Купих си новия Дзвер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Купих си новия Дзвер
След дълго лутанеи гледане на Комбита най-накрая си намерих мойта нова любоВ. А тя е 320 и комби 95г. с дигитален климатроник. Много и се радвам а този 6стак така реве че направо ще се наакам. Има обаче и няколко проблема по нея не са болка за умиране но ще ги споделя с вас. Принзипно изчетох бая теми по въпросите и намерих доста отговори.
1. Свети ми датчика на АБС-а - НЯкой от датчиците си е отишал преполагам
2.Не духа достатачно топло в купето- Предполагам Смяна на филтър
3. Дава ми -37градуса на датчика за външната температура - Може би си е отишъл и той
4. Като запаля фаровете няма значения габарит или къси се чува шум от двигателя - Предполагам е заминал моторчето за регулиране на фаровете. Иначе ми светят прекалено ниско
5. Също така са ми заминали и стъкалцата на фаровете тези вътрешните имат нагар. Ако някой колега продава такива или някой моеже да каже от каде да си ги купя ще го разцелувам защото карам се едно на свещи
Еми това е иначе съм, горд собственик на 6стак
Ако някой може да помогне да пише
1. Свети ми датчика на АБС-а - НЯкой от датчиците си е отишал преполагам
2.Не духа достатачно топло в купето- Предполагам Смяна на филтър
3. Дава ми -37градуса на датчика за външната температура - Може би си е отишъл и той
4. Като запаля фаровете няма значения габарит или къси се чува шум от двигателя - Предполагам е заминал моторчето за регулиране на фаровете. Иначе ми светят прекалено ниско
5. Също така са ми заминали и стъкалцата на фаровете тези вътрешните имат нагар. Ако някой колега продава такива или някой моеже да каже от каде да си ги купя ще го разцелувам защото карам се едно на свещи
Еми това е иначе съм, горд собственик на 6стак
Ако някой може да помогне да пише
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Купих си новия Дзвер
Да ти е честита! Комбитата ще изнесат света към по-добро
Да й се радваш много безаварийни километри!
Сега по ред на номерата:
- За ABS-а - правилно си се насочил. Хубаво ще е да остраниш проблема. Доста хора казват "ABS-а е за льольовци", ама аз съм на мнение, че е по-добре да го има, когато потрябва.
- За филтъра на купето също правилно си се ориентирал. Подмени го и ще се преродиш отново
Цената му е около 35лв, а смяната се извършва за 20 минути. Сменяй го на всеки сезон, лятото може и по-често, ако караш по много и постоянно на климатик.
- За датчика на външната температура си отново на прав път. Провери дали изобщо имаш датчик, предполагам знаеш, че се намира в шофьорския въздуховод за охлаждане на спирачките. Ако го нямаш - цената му е 45-50лв нов, оригинален. Аз бих ти предложил алтернативен вариант с датчик, струващ 94 стотинки. Само кажи какво ти е дереджето.
- Моторчетата на фаровете - от двата фара ли се чува постоянно? Може бутона (врътката) или бушона да са виновни. Регулирай ги така, че да са идеални и изскуби бушона. Ако пък често използваш комбито по предназначение и го караш натоварено и празно, провери къде е проблема в системата. Започни с врътката за регулиране.
- За стъклата на фаровете лек няма. По-добре се огледай за нови фарове с лупи (Депо, ФК - около 300лв комплекта), които ще са идеални копия на оригиналните, или направо се разтърси в Продава за оригинални Бош или ЗКВ пак с лупи (от 120 до 200лв в зависимост от състоянието). Сложи им по една HID (ксенон) крушка с цвят 6000к и се кефи.
Още веднъж честито и успех с комбата!
Послепис
Между другото имам перфектен Рекаро салон за комби, прасно претапициран с алкантар и черен плат.
За повече инфо - ЛС 

Сега по ред на номерата:
- За ABS-а - правилно си се насочил. Хубаво ще е да остраниш проблема. Доста хора казват "ABS-а е за льольовци", ама аз съм на мнение, че е по-добре да го има, когато потрябва.
- За филтъра на купето също правилно си се ориентирал. Подмени го и ще се преродиш отново

- За датчика на външната температура си отново на прав път. Провери дали изобщо имаш датчик, предполагам знаеш, че се намира в шофьорския въздуховод за охлаждане на спирачките. Ако го нямаш - цената му е 45-50лв нов, оригинален. Аз бих ти предложил алтернативен вариант с датчик, струващ 94 стотинки. Само кажи какво ти е дереджето.
- Моторчетата на фаровете - от двата фара ли се чува постоянно? Може бутона (врътката) или бушона да са виновни. Регулирай ги така, че да са идеални и изскуби бушона. Ако пък често използваш комбито по предназначение и го караш натоварено и празно, провери къде е проблема в системата. Започни с врътката за регулиране.
- За стъклата на фаровете лек няма. По-добре се огледай за нови фарове с лупи (Депо, ФК - около 300лв комплекта), които ще са идеални копия на оригиналните, или направо се разтърси в Продава за оригинални Бош или ЗКВ пак с лупи (от 120 до 200лв в зависимост от състоянието). Сложи им по една HID (ксенон) крушка с цвят 6000к и се кефи.
Още веднъж честито и успех с комбата!

Послепис
Между другото имам перфектен Рекаро салон за комби, прасно претапициран с алкантар и черен плат.

- MALKIA.BMW
- Потребител
-
- Кара: 318i

безаварийно каране по нашите хубави родни пътища
безпроблемно возене с шестака
ИНТЕРЕСИ
моята кола
BMW
моята кола
BMW
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
err0r написа:...
Честито и от мен
Не го слушай Грешката, Ксенона на 5к, че с неговия съм като Кьорав делфин.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
по въпроса за датчика на температурата, виж имаш ли и дали не му е прекъснат кабела на буксата близо до основата, тва се случва честичко 

колега обожавам ги теа пати6та , много хубавиMALKIA.BMW написа::ok: Здрасти колега първо поздрави за покупката
безаварийно каране по нашите хубави родни пътища
безпроблемно возене с шестака

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
честито и от мен колега и много безаварийни километри.Относно фаровете твоите с рефлектора ли са?Аз си намерих стъкълца от другите фарове с лупата които са и си ги смених,сега фаровете ми светят по добре отколкото с тези стопени пластмаси дето бяха преди.Ако искаш имам ооще 2 стъкълца,ако ги искаш пиши на лс

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Dimo написа:по въпроса за датчика на температурата, виж имаш ли и дали не му е прекъснат кабела на буксата близо до основата, тва се случва честичко

Честито за колата.

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
err0r написа:Да ти е честита! Комбитата ще изнесат света към по-добро![]()
Както каза колегата

Много безаварийни км да си я караш и само задни гуми да сменяш

- Ivan_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
- Мечтае да кара: само BMW
- EDS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 3.0SD
- Мечтае да кара: Koenigsegg
- Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)
- kamika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 30 хавтомат
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2