габарити за паркиране
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
габарити за паркиране
здравейте колеги. на скоро установих едим малък но дразнещ проблем в моята кола. като цяло съм сигурен и е проверено - всички светлини и крушки светят по колата. но габаритите за паркиране светят само от дясната страна, а от лявате не. предполагам че е някое реле (но не знам кое точно ако е там проблема), понеже като цяло габаритите си светят при включване от ключа за светлините. ако някой знае каде може да е проблема моля да сподели.

- Василев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i
- Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3
....
аз нещо не мога да разбера
габаритите за паркиране .. не е ли бялата светлина като паркираш ? ако е така то и при мен е само една ..
а другите задни габарити са червени и са за мъгла .. или се бъркам

габаритите за паркиране .. не е ли бялата светлина като паркираш ? ако е така то и при мен е само една ..
а другите задни габарити са червени и са за мъгла .. или се бъркам

- taba4ko
- ентусиаст
-
две са си белите за задна и другите са си тези, но когато паркираш колата и изключиш двигателя и си щракнеш лоста за мигачите светват съответно ляви или десни габарити (предни и задни по дължината на колата) проблема ми е че се пускат десните само а левите не..... реле ли е или е от лоста за мигачите, които си работят нормално....

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
taba4ko написа:две са си белите за задна и другите са си тези, но когато паркираш колата и изключиш двигателя и си щракнеш лоста за мигачите светват съответно ляви или десни габарити (предни и задни по дължината на колата) проблема ми е че се пускат десните само а левите не..... реле ли е или е от лоста за мигачите, които си работят нормално....
Сигурно ти е прецакана 2рата степен на лостчето

- taba4ko
- ентусиаст
-
каква втора степен колега, лоста е за мигачите - ляво и дясно - мигачите работят и лоста си работи....а габаритите само десните......

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
лоста има две степени във всяка една посока и именно с втората се включват паркинг светлините, просто трябва да натиснеш лостчето една идея след мигача
за това второ положение говори колегата

за това второ положение говори колегата
- taba4ko
- ентусиаст
-
- FreeSpirit
- Потребител
-
Аз имах проблеми с габаритите и се оказа, че причината е в копчето за светлините на таблото. Клеясало беше и с нагорели контакти. Вътре има отделна пластинка за левите и друга пластина за десните габарити, затова понякога може да ви светят само левите или само десните габарити. Иска нов ключ. Аз си разглобих ключа, почистих контактите и смазах леко подвижните части и оттогава нямам проблеми.
Иначе нов ключ е около 60 лв.
Иначе нов ключ е около 60 лв.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
В крайна сметка как мога да си включа паркинг светлините? Разбрах я тая втора позиция на лоста за мигачите, ма какво трябва да направя? Като го натисна до там нищо не става.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ам, шефче в какъв филм ме вкара бре, не се засрами, само палиш фитила. От както имам тая каляска БМВ 518, се учидих защо не светят и при мен. Та сега направо ме заби от всякъде, ще трябва доста да се назора и разбера защо ги нямам и как да ги възстановя или произведа да има такава екстра
. Благодаря, че ми запали фитила, остава да се разглабя колата
.

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Wierdo написа:В крайна сметка как мога да си включа паркинг светлините? Разбрах я тая втора позиция на лоста за мигачите, ма какво трябва да направя? Като го натисна до там нищо не става.
Гасиш колата, гасиш фаровете, вадиш ключа, за десен габарит даваш надолу лоста на мигача и след това го натискаш още по надолу и си ти. За левия габарит е анологично самоче се извршва всичко това нагоре

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Tenata написа:Wierdo написа:В крайна сметка как мога да си включа паркинг светлините? Разбрах я тая втора позиция на лоста за мигачите, ма какво трябва да направя? Като го натисна до там нищо не става.
Гасиш колата, гасиш фаровете, вадиш ключа, за десен габарит даваш надолу лоста на мигача и след това го натискаш още по надолу и си ти. За левия габарит е анологично самоче се извршва всичко това нагоре![]()
ти така ли даваш десен мигач бре

колко птп-та имаш досега

- taba4ko
- ентусиаст
-
е пак нещо не мога да се светна. при мен като бутналоста на горе след като изгася колата светва десната половина. като натисна на долу не свети нищо. искаш да ми кажеш че трябва да бутам само нагоре още един път чеда светне лявата половина. от както ми казахте че има втора степен нищо подобно не можах да намеря. предполагам че не съм бутнал лотчето достатъчно, но да си кажа ако е така то тогава ме е страх да го напъна че да не остана и без него
както и да е, ще отделя още 10-15 мин специално за ръчкане по лостчето на следващото каране на колата
барем най-накрая изкочи заека от шапката....

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2