ПРЕПОРЪКИ ЗА МОТОРНО МАСЛО АКО ОБИЧАТЕ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от Energie26 » 06 Май 2008, 10:30

Колега сложи Мотул,никви Кастроли сичко тояга тука.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 06 Май 2008, 15:48

petertt написа:След като си купих колата,първите няколко години сипвах само BMW масло 5w40,близо 30лв. за литър.Колата ми побира близо 7 л. масло.Един приятел тираджия също притежаващ BMW ми каза че съм луд за да давам толкова пари за смяна на масло,така че ме замисли и от 3-4 год. карам само с ELF 10w40.Разлика лично аз невиждам освен в цената.Колкото ми налеят,толкова и източват,грам масло негори,клапани не се чуват да чукат...Та мисълта ми е,че е хубаво да се кара с марково масло,не че ELF не е ...но и много други,по-евтини варианти не са по-зле....Всичко е въпрос на пари и колко ти се дават за масло!:-)Маслото си е масло и ако не е менте и ако се сменя когато трябва,редовно,няма никакъв проблем!Казвам го от личен опит,това си е мое мнение,не искам да си го натрапвам,просто споделям с вас относно темата моторни масла...

П.П. Колата си карам.както се каза BMW,с дух,със страст,....а не като пенсионер!:-)Казвам го това,ако има връзка м/у маниера на шофиране и това с какво моторно масло трябва да караш.
Също така не рекламирам ELF,просто навремето такова си избрах наслуки от многото на пазара....

колега ЕЛФ си е много добро масло пак се прави в турция но в рафинериите на ЕЛФ ELF Performance ST нали? защото СТИ е пълен ментак :mhihi: страшно много доволен съм от Селения...слагам на фиатката такъв,на едно рено 21 и двама приятели слагат на 320 и 318 съответно

Предишна

Назад към E36