Проблем с хидравличната течност
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- genkov4336
- Потребител
-
Проблем с хидравличната течност
Здравейте колеги.Имам един проблем надявам се да ми помогнете.Карам БМВ-320 ванус мотор.От доста време съм забелязал че отдоло ми омъслява с хидравлично масло от страната на казанчето,но скоро течовете зачислиха-Та въпроса ми е някой има ли на идея от каде може да са тези течове,защото като я гледах на канал всичко беше толккова омаслено (като се почне от мъркучите под казанчето и се стигне чак до маншона и всички останали щанги и др.)Но дори и да гледам мога само да предполагамче тъи като не съм много запознат а тука определено има хора който доста разбират се надявам да ми кажете.Предполагам че течовете се полочават от износването на някоя част и са често срещано явление при всеки автомобил.Обаче при този модел на БМВ си нямам и на идея от каде може да е,надявам се да ми помогнете.Благодаря ви предварително.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колега най вероятно са ти хлабави скобите на маркучите точно под казанчето(взимаш нови и ги сменяш),забърсваш всичко караш и пак гледаш-поне при мен беше така.И си долей хидравлично масло.. 

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колега провери данеби онази скоба данеби да е разхлабена кадето маркуча се свързва със казанчето.при мен беше разхлабена тази скоба.успех 

- genkov4336
- Потребител
-
Мерси за бързия отговор междо другото като я гледах на канал видях че там е много омаслено около маркучите т.е. скобите и ще ги смена при първа възможност. Масло съм долял.Те тия скоби са малко на кофти място ама нямя начин,а дали е възаможно да е рейка.И бихте ли ми казали кави са тия скоби от каде да ги взема предполагам са от онези кадето се навиват с отверка.И другото аз като ги смена ще истече маслото преполагам и после като го долея трябва ли дасе обезвъздошава нещо(както при спирачки и др.) или само доливам пак масло затварям и карам.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Без да махаш маркучите ,отвиваш до край скобите и леко ги напъваш да се отворат,другите ги слагаш по обратния начин,ако са от другите които се стискат с клещи с една отвертка ги разширяваш но внимателно да се разтворат. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ти къде си видял някаква течност да тече нагоре
Първо оправи теча на казанчето то е най високата точка на системата ,после ако тече от другаде тогава ще го мислиш
Оставям темата отключена за да напишеш ,ако случайнотеча не спре след смяна на скоби и оглед на казанчето да не е спукано.
Междо другото пластмасовото казанче е консуматив ,в който има филтър за хидравлично масло и е хубаво да се сменява от време на време
Ново е 90лв. и няма по ефтино

Първо оправи теча на казанчето то е най високата точка на системата ,после ако тече от другаде тогава ще го мислиш

Оставям темата отключена за да напишеш ,ако случайнотеча не спре след смяна на скоби и оглед на казанчето да не е спукано.
Междо другото пластмасовото казанче е консуматив ,в който има филтър за хидравлично масло и е хубаво да се сменява от време на време

Ново е 90лв. и няма по ефтино

- spens_82
- ентусиаст
-
колега като ги стегнеш скобите про вери за течове и самата рейка.при мен след като отстраних теча от маркучите след няколко месеца ми протече и рейката
.такаче наблюдавай и рейката и маркучите че със хидравликата шега небива.

- spens_82
- ентусиаст
-
- genkov4336
- Потребител
-
Колега би ли ми казал колко е че ми е интересно.Мислих да не те питам че да не те подсещам ама ми е интереснио
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
genkov4336 написа:Колега би ли ми казал колко е че ми е интересно.Мислих да не те питам че да не те подсещам ама ми е интереснио
Беше 150лв. рециклирането в МИ,но преди две години

Нова рейка 2700лв.
В подфорум Е30 във важните теми има тема със снимки от Дилян Пенчев как се рециклира рейката за 5лв.

- spens_82
- ентусиаст
-
колега ди колкото си спомням дадох за нова рейка германска някаде околп 250 лв,но несъм сигорен пак,трябва да проверя на кашона имаше цена
- spens_82
- ентусиаст
-
колега миналата година септември месец съм я сменял рейката ,сега се разрових из форома и намерих какво съсм писал: " със 6 месеца гаранция цена 800лв дата на производство: юни-2008г.,във германия е произведена,нов термостат ,реглаш на предницата:всичко 915лв." ако ще сменяш рейката си приготви пари че бая е скъпа.успех колега. 

- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
Колега я кажи за таз реика от къде я поръча,че и аз имам същия проблем тва 800лв маи не е много .До колкото знам били доста по скъпи
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2