Свързани л иса 2-те половини на резервора?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Свързани л иса 2-те половини на резервора?

Мнение от Nasko_325TD » 18 Фев 2009, 23:07

Интересува ме свързани ли са двете половини на резервоара по някакъв друг начин освен с маркучите?Дали има дупка вътре в съда и т.н. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Свързани л иса 2-те половини на резервора?

Мнение от Шарампоя » 18 Фев 2009, 23:12

Nasko_325TD написа:Интересува ме свързани ли са двете половини на резервоара по някакъв друг начин освен с маркучите?Дали има дупка вътре в съда и т.н. :roll:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CC51&mospid=47440&btnr=16_0314&hg=16&fg=05
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 19 Фев 2009, 0:10

то тва да не е руски джип с два резервоара :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 19 Фев 2009, 0:19

колега ти не се спря с тез резервоари :D .Свали го тоз резервоар и му пробии 2-3 дупки в преградата между двете части и тва е.Като искаш да ти изравнява нивото........

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 19 Фев 2009, 0:24

Няма никакви два резервоара, резервоара е един и е разделен на две половини с преливник. Ако имаше два резервоара трябваше да зареждаш от двете страни на колата. Разделението е направено с цел да се разпредели цялата маса на горивото равномерно. Ако искаш да видиш как точно изглежда можеш да отидеш да ти я вдигнат цялата и да се навреш отдолу
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 19 Фев 2009, 11:49

Е добре къде се намира този преливник!Хайде моля ви помогнете ,дадох до тука 350лв,за да ми оправят проблема,а той си стои още!?
:uups:
И отзад потопяемата помпа трябва ли да работи постоянно,за да изравнява нивата?Понеже гледам съда е стеснен посредата,все едно имаш два балона завързани един с друг.Как ще се изравни нивото,ако горивото падне под нивото на стеснението в средата? :roll: :uups:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Фев 2009, 12:40

Nasko_325TD написа:Е добре къде се намира този преливник!Хайде моля ви помогнете ,дадох до тука 350лв,за да ми оправят проблема,а той си стои още!?
:uups:
И отзад потопяемата помпа трябва ли да работи постоянно,за да изравнява нивата?Понеже гледам съда е стеснен посредата,все едно имаш два балона завързани един с друг.Как ще се изравни нивото,ако горивото падне под нивото на стеснението в средата? :roll: :uups:

Потопяемата помпа неработи постоянно!
Тя работи 10сек. след подаване на контакт и изключва.
А връщащата се нафта си идва с достатъчно силен тласък от ГНП-то.
Толкова ли няма някой с дизелова Е36 в пловдив на който да погледнеш как е резервоара?
Баси ела до софия и ще видиш на моето комби как е,предполагам че е същото ,ще я закараме на сервиз и ще я разгледаш отдолу докато не се изясни :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 19 Фев 2009, 12:51

Колега аз така и не ти разбрах проблема, за какво си дал 350 лв? Явно не съм проследил постовете ти и темите които си отварял, но в тази тема не поставяш питане за конкретен проблем, а само има ли тръба или няма.
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 19 Фев 2009, 14:19

На момчето не му изравнява двете половини на резервоара.

Иначе аз до колкото знам тия кинти ги е дал уж, че са му сменили резервоара ама не съм сигурен, нека той да каже....

Обаче аз колкото и да си питам така и не съм получил още отговор на въпроса: Ти къде ходиш по майстори в Пловдив и някви отзиви от тия места ?

Кои са тия майстори дето сменят резервоари и т.н. раздуй малко, поне да не си патят колегите от Пловдив, включително и аз.

И още една забележка... гледам има в някои теми колеги ти дават предположения или някви насоки ама ти явно не обръщаш внимание на тия работи и продължаваш да си питаш.

А по темата: най горе между двете половини на резервоара има доволен процеп през, който те се изравняват обаче само при положение, че имаш доволно количество гориво (да кажем 30 литра). Там колкото и да бъркаш, каквото и да правиш няма да намериш нещо запушено, щото просто нама как да стане.
От лявата половина където имаш само поплавък.... малко по-надолу където му продължава маркуча има помощна помпа... води се помпа обаче не е... тва е просто една пластмаса с решетки от която връща и засмуква гориво, евентуално нея можеш да погледнеш да не се е запушила, ама много ме съмнява... и се вади доста друдно, да знаеш.

Обаче проблема на теб не ти е в резервоара най вероятно... незнам дали от вакум може да се получава така... колегите да кажат.

Защо не пробваш като уж ти свърши горивото, демек като останеш с 15 литра и като почне да ти прихълцва, да сипеш да 5 леа, колкото да долееш малко да не ти работи помпата на сухо и с отворена капачка на резервоара да пробваш да покараш доволно ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 19 Фев 2009, 19:53

мното ясно колега!!!!!!!!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 20 Фев 2009, 3:42

Zlobil написа:На момчето не му изравнява двете половини на резервоара.

Иначе аз до колкото знам тия кинти ги е дал уж, че са му сменили резервоара ама не съм сигурен, нека той да каже....

Обаче аз колкото и да си питам така и не съм получил още отговор на въпроса: Ти къде ходиш по майстори в Пловдив и някви отзиви от тия места ?

Кои са тия майстори дето сменят резервоари и т.н. раздуй малко, поне да не си патят колегите от Пловдив, включително и аз.

И още една забележка... гледам има в някои теми колеги ти дават предположения или някви насоки ама ти явно не обръщаш внимание на тия работи и продължаваш да си питаш.

А по темата: най горе между двете половини на резервоара има доволен процеп през, който те се изравняват обаче само при положение, че имаш доволно количество гориво (да кажем 30 литра). Там колкото и да бъркаш, каквото и да правиш няма да намериш нещо запушено, щото просто нама как да стане.
От лявата половина където имаш само поплавък.... малко по-надолу където му продължава маркуча има помощна помпа... води се помпа обаче не е... тва е просто една пластмаса с решетки от която връща и засмуква гориво, евентуално нея можеш да погледнеш да не се е запушила, ама много ме съмнява... и се вади доста друдно, да знаеш.

Обаче проблема на теб не ти е в резервоара най вероятно... незнам дали от вакум може да се получава така... колегите да кажат.

Защо не пробваш като уж ти свърши горивото, демек като останеш с 15 литра и като почне да ти прихълцва, да сипеш да 5 леа, колкото да долееш малко да не ти работи помпата на сухо и с отворена капачка на резервоара да пробваш да покараш доволно ?

Значи аз като ида на тунджестанцията казва мдо горе и ми сипват около 30 литра,повече не иска да събере. :uups:
А това за вкуума го оправиха,било е от отдушниците(поне так ми казаха).
Значи сервиза в който ходих незнам как се казва,но се намира на Рогошко шосе.След моста надолу около 500-600м в ляво - Иван мисля,че се казва шефа шефа.
Смених и поплавъка,не е и от него! :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 20 Фев 2009, 13:19

Колега много ясно че като идеш на бензиностанцията и като кажеш пълни до горе и ти събира 30 литра... това е защото вече вътре имаш още толкова.

И много ясно, че не е от поплавъка... ама пак не четеш !!!

Обаче щом ходиш по сервизи (тоест ти не пипаш нищо по колата) и даже и не гледаш какво и как ти го правят... изобщо не виждам смисъл да пишеш тука за проблем. Просто защото хората ти дават насоки и ти няма как да ги погледнеш тия неща...

Така ми се струва... може и да греша!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 20 Фев 2009, 14:44

Zlobil написа:Колега много ясно че като идеш на бензиностанцията и като кажеш пълни до горе и ти събира 30 литра... това е защото вече вътре имаш още толкова.

И много ясно, че не е от поплавъка... ама пак не четеш !!!

Обаче щом ходиш по сервизи (тоест ти не пипаш нищо по колата) и даже и не гледаш какво и как ти го правят... изобщо не виждам смисъл да пишеш тука за проблем. Просто защото хората ти дават насоки и ти няма как да ги погледнеш тия неща...

Така ми се струва... може и да греша!

Толкова много истина в две изречения ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 20 Фев 2009, 15:24

Е добре ти твоята кола като я заредиш догоре 60 или 30 литра събира!? :roll:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 20 Фев 2009, 15:38

Nasko_325TD написа:Е добре ти твоята кола като я заредиш догоре 60 или 30 литра събира!? :roll:

Дизела ми събира точно 65л.
А ти свалили задната седалка за да видиш какво става там или само си пишеме тука?
Изображение

Следваща

Назад към E36