т.н. 

Re: Свързани л иса 2-те половини на резервора?
Nasko_325TD написа:Интересува ме свързани ли са двете половини на резервоара по някакъв друг начин освен с маркучите?Дали има дупка вътре в съда и т.н.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CC51&mospid=47440&btnr=16_0314&hg=16&fg=05
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
колега ти не се спря с тез резервоари
.Свали го тоз резервоар и му пробии 2-3 дупки в преградата между двете части и тва е.Като искаш да ти изравнява нивото........

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Няма никакви два резервоара, резервоара е един и е разделен на две половини с преливник. Ако имаше два резервоара трябваше да зареждаш от двете страни на колата. Разделението е направено с цел да се разпредели цялата маса на горивото равномерно. Ако искаш да видиш как точно изглежда можеш да отидеш да ти я вдигнат цялата и да се навреш отдолу
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Е добре къде се намира този преливник!Хайде моля ви помогнете ,дадох до тука 350лв,за да ми оправят проблема,а той си стои още!?
И отзад потопяемата помпа трябва ли да работи постоянно,за да изравнява нивата?Понеже гледам съда е стеснен посредата,все едно имаш два балона завързани един с друг.Как ще се изравни нивото,ако горивото падне под нивото на стеснението в средата?

И отзад потопяемата помпа трябва ли да работи постоянно,за да изравнява нивата?Понеже гледам съда е стеснен посредата,все едно имаш два балона завързани един с друг.Как ще се изравни нивото,ако горивото падне под нивото на стеснението в средата?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Nasko_325TD написа:Е добре къде се намира този преливник!Хайде моля ви помогнете ,дадох до тука 350лв,за да ми оправят проблема,а той си стои още!?
И отзад потопяемата помпа трябва ли да работи постоянно,за да изравнява нивата?Понеже гледам съда е стеснен посредата,все едно имаш два балона завързани един с друг.Как ще се изравни нивото,ако горивото падне под нивото на стеснението в средата?![]()
Потопяемата помпа неработи постоянно!
Тя работи 10сек. след подаване на контакт и изключва.
А връщащата се нафта си идва с достатъчно силен тласък от ГНП-то.
Толкова ли няма някой с дизелова Е36 в пловдив на който да погледнеш как е резервоара?
Баси ела до софия и ще видиш на моето комби как е,предполагам че е същото ,ще я закараме на сервиз и ще я разгледаш отдолу докато не се изясни

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Колега аз така и не ти разбрах проблема, за какво си дал 350 лв? Явно не съм проследил постовете ти и темите които си отварял, но в тази тема не поставяш питане за конкретен проблем, а само има ли тръба или няма.
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
На момчето не му изравнява двете половини на резервоара.
Иначе аз до колкото знам тия кинти ги е дал уж, че са му сменили резервоара ама не съм сигурен, нека той да каже....
Обаче аз колкото и да си питам така и не съм получил още отговор на въпроса: Ти къде ходиш по майстори в Пловдив и някви отзиви от тия места ?
Кои са тия майстори дето сменят резервоари и т.н. раздуй малко, поне да не си патят колегите от Пловдив, включително и аз.
И още една забележка... гледам има в някои теми колеги ти дават предположения или някви насоки ама ти явно не обръщаш внимание на тия работи и продължаваш да си питаш.
А по темата: най горе между двете половини на резервоара има доволен процеп през, който те се изравняват обаче само при положение, че имаш доволно количество гориво (да кажем 30 литра). Там колкото и да бъркаш, каквото и да правиш няма да намериш нещо запушено, щото просто нама как да стане.
От лявата половина където имаш само поплавък.... малко по-надолу където му продължава маркуча има помощна помпа... води се помпа обаче не е... тва е просто една пластмаса с решетки от която връща и засмуква гориво, евентуално нея можеш да погледнеш да не се е запушила, ама много ме съмнява... и се вади доста друдно, да знаеш.
Обаче проблема на теб не ти е в резервоара най вероятно... незнам дали от вакум може да се получава така... колегите да кажат.
Защо не пробваш като уж ти свърши горивото, демек като останеш с 15 литра и като почне да ти прихълцва, да сипеш да 5 леа, колкото да долееш малко да не ти работи помпата на сухо и с отворена капачка на резервоара да пробваш да покараш доволно ?
Иначе аз до колкото знам тия кинти ги е дал уж, че са му сменили резервоара ама не съм сигурен, нека той да каже....
Обаче аз колкото и да си питам така и не съм получил още отговор на въпроса: Ти къде ходиш по майстори в Пловдив и някви отзиви от тия места ?
Кои са тия майстори дето сменят резервоари и т.н. раздуй малко, поне да не си патят колегите от Пловдив, включително и аз.
И още една забележка... гледам има в някои теми колеги ти дават предположения или някви насоки ама ти явно не обръщаш внимание на тия работи и продължаваш да си питаш.
А по темата: най горе между двете половини на резервоара има доволен процеп през, който те се изравняват обаче само при положение, че имаш доволно количество гориво (да кажем 30 литра). Там колкото и да бъркаш, каквото и да правиш няма да намериш нещо запушено, щото просто нама как да стане.
От лявата половина където имаш само поплавък.... малко по-надолу където му продължава маркуча има помощна помпа... води се помпа обаче не е... тва е просто една пластмаса с решетки от която връща и засмуква гориво, евентуално нея можеш да погледнеш да не се е запушила, ама много ме съмнява... и се вади доста друдно, да знаеш.
Обаче проблема на теб не ти е в резервоара най вероятно... незнам дали от вакум може да се получава така... колегите да кажат.
Защо не пробваш като уж ти свърши горивото, демек като останеш с 15 литра и като почне да ти прихълцва, да сипеш да 5 леа, колкото да долееш малко да не ти работи помпата на сухо и с отворена капачка на резервоара да пробваш да покараш доволно ?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Zlobil написа:На момчето не му изравнява двете половини на резервоара.
Значи аз като ида на тунджестанцията казва мдо горе и ми сипват около 30 литра,повече не иска да събере.

А това за вкуума го оправиха,било е от отдушниците(поне так ми казаха).
Значи сервиза в който ходих незнам как се казва,но се намира на Рогошко шосе.След моста надолу около 500-600м в ляво - Иван мисля,че се казва шефа шефа.
Смених и поплавъка,не е и от него!

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Колега много ясно че като идеш на бензиностанцията и като кажеш пълни до горе и ти събира 30 литра... това е защото вече вътре имаш още толкова.
И много ясно, че не е от поплавъка... ама пак не четеш !!!
Обаче щом ходиш по сервизи (тоест ти не пипаш нищо по колата) и даже и не гледаш какво и как ти го правят... изобщо не виждам смисъл да пишеш тука за проблем. Просто защото хората ти дават насоки и ти няма как да ги погледнеш тия неща...
Така ми се струва... може и да греша!
Обаче щом ходиш по сервизи (тоест ти не пипаш нищо по колата) и даже и не гледаш какво и как ти го правят... изобщо не виждам смисъл да пишеш тука за проблем. Просто защото хората ти дават насоки и ти няма как да ги погледнеш тия неща...
- vld
- Старши ентусиаст
-
Zlobil написа:Колега много ясно че като идеш на бензиностанцията и като кажеш пълни до горе и ти събира 30 литра... това е защото вече вътре имаш още толкова.
Толкова много истина в две изречения

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:Е добре ти твоята кола като я заредиш догоре 60 или 30 литра събира!?
Дизела ми събира точно 65л.
А ти свалили задната седалка за да видиш какво става там или само си пишеме тука?

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2