Изтичане на бензин - откъде?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: F650

Изтичане на бензин - откъде?

Мнение от viktor86 » 17 Май 2008, 12:14

Колеги, имам проблем, тече от някъде бензин. Немога да остановя от къде е. Карах я на сервиз, гледаха там чистиха дюзите, сменяваха уплътненията им, но без резултат. За това ви питам вас, ако някой може да разгаде. По принцип мирише и в купето като включа парното, а като отворя капака ме лъха яко на бенц. Гледах, мирисах ма щом тия в сервиза не го видяха, едва ли аз ще го вида. Единственото, което установих е че е някъде по ниско около двигателя и отдясната му страна (като се гледа фронтално). Всеки съвет е добре дошъл!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 17 Май 2008, 14:17

бензинопроводите проверихте ли ги
стареят маркучите, цепят се и почват да изпускат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 17 Май 2008, 14:21

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 17 Май 2008, 16:03

Колега имах подобен проблем,наскоро значи има 2 тръбички от резероара , там кадето ти е бензиновата помпа по нагоре влизат в едни метални и се скриват зад колекторните,и от тези метални влизат в дюзите.При мен беше напукан маркуч който влиза от металната тръбичка в дюзите.Супер огромна играчка докато се смени момчетата от сервиза се припотиха 3 пати докато го наврът там туй като е на много шибано място.Провери там все пак не съм 100% сигурен но шом неможе да се види..Ако махнеш колекторните тръби ще видиш по добре,най добре като ги маххнеш развърти малко да се качи бензин в двигателя и ще остановиш от каде тече,

Изображение

става въпрос за тези 2те лъскави ..

Потребител
Аватар
Кара: F650

Мнение от viktor86 » 19 Май 2008, 8:51

EcLipSeR написа:Колега имах подобен проблем,наскоро значи има 2 тръбички от резероара , там кадето ти е бензиновата помпа по нагоре влизат в едни метални и се скриват зад колекторните,и от тези метални влизат в дюзите.При мен беше напукан маркуч който влиза от металната тръбичка в дюзите.Супер огромна играчка докато се смени момчетата от сервиза се припотиха 3 пати докато го наврът там туй като е на много шибано място.Провери там все пак не съм 100% сигурен но шом неможе да се види..Ако махнеш колекторните тръби ще видиш по добре,най добре като ги маххнеш развърти малко да се качи бензин в двигателя и ще остановиш от каде тече,

Изображение

става въпрос за тези 2те лъскави ..

Право в целта колега. На обяд ги сменям. Мерси много на всички!! Като ги сменят ще напиша разходите, просто за инфо ако на някой му се наложи ;)
Изображение

Назад към E36