Странен проблем с ABS-а

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Компактен
Аватар

Странен проблем с ABS-а

Мнение от quixzole » 29 Юли 2004, 8:19

Значи от както съм взел колата имам този проблем, но се появява рядко и общо взето когато си поиска. Значи светва лампата и АБС-а не работи. Миналата седмица я качих на един канал, огледах отвсякъде и установих, че едно кабелче което влиза към спирачните апарати е прекъснато/не датчика за накладките/ . Свързах го отново, но лампата продължи да свевети, не се оправи проблема.....после за голямо мое учудване на другия ден сутринта като запалих колата всичко си беше наред.....оправи се от самосебе си...и преди ми се е случвало същото.......минаха вече 4-5 дена и тази сутрин пак от нищото...след теста който прави на АБС-а при запалването...лампата остана да свети.....тогава изгасих колата .....запалих пак и се оправи, но след 5-6 метра пак светна.......немога да разбера вече от каде е проблема, дали е софтуеърно нещо или е от прецакани датчици или някой кабел.....май по-скоро е първия проблем! Забравих да спомена ,че като свети лампата АБС-а не работи!!!
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 29 Юли 2004, 8:25

Иди да прочетат грешките на АБС-а и ще стане ясно. Аз имах подобни проблеми с моя, но едва ли при теб проблема е същия като при мен 8) . Понякога (много рядко) нагарят контактите на двете релета за АБС-а (тези контакти, които влизат в куплунга на релето). Провери си ги и ако са зацапани ги почисти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 29 Юли 2004, 10:05

Най-добре наистина отиди да изчистиш грешките, които са се натрупали. Аз имах подобен проблем и като ги зачистиха, всичко се оправи. Мога даже към сервиз да те насоча, ако искаш...
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 29 Юли 2004, 11:22

насочи де
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Юли 2004, 12:22

Много е вероятно да има някой оголен кабел към датчиците и като се намокри или просто се размърда - дава грешка. Провери кабелите, размърдай релетата (виж дали не са се разхлопали крачетата им) и тогава отиди да ти изчистят грешките. Щом все пак работи от време на време, ще се оправи. :wink:
Never mistake motion for action...

Назад към E36