стоп за мъгла ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

стоп за мъгла ?

Мнение от metodi80 » 16 Дек 2008, 0:35

Колеги , решил съм да направя и десния стоп (освне левия ,който по принцип си е за мъгла) да свети силно при мъгла. Така като гледам ми трябва само да прекарам един кабел до десния стоп . Прегледах самия стоп има си възможност за подаване на напрежение към тая крушка дето е за мъгла , самата крушка също ми е от тоя тип дето е с две реотанчета вътре. Само че ще трябва вероятно предпазителя дето отговаря за тях да се смени със малко по як (например двойно ) , предвид това че се поставя още един консуматор. Ако някой е мислил по тоя въпрос нека сподели , дали това кето мисля да направя е редно и какви проблеми би могло да има.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TofiTo » 16 Дек 2008, 1:11

Колега няма смисал да прекарваш кабели...и двата габарита за мъгла отзад би трябвало да ти светят :winky: Според мен имаш проблем някаде щом ти свети само единия :D

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 16 Дек 2008, 1:45

TofiTo написа:Колега няма смисал да прекарваш кабели...и двата габарита за мъгла отзад би трябвало да ти светят :winky: Според мен имаш проблем някаде щом ти свети само единия :D

зависи на някой е само на единия , на моята е така и на буксата пина за точно тая крушка го няма ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 16 Дек 2008, 1:56

моите си светят двата за мъгла при натискане на долния бутон за халогени, провери крушката
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 16 Дек 2008, 1:59

Kambe написа:моите си светят двата за мъгла при натискане на долния бутон за халогени, провери крушката

Ми оригинално нямаше , като смених стоповете с тия кристалните има крушка ама на самата букса кадето е за стопа няма единия пин и не дава + на тая крушка пък не ми се занимава :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Дек 2008, 10:26

Не го обръщайте на "на кой кой стоп за мъгла му свети и дали е само единия или са и двата или..." - такава тема вече имаше!

Само конкретни коментари и идеи за подкарването и на другия стоп за мъгла! :cop:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 16 Дек 2008, 15:28

Зависи за коя страна е произведена колата от това зависи дали двата стопа ще ти светят за мъгла моите стопове светят и двата и така си е фабрично щом на теб ти свети само единия стоп си вземи ток от него и прекараи до другия и ще ти светнат и двата :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 16 Дек 2008, 20:17

И двете ми бмв са от Италия едното е седан-светят и двата стопа,другото е купе и свети само левия и двете са правени за Италия така че страната за която са произведени е без значение без значение.Имам приятели с немски бмв на които също свети един стоп.Според мен по новите им свети само един-икономия

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 16 Дек 2008, 20:25

По-принцип може и да си прав но защо е нужно да ти светат и двата нали ще ги пускаш само при гъста мъгла не си ги пускаите при ясно време че някои като кара зад вас е отвратително 8)
Beautiful Mechanical Wonder

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Дек 2008, 20:58

Колеги , благодаря за коментарите ,но ще помоля за компетентни коментари. По въпроса за това дали ми е повредено нещо ,ще кажа - не, не ми е повредено нищо всичко ми е изрядно , лично съм го проверил и крушката и инсталацияа си е наред просто както един колега каза липсва точно това пинче в буксата , което захранва крушката. За това се чудя дали да не прекарам кабел от левия стоп и да захраня и десния , но тук идва съвсем логично въпроса дали няма да се наложи предпазителя , който отговаря за тези стопове да се смени със по "здрав" , защото все пак консумацията на ток се увеличава.А и нещо друго, не случайно фабрично на колите на които има два стопа има два кабела и два предпазителя , все пак има резон и в това. За това пуснах тази тема , ако някой , който е мислил или се е занимавал с този въпрос да сподели впечатления , а не да си чешеме езиците. Дано не съм обидил някой.

младши ентусиаст
Аватар

???

Мнение от Makarov 2 » 16 Дек 2008, 23:16

Колега понеже си коректен от всякъде като си окабелиш десния стоп кажи какво става и как става,че скоро и аз ще я свърша тая.Рефлектора и фара са супер :D :D :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 17 Дек 2008, 0:17

И за чии х.и ти е да си играеш с токовете? Остави си колата както е, инженерите от Мюнхен не са толкова недодялани че да "изпуснат" единият габарит :D
Надявам се че нощно време не включваш габаритите за мъгла :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от tarkalay » 17 Дек 2008, 14:31

и при мен на строто ми бмв светеха и двата,а при сегашното свети само левият,кога погледнах десният си има всичко но буксичката оригинално е направена че да не свети :)

старши ентусиаст
Аватар

Re: ???

Мнение от metodi80 » 17 Дек 2008, 21:18

Makarov 2 написа:Колега понеже си коректен от всякъде като си окабелиш десния стоп кажи какво става и как става,че скоро и аз ще я свърша тая.Рефлектора и фара са супер :D :D :D

:D Ооо разбира се , само да свърша тая работа , ще пиша тука , то е ясно. Но мисля да взема ел. схема за инсталяцията на коли , които са с два стопа и да го реализирам по начина , по който е направено там. Иначе най лесно е да опъна един кабел от единия до другия стоп и да сложа малко по як предпазител и да видя какво ще стане :mhihi: :mhihi: :mhihi: , но не ми се иска да се запаля , за това най вероятно ще го направя както си пише по книгите :D . А иначе радвам се много , че фарчето и рефлектора вършат работа :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Дек 2008, 21:23

barty написа:И за чии х.и ти е да си играеш с токовете? Остави си колата както е, инженерите от Мюнхен не са толкова недодялани че да "изпуснат" единият габарит :D
Надявам се че нощно време не включваш габаритите за мъгла :mhihi:

Ами колега ще ти кажа защо искам да го направя. По принцип стоповете ми са затъмнени това е първата причина. Втората е , че ме дразни така като свети само от едната страна , ама толко много ме дразни , че не мога да ти опиша , все едно е изгорял единия стоп и някой ,който не разбира , ще каже - "глей го тоя колата му хубава , па само единия му стоп свети " :mhihi: :mhihi: :mhihi: (Последното беше на шега, но наистина ме дразни това че свети само от ляво. То това май е основната причина да се занимавам " с глупости")

Следваща

Назад към E36