Проблем с водача на предно дясно стъкло...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с водача на предно дясно стъкло...
Здравейте
Понеже вчера стана нещо и на дясната врата държача на стъклото явно се е прецакал и като тръгна да свалям прозореца и се измества напред и се изкривява.Та въпроса ми е къде мога да го оправя това нещо и колко пари ще струва горе долу ?
п.с.Става въпрос за '92 БМВ 320и

п.с.Става въпрос за '92 БМВ 320и
Последна промяна ctokata на 04 Фев 2009, 21:14, променена общо 1 път
- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
колега и аз го имам саштия проблем при мен са криви рамената на машинките и маи тоя проблем се оправя с нови машинки.виж и дали плазгачите са ти здрави тва са едни бели пласмаси в дару кар струват по 3.60 ,и на парво време си купи един от тия спрейове дето ги има в бензинджииниците и напраскаи уплатнителя за да се плазга стаклото по лесно
ctokata написа:Най-вероятно става въпрос за държача на прозорецат.е. Ел.стъклата са се прее*али
къде мога да го оправя това нещо в София най-тънко
Цецо, баце според мен не се изразяваш правилно...
Проблема на дясното му предно ел. стъкло, е че е счупен водача и при сваляне и вдигане на прозореца той започва да излиза от рамката...

Кой може да го смени и от къде да си купи водач (или направо майстора да му сложи нов)?
- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
В София не знам, но днес ми направиха следната процедура в Габрово.
Смениха ми двете пластмасови гнезда, в които се хващат рамената на механизма (бяха счупени), та тези гнезда се плъзгат по държачите на стъклото. Омазаха ми всичко с грес и ми залепиха стъклото към държачите, преди няколко часа го пробвах, всичко е 6 (изчаквах да залепне хубаво). Удоволствието като цяло струваше 30 лв.
Смениха ми двете пластмасови гнезда, в които се хващат рамената на механизма (бяха счупени), та тези гнезда се плъзгат по държачите на стъклото. Омазаха ми всичко с грес и ми залепиха стъклото към държачите, преди няколко часа го пробвах, всичко е 6 (изчаквах да залепне хубаво). Удоволствието като цяло струваше 30 лв.
- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
моя прозорец и тои така една сутрин натискам копчето и се чу "прас" и прозореца тръгна на една страна, не съм пускал тема щото мисля 1-во да сваля кората да видя за какво иде реч 

- Василев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i
- Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3
..
има едни пластмасови държачи .. и на мен така се беше извадил прозореца . 5 лв струват двете пластинки ли как се казва точно .. махате кората махате старите .. слагате внимателно новите и натискате здраво докато пукне .. тоест да влезне хубаво желязната главина в пласмасовата ябълка ..
дано ме разбрахте
както каза NKolev за същото нещо само че да си го направиш сам е 5 лв а с майстор 30
те майсторите винаги са по скъпи хаха не знам защо 
дано ме разбрахте

както каза NKolev за същото нещо само че да си го направиш сам е 5 лв а с майстор 30

Re: ..
Василев написа:има едни пластмасови държачи .. и на мен така се беше извадил прозореца . 5 лв струват двете пластинки ли как се казва точно .. махате кората махате старите .. слагате внимателно новите и натискате здраво докато пукне .. тоест да влезне хубаво желязната главина в пласмасовата ябълка ..
дано ме разбрахте
както каза NKolev за същото нещо само че да си го направиш сам е 5 лв а с майстор 30те майсторите винаги са по скъпи хаха не знам защо

Когато нещата отидат по дяволите,недей да отиваш с тях !
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Re: ..
"плазгачи", "щипки", "пластмасови гнезда", "пластмасови държачи" ...
Въпросните водачи се намират във всеки магазин, в който има части за БМВ... като цените варират от 4 до 5 леа и са по две (три) на врата. Ама не разбрахме ти от къде си, за ти кажат колегите къде да отиваш да си търсиш.

ctokata написа::) от къде си ги купил за да си купя и аз и да го правя вече
Въпросните водачи се намират във всеки магазин, в който има части за БМВ... като цените варират от 4 до 5 леа и са по две (три) на врата. Ама не разбрахме ти от къде си, за ти кажат колегите къде да отиваш да си търсиш.
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Ако мога и аз да се възползвам от темата и да питам...
Значи и аз имах проблем с предно стъкло (само че ляво, ако има значение), просто в един момент изглежда излезе от повдигачите - не знам... Първия майстор при който ходих ми каза че моторчето е наред, повдигачите също, казано честно и той се чудеше какъв е проблема - според него трябвало да се сменя една метална част, която бил окривена и тя създвавала проблеми (на морга следвало да струва 20-30 лв.). Вдигна стъклото и започна едно търсене, но за 2 седмици май нищо не направи.
Накрая отидох в друг сервиз - оставих колата и като се върнах всичко беше направено - взели са цял ел.механизъм от моргата. Само че като ми казаха цената малко се оцъклих - казаха ми че са платили 110 лв. за това в моргата ?
От една страна бях с нагласата, че не е необходима пълна смяна, тък като първия майстор ми каза че като цяло ел.механизма е здрав, но тук ми казаха че нещата били много зле и се наложило да се смени всичко.... То за това няма проблем - като не разбирам, трябва или да се доверявам или да бегам при друг майстор...
Искам по-скоро да попитам толкова ли наистина върви вземането на пълния ел.механизъм от морга (колата е 95г. седан ако има значение). Може да съм в грешка, но в главата ми се въртят някакви 50-60 лв.... Но пък 110 лв. ?
Ще съм благодарен ако някой сподели колко горе долу върви целия ел.комплект за шофьорското стъкло ?
Значи и аз имах проблем с предно стъкло (само че ляво, ако има значение), просто в един момент изглежда излезе от повдигачите - не знам... Първия майстор при който ходих ми каза че моторчето е наред, повдигачите също, казано честно и той се чудеше какъв е проблема - според него трябвало да се сменя една метална част, която бил окривена и тя създвавала проблеми (на морга следвало да струва 20-30 лв.). Вдигна стъклото и започна едно търсене, но за 2 седмици май нищо не направи.
Накрая отидох в друг сервиз - оставих колата и като се върнах всичко беше направено - взели са цял ел.механизъм от моргата. Само че като ми казаха цената малко се оцъклих - казаха ми че са платили 110 лв. за това в моргата ?
От една страна бях с нагласата, че не е необходима пълна смяна, тък като първия майстор ми каза че като цяло ел.механизма е здрав, но тук ми казаха че нещата били много зле и се наложило да се смени всичко.... То за това няма проблем - като не разбирам, трябва или да се доверявам или да бегам при друг майстор...
Искам по-скоро да попитам толкова ли наистина върви вземането на пълния ел.механизъм от морга (колата е 95г. седан ако има значение). Може да съм в грешка, но в главата ми се въртят някакви 50-60 лв.... Но пък 110 лв. ?
Ще съм благодарен ако някой сподели колко горе долу върви целия ел.комплект за шофьорското стъкло ?
BMW Addiction написа:Ако мога и аз да се възползвам от темата и да питам...
Имаш лична

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2