Филтър за вентилацията
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Филтър за вентилацията
Значи говоря за мястото между днете чистачки като се отвори капака на двигателя. Трябва ли да има филтър там? Защото аз нямам и като пуста вентилатора на отоплението/охлаждането и той вдухва в купето разни боклуци- парченца листа, прах и др.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Тоя филтър се намира зад централната конзола. Достъпа до него е като се махне жабката. Намира се най-отзад в центъра. Маха се едно капаче отстрани. Новия филтър се слага като се чупи на 2 места - отбелязани са. Огъва се и така се вкарва, иначе неможе да влезне.
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
и моя филтър е над жапката, сменихме го без да я махаме с малко повечко усилия... мисля че 40лв във Вари-2000 го взех.
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
- ivopicha
- ентусиаст
-
Значи отвънка не трябва да има филтър. Щото като се махне едно пластмасово капаче-дърго и тясно и се вижда вентилатора. И си викам да не би да се слага нещо там, че да не влизат боклуци
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Да - там няма нищо, освен вентилатора де
. Там има една друга завръзка - точно зад двигателя, в долната част на това "корито", където стои вентилатора има два гумени дренажа, през които се изтака влезналата вода (приличат на лули). В долната си част те са сплескани и много лесно се задръстват. От време на време трябва да се проверяват, защото като се запушат и започва да се наводнява купето.

Въобще не мога да разбера,махнах жабката,там няма никакъв филтър,нито место за него!!!Нито некви капачета,НИЩО!!!Единствено ми направи впечетление някакъв потенциометър,механичен с врътка,който може да се регулира само отвътре!!Знаете ли кво е тва?От него излиза един оголен проводник,и влиза във някаква черна кутия със тапициран с кожа капак на винтове!?!?
Еми щом влизат листа ти как мислиш?
А ония с кривите ръце дето са ти слагали климатика знам ли кви са ги вършили...като ги знам как дърпат и трошат наред тия мърлячи ... поне бачка ли тва нещо...

А ония с кривите ръце дето са ти слагали климатика знам ли кви са ги вършили...като ги знам как дърпат и трошат наред тия мърлячи ... поне бачка ли тва нещо...
Последна промяна Bimmer на 19 Авг 2004, 1:38, променена общо 1 път
- ivopicha
- ентусиаст
-
Bimmer написа:А по принцип под решетката между чиста4ките, трябва да има една мрежичка, ако ти я няма резни си една и си сложи.
Ето за това питах! Филтър, мрежичка или нещо друго, което да предпазва от влизането на по- големи боклуци.
Благодаря ти Bimmer!!!
Още утре ще резна една мрежичка.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2