Изясняване;Относно расход масло!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Изясняване;Относно расход масло!!!
Забелязвам че всяка седмица има по една такава тема за расхода на масло и в тази връзка искам да поясна на всички на които не им е ясно защо БМВтата горят масло.
1во ако сте си прочели онази малка книжка на която пише Ръководство за експлоатация на BMW 3-та серия 1990-1998 щеше да ви е ясно
2ро;както и да е
3то; на нашите баварци (Е36) по книга им дават нормален разход на масло 1-1,5л на 1000км а при екстремно каране (душманската) над 1,5
в зависимост от това какъв ръчкаджия си
Искам да се извиня ако съм обидил някои,,,
1во ако сте си прочели онази малка книжка на която пише Ръководство за експлоатация на BMW 3-та серия 1990-1998 щеше да ви е ясно
2ро;както и да е
3то; на нашите баварци (Е36) по книга им дават нормален разход на масло 1-1,5л на 1000км а при екстремно каране (душманската) над 1,5
в зависимост от това какъв ръчкаджия си

BMW-Шофирай в бъдещето сега 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Re: Изясняване;Относно расход масло!!!
ton4 написа:Забелязвам че всяка седмица има по една такава тема за расхода на масло и в тази връзка искам да поясна на всички на които не им е ясно защо БМВтата горят масло.
2ро;както и да е
в зависимост от това какъв ръчкаджия си![]()
Според мен си бил пиян като си чел книжката щото 1 или 1.5 литра на 1000 км значи че ако тръгнеш от БГ за Испания и ще трябва да си напълниш багажника с масло и да си доливаш по пътя, това е нечовешки разход и НЯМА как да е нормален

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Човека сигурно е имал в предвид за 10000 км, щот на 1000 ако доливам кило и половина, по добре някоя двутактова машина да карам 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
!
Нормалния разход на масло при всички БМВ мотори е
!!!!!!!! до 0.75л/1000км !!!!!!!!!! - за бензинови и дизелови
и
!!!!!!!! до 1,5л/1000км !!!!!!!!!!! - за М двигателите
а сега с думи да не ме питате за нилите
!!!!!! до седемстотин и петдесет милилитра на ХИЛЯДА километра !!!!!
!!!!!! до литър и половина на ХИЛЯДА километра !!!!!!!
Това нещо го прочетох докато бях на стаж МКар в сервиза , там го пишеше в сепециализираната литература на БМВ, също така попитах там механиците дали е вярно и дали няма някоя грешка, но те всички потвърдиха !!!
П.С. Разбира се там пишеше, че ако се стигне до този разход мотора е за ремонт............., но всичко под този разход е в нормите
!!!!!!!! до 0.75л/1000км !!!!!!!!!! - за бензинови и дизелови
и
!!!!!!!! до 1,5л/1000км !!!!!!!!!!! - за М двигателите
а сега с думи да не ме питате за нилите
!!!!!! до седемстотин и петдесет милилитра на ХИЛЯДА километра !!!!!
!!!!!! до литър и половина на ХИЛЯДА километра !!!!!!!
Това нещо го прочетох докато бях на стаж МКар в сервиза , там го пишеше в сепециализираната литература на БМВ, също така попитах там механиците дали е вярно и дали няма някоя грешка, но те всички потвърдиха !!!
П.С. Разбира се там пишеше, че ако се стигне до този разход мотора е за ремонт............., но всичко под този разход е в нормите

не съм забравил нула а не поясних че говоря за големите мотори от 2,0 нагоре и колкото до разхода 0,75 на 1000км незнам кой там се исказа това е разхода когато ти е нов двигателя колега,аз не вярвам някой от форума да си е купил чисто нова Е36ца с найлоните на седалките.
А на колегата nelim искам да му кажа че пак не е наясно с расхода-защо? Защото расхода на бензина е като на маслото ;градско-повече извън градско по-малко и ако тръгнеш да обикаляш Европата не се притеснявай за маслото не само в БГ продават
А на колегата nelim искам да му кажа че пак не е наясно с расхода-защо? Защото расхода на бензина е като на маслото ;градско-повече извън градско по-малко и ако тръгнеш да обикаляш Европата не се притеснявай за маслото не само в БГ продават

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Стига бе хора, как тогава ще обясните това че наливам 4 литра масло и го сменям на 8 хиляди.
Сметнете малко, ако на всеки хиляда горя по около литър ( да кажем че стара ми на 15 години талига вече излиза над 0.75) това значи че ще изгоря 8 литра масло.
Как тогава ми обеснявате факта че на 8 хиляди източвам масло над 3 литра ?
Градски, нищо лично, и знам за разхода извънградко и т.н., но просто според мен се бъркаш.
Освен това не карам ново Е36 обаче го карам след доста солиден ремонт на двигателя, 1 литър масло на 1000 е МНОГО, до 1 на 10000 вече може да се съглася
Сметнете малко, ако на всеки хиляда горя по около литър ( да кажем че стара ми на 15 години талига вече излиза над 0.75) това значи че ще изгоря 8 литра масло.
Как тогава ми обеснявате факта че на 8 хиляди източвам масло над 3 литра ?
Градски, нищо лично, и знам за разхода извънградко и т.н., но просто според мен се бъркаш.
Освен това не карам ново Е36 обаче го карам след доста солиден ремонт на двигателя, 1 литър масло на 1000 е МНОГО, до 1 на 10000 вече може да се съглася
Последна промяна nelim на 22 Окт 2008, 18:06, променена общо 2 пъти

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Абе в книжката тва е 100% объркано дето пише максимален разход 0.15л/100км, то е логично бе...
Вие луди ли сте кви сте ? Вземи си пусни калкулатора и направи една проста сметка, тва ако харчи толкова значи за 10 000км трябва да е изхарчило 15 литра масло, значи на мойта кола за 1 смяна на масло в километри дето ми е 5 литра закръглено, трябва да сипя 3 пъти по толкова и тва било нормално, така ли ? Я се прегледайте, щото вие не сте нормални... Ебати форума стана тука, нема толко спрели хора ей....
Вие луди ли сте кви сте ? Вземи си пусни калкулатора и направи една проста сметка, тва ако харчи толкова значи за 10 000км трябва да е изхарчило 15 литра масло, значи на мойта кола за 1 смяна на масло в километри дето ми е 5 литра закръглено, трябва да сипя 3 пъти по толкова и тва било нормално, така ли ? Я се прегледайте, щото вие не сте нормални... Ебати форума стана тука, нема толко спрели хора ей....
От много неща зависи;
1во как караш;интензивно,спокойно или и двете
2ро с какво масло караш (вие всички много добре знаете че всяко масло има различен вискозитет)
3то зависи предишния собственик с какво масло е карал,как е карал,смеял ли е филтара на всяка смяна на масло(много добре знаем че италианците не сменят масло а само доливат!!!)
а колкото до 316 и 318 при тя расхода е по малък
4то В ръководството пише че това е ПРИБЛИЗИТЕЛЕН расход на НОВ двигател
1во как караш;интензивно,спокойно или и двете
2ро с какво масло караш (вие всички много добре знаете че всяко масло има различен вискозитет)
3то зависи предишния собственик с какво масло е карал,как е карал,смеял ли е филтара на всяка смяна на масло(много добре знаем че италианците не сменят масло а само доливат!!!)
а колкото до 316 и 318 при тя расхода е по малък
4то В ръководството пише че това е ПРИБЛИЗИТЕЛЕН расход на НОВ двигател

zBoost написа:Абе в книжката тва е 100% объркано дето пише максимален разход 0.15л/100км, то е логично бе...
Колега ща помоля преди да даваш какъвто и да е коментар първо добре да прочиташ това за което пишем аз и останалите и тогава да си даваш мнението

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Кво ми обеснява от кво зависи...
Абе ти момче кола виждал ли си, капака се отваря, я се осъзнай малко и бегай, докато не дойдат да те хранят още хора, че всяка 2ра тема вече е в бисерите заради такива като тебе.
Мнението ще си го давам когато си искам, кога се регистрира тука, кога почна за масло да обесняваш, аман от вчерашни във форума

Абе ти момче кола виждал ли си, капака се отваря, я се осъзнай малко и бегай, докато не дойдат да те хранят още хора, че всяка 2ра тема вече е в бисерите заради такива като тебе.
Мнението ще си го давам когато си искам, кога се регистрира тука, кога почна за масло да обесняваш, аман от вчерашни във форума

Последна промяна b00st на 22 Окт 2008, 18:23, променена общо 1 път
zBoost написа:Кво ми обеснява от кво зависи...
Мнението ще си го давам когато си искам, кога се регистрира тука, кога почна за масло да обесняваш, аман от вчерашни във форума![]()

44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3