Неверен оборотомер. От какво?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Неверен оборотомер. От какво?
Здрвейте всички
Имам следния проблем. Той датира от както съм взел колата (2 години). Проблема е че оборотомера не ми показва вярно. На празен хор дърйи стрелката на 1000 оборота(мисля че трабваше да показва 750-800 оборота
), а ми бие прекъсвач като стигне долу при икономаизера (горе долу стрелта е на 6 часа). Та въпроса ми е от какво може да е? Датчик на коляновия вал??
И ако е той къде се намира.
П.С. рових из търсачката и не намерих подобна тема. Ако се повтаря се извинявам!!
Поздрави на всички

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Да не би таблото ти да е сменяно и да е от малолитражка. До колко ти е разграфен километража? Ако нямаш други проблеми, небързай да сменяш датчици и т.н., провери първо това.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Здравейте,
колега ако проблема наистина е от самото табло не е нужно да е от малолитражка, даже годината на производство да е различно пак се появява този номер. Например колата ти е 95' а таблото е от 92'. Ако имаш и други аномалии(като леко згрешен километраж, или не функциониращи някои светлинни сигнализации). Пробелма ти има две решения.
-Ако това табло не ти прави номера(рестартиране или неработещи части). Свърже се с някой който може да ти го пре-програмира. Мисля че Явор(Юзър) имаше познат за тази цел.
-Другия вариянт е купуваш друго табло, и си го подменяваш със сегашното. Разбира се трябва да го тестваш и да се увериш че всичко е наред преди да го вземеш.
Поздрави
колега ако проблема наистина е от самото табло не е нужно да е от малолитражка, даже годината на производство да е различно пак се появява този номер. Например колата ти е 95' а таблото е от 92'. Ако имаш и други аномалии(като леко згрешен километраж, или не функциониращи някои светлинни сигнализации). Пробелма ти има две решения.
-Ако това табло не ти прави номера(рестартиране или неработещи части). Свърже се с някой който може да ти го пре-програмира. Мисля че Явор(Юзър) имаше познат за тази цел.
-Другия вариянт е купуваш друго табло, и си го подменяваш със сегашното. Разбира се трябва да го тестваш и да се увериш че всичко е наред преди да го вземеш.
Поздрави
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
Re: Неверен оборотомер. От какво?
/////M написа:Здрвейте всичкиИмам следния проблем. Той датира от както съм взел колата (2 години). Проблема е че оборотомера не ми показва вярно. На празен хор дърйи стрелката на 1000 оборота(мисля че трабваше да показва 750-800 оборота
), а ми бие прекъсвач като стигне долу при икономаизера (горе долу стрелта е на 6 часа). Та въпроса ми е от какво може да е? Датчик на коляновия вал??
![]()
П.С. рових из търсачката и не намерих подобна тема. Ако се повтаря се извинявам!!
Поздрави на всички
![]()
![]()
![]()
Колега и аз имам същия проблем:

На няколко пъти свалях таблото и установих че проблема е в датчика на оборотомера (сивия цилиндър зад стрелката). Сиг ако го сменя ще се оправи, но така си ми по харесва. Хората се замайват като го гледат тоя оборотомер

Re: Неверен оборотомер. От какво?
belial написа://///M написа:Здрвейте всичкиИмам следния проблем. Той датира от както съм взел колата (2 години). Проблема е че оборотомера не ми показва вярно. На празен хор дърйи стрелката на 1000 оборота(мисля че трабваше да показва 750-800 оборота
![]()
Поздрави на всички
![]()
![]()
![]()
Колега и аз имам същия проблем:![]()
На няколко пъти свалях таблото и установих че проблема е в датчика на оборотомера (сивия цилиндър зад стрелката). Сиг ако го сменя ще се оправи, но така си ми по харесва. Хората се замайват като го гледат тоя оборотомер
Същата работа колега. При мен е по същич начин. Хората ме питат имам ли прекъсвач

- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
на ама на мен така мн си ми харесва
. утре ще питам един човек който си разбира от тези работи да видим какво ще каже и ще пиша после 

- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
И при мен е така, с разликата, че прекъсвача го удря малко след като стрелката се спре в 0-та в началото на оборотомера.belial написа:на ама на мен така мн си ми харесва. утре ще питам един човек който си разбира от тези работи да видим какво ще каже и ще пиша после

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
стан написа:аз пък залагам че е от малолитражка

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Колега, не се вкарвай в излишни разходи! Причината със СИГУРНОСТ е, че таблото ти е от 4 цилиндрово БМВ! Ако ще го сменяш си търси от 6. Не сменяй датчици на колянов вал и т.н. и т.н.Няма да има промяна! Успех!
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
При мен си работеше нормално. Започна да дава такива отклонения след като един "майстор" сменя крушката, която осветява оборотомера.

- siso8888
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M Sport
- Мечтае да кара: M Power
Колега да те светна ; ) имах същия проблем. Платките на таблото са няколко пласта (мисля че са 3) и жръските между тях се късат. Редовна болест на е36. Търси си ново табло, аз намерих за 70 лв за сега нямам никакви проблеми : )
Поздрави
Поздрави
The Brand With the Three Stripes
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2