какъв антифриз да си купя?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

какъв антифриз да си купя?

Мнение от santo_bansko » 11 Окт 2008, 21:17

вие какъв антифриз използвате?
имам конпакт 1.6 новия мотор с верига и доиде време да му слагам антифриз 4е до сега беше с вода:)4акам да ми кажете ОТ КОИ АНТИФРИЗ НАИ МНОГО СТЕ ДОВОЛНИ:)
4ервен?
син?
какъв да бъде:)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 11 Окт 2008, 21:36

Аз налях "Motox",син.Неразреден-до -72С.Разредих го с дестилирана вода 1:1.Казват,че бил добър-надявам се! ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 11 Окт 2008, 22:28

Оригинален BMW - 15лв. за 1,5л концентрат.

santo_bansko написа:... 4е до сега беше с вода:)...

Само с вода недей да караш, щото ръждясва. Аз последния път като ходих да си сменям маслото, преди мене имаше едно AUDI, на което му сменяхя охладителната течност (....или по точно водата, щото човека е решил да спести някой лев). Значи такава мътилка излезе, че направо немам думи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 11 Окт 2008, 22:42

щом си с новия мотор,налей нов антифриз,верижката нетърпи вода
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 11 Окт 2008, 22:58

Аз днес смених със HEPU червен
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 11 Окт 2008, 23:12

За новия мотор само марков антифриз :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 12 Окт 2008, 3:23

знам 4е нее хубаво да се кара с вода но скоро си купих колата пак и предишниа собственик нее слагал антифриз 4е му те4еше от някаде и не е могал да го хване те4а и е доливал само вода:)но ас видях от каде те4е от един пласмасов фланец отзад на главата и го смених с нов и сега няма проблеми и доиде време за наливане на антифриз:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 12 Окт 2008, 12:17

Аз си купих някакъв на Prista 6 литра - 40лв и днес ще го наливам. А да попитам за водата, отзад на тубата бише дестилирана или омекотена. Защо трябва да е дестилирана, ако е от чешмата ще навредеи ли нещо. Питам, защото зет ми и баща ми ми се изсмяха в очите като казах дестилирана вода. Какво съм се превземал се едно карам кола за милиони и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 12 Окт 2008, 16:31

joreto_88 написа:Аз си купих някакъв на Prista 6 литра - 40лв и днес ще го наливам. А да попитам за водата, отзад на тубата бише дестилирана или омекотена. Защо трябва да е дестилирана, ако е от чешмата ще навредеи ли нещо. Питам, защото зет ми и баща ми ми се изсмяха в очите като казах дестилирана вода. Какво съм се превземал се едно карам кола за милиони и т.н.

Ами колега, литър дейонизирана вода струва 1лв. Ти сам си прецени дали ще забогатееш с 3-4лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 12 Окт 2008, 16:43

даже е около 80 ст. зависи по кои бензиностанции.
някои я водят дестилирана, други де-ионизирана... все тая :)
мисля по-хубавата е тази дето става и за акомулатори за доливане.

някой химик може би ще каже дали си заслужава и какви вреди има за двигателя от обикновенна вода.
пък и дори чешмяната има разлики - в едни рагиони е мека, другаде твърда, при трети с химии за прочистване и т.н.. :)
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Окт 2008, 16:48

жълт
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 12 Окт 2008, 18:05

joreto_88 написа:Аз си купих някакъв на Prista 6 литра - 40лв и днес ще го наливам. А да попитам за водата, отзад на тубата бише дестилирана или омекотена. Защо трябва да е дестилирана, ако е от чешмата ще навредеи ли нещо. Питам, защото зет ми и баща ми ми се изсмяха в очите като казах дестилирана вода. Какво съм се превземал се едно карам кола за милиони и т.н.

Хайде сега ти им се изсмей и си сипи дистилирана вода. Чешмяната предизвиква котлен камък и намалява ефективността на охладителната система.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 12 Окт 2008, 19:25

бе то логично е за котления камък , но реално май не е така :)
все пак това не е проточен бойлер, че да се трупа тоя котлен камък а е няколко литра, които реално се изваряват и циркулират при около 95'С
затова бих приел мнение на монтьори, които са срещали проблемни двигатели, с причина -чешмяна вода
дори съм чувал че по е проблем антифриза, който ако е в по-силна концентрация (за по ниски градуси), евентуално може той да е причина за разяждане на съединения и др подобни по системата, отколкото чешмяната вода да е причина за проблеми

иначе аз смених с един син дето ми зеленее на мен... от аутоплюс (10лв литъра концентрата) + дейонизирана вода по 79ст литъра :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 12 Окт 2008, 20:25

Колеги аз сипах изкрящо зелен на –20градуса по концентриран няма при мен,че температурите не падат под 0градуса.Наливаите дестилирана вода за разреждане,не сръвняваите ДВГ с боилер,и винаги караите с антифриз,тои смазва водната помпа.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Окт 2008, 22:08

miro20 написа:бе то логично е за котления камък , но реално май не е така :)
все пак това не е проточен бойлер, че да се трупа тоя котлен камък а е няколко литра, които реално се изваряват и циркулират при около 95'С
затова бих приел мнение на монтьори, които са срещали проблемни двигатели, с причина -чешмяна вода
дори съм чувал че по е проблем антифриза, който ако е в по-силна концентрация (за по ниски градуси), евентуално може той да е причина за разяждане на съединения и др подобни по системата, отколкото чешмяната вода да е причина за проблеми

иначе аз смених с един син дето ми зеленее на мен... от аутоплюс (10лв литъра концентрата) + дейонизирана вода по 79ст литъра :)

Миро нещо не мога се съглася с теб, замисли се колко градуса е температурата из проходите на главата и какво става по стените като си налял чорбица. Аз също карам с антифриз от ауто+ , марката му е Фукс, доволен съм.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Следваща

Назад към E36