клакво масло да сложа?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

клакво масло да сложа?

Мнение от Niki_se_smee » 12 Дек 2008, 22:43

колеги дойде време за смяна на маслото дайте идея какво масло да му сипя от къде може да се купи като разбирасе да не е главозамайваща цена. София

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Дек 2008, 22:47

Цедено от млада девица ;)

\/ Я дай една обосновка защо не препоръчваш мотул 6100,щото тоя лики моли дето ми го препоръча мин.година беше еб*ти боклука и го разкарах на 2рата седмица ;)
Последна промяна ///MapTo на 12 Дек 2008, 22:55, променена общо 1 път
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 12 Дек 2008, 22:48

Аз лично бих препоръчал ЛикиМоли с молибден 10/40 ако колата се кара сравнително кротко, ако се тормози по писти и други маслото е Yacco 15/50. Горещо НЕпрепоръчвам маслата Кастрол Магнетек, Мотул 6100, БМВ масло. Това е от личен опит, тествани масла при екстремни условия, а не докато пазарувам хляб от билла. Не ми се влиза в спорове и полемики, просто давам съвет :!:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Дек 2008, 23:00

Тая е поредната, 12342351423634637 тема по въпроса... нарочно няма да я затворя да видя до къде ще стигне... т.е. да видя САМИ до къде ще си я завлечете.... :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от Niki_se_smee » 12 Дек 2008, 23:12

благодаря само да попитам утре някои да даде идея от къде да ходя да купя?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 12 Дек 2008, 23:43

sonny написа:Аз лично бих препоръчал ЛикиМоли с молибден 10/40 ако колата се кара сравнително кротко, ако се тормози по писти и други маслото е Yacco 15/50. Горещо НЕпрепоръчвам маслата Кастрол Магнетек, Мотул 6100, БМВ масло. Това е от личен опит, тествани масла при екстремни условия, а не докато пазарувам хляб от билла. Не ми се влиза в спорове и полемики, просто давам съвет :!:

е защо да се заключва темата ? има писано разбира се много , но преди време търсих търсих за лики моли не намерих тук информация.
т.е. намерих но в други форуми.
има доста противоречиви мнения за това с добавката разправят... но мисля всички мнения горе долу водят към това че за стари двигатели това масло има положителен ефект.
в случая бих искал да чуя и мнението на "сони" с повечко впечатления, без да се обръща на спор

между другото аз вече смених с такова - 10в40 с молбиденовата добавка вградено. най добра цена е в бензиностанции петрол.
но нямам километри за да кажа впечатления.
за сега разлика не виждам, но .. ще си покаже.
т.е. дано не си покаже :) щото подобренията обикновенно не ги усещаме много .. докато лошите прояви от некачествено масло могат доста $$ солено да ни излезат. :)
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 13 Дек 2008, 0:30

С лики моли карах всичките си коли докато непочнах да си карам колите по писти, на писта маслото става на трътка от високата температура и за там не е добро. Но за нормално каране е уникално, първо чисти нагара от мотора и незадръства магистралите, второ незадръства хидравличните повдигачи, трето мотора става по-тих, четвърто, уплътнява износени отори, пето намалява студения старт заради молибдена който си остава по триещите части, шесто отварял съм мотори карани с това малсо и вътре са кат нови, няма нагар по сегменти, няма задръстени магистрали, няма блокирали повдигачи.

Кастрола го карах точно 295 километра и повече кастрол няма да си сложа даже и в масльонката, Източих го на вода, без вискозитет, Мотула също го източихме на 9000км на вода без вискозитет, мотула на М50 сутрин тракаха повдигачите, а с ликито и с якото не се чуват. Толкоз. за останалото търсачката :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 13 Дек 2008, 1:33

аз ще разчитам на Кастрол следващия път, един колега има обява в Продава виж там ;)
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 13 Дек 2008, 1:55

Ми аз пък съм готов да споря,щото баш с това лики моли ми тракаха повдигачите сутрин на студен мотор и това беше основната причина да го сменя преди да е изгаснала първата зелена лампа...ела да видиш сега батко ти М52 как пали на -20° като първия пич от четвърт оборот на ключа и мърка като коте след обилна храна...
Тоя спор решение няма,щото това е като да спорим кой ква лютеница ще си купи от магазина .. нали... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 13 Дек 2008, 2:03

а възможни ли са фалшификати или да го кажем по-меко... - произведени в трети страни ? :)
както споменах, виждал съм го в няколко магазина, а на петрол тубата е най добра цената. те откъде го внасят ?
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 13 Дек 2008, 13:00

Аз затова казах още пъвия у полемики и спорове не ми се влиза, аз знам с кво да карам или по-точно с какво да НЕ карам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 13 Дек 2008, 14:38

Аз пък съм много доволен от BMW original маслото
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 13 Дек 2008, 18:45

Да попитам и аз...за Q8 F1 10/50 какво ще кажете?Сега съм с 10/40 такова и съм доволен...
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 13 Дек 2008, 19:10

NetWar написа:Аз пък съм много доволен от BMW original маслото

аз също съм доволен сега съм с това масло и нямам проблеми тракания и т.н. но все пак следващия път ще заложа на Кастрол Магнатек 10 40
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520
Мечтае да кара: X5 3.0d

Мнение от vgeirgiev » 14 Дек 2008, 13:18

Ясно е, че кастрол е най-добре. Но ако все пак не искаш да влизаш н преразход ти препоръчвам мобил от Метро. Аз лично карам със синтетика 5W40 но има и подходящо 10w40 за бензинови двигатели около 60 лв. 5 литра

Следваща

Назад към E36