Монтиране на ел.шибидах?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Монтиране на ел.шибидах?
Количката ми си няма и се замислям да си сложа,убеден съм че е възможно (и в pimp my ride успяха
) но ме интересува как ще ми стъпи като цена,кой може да го направи и т.н.За момента не замислям да продавам колата и да взимам такава с ел.шибидах,затова питам как може да стане 

- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
brobot написа:...
купуваш си един оборудван таван подменяш и си готов
мисля ,че това е по-лесния вариант.
Този вариант е по-добър, но не мисля, че е лесен или евтин...
Най-лесно ще е с афтърмаркет шибидах - обикновено са стъклени, има и варианти, които се плъзгат назад. Само не съм се интересувал дали в България някой ги предлага, и откъде въобще може да се вземе... (освен от автоморга, ест.)
Shider написа:Този вариант е по-добър, но не мисля, че е лесен или евтин...
Най-лесно ще е с афтърмаркет шибидах - обикновено са стъклени, има и варианти, които се плъзгат назад. Само не съм се интересувал дали в България някой ги предлага, и откъде въобще може да се вземе... (освен от автоморга, ест.)
Това със стъкления не си е работа... Ако ше слага най-добре ше е да е метален...
а варианта с покрива:
Монтаж и демонтаж на стъкла - предно, задно, странични
монтаж и демонтаж на врати
разтапициране
монтаж и демонтаж на седалки (препоръчително)
Тавана се реже бри шестте колонки на които се държи и след това се заварява новия. Като всяка колонка... или поне за средните съм сигурен имат ламарина и вътре в самата колонка, която трябва да бъде заварена.
Това че тавана трябва да бъде напаснат добре няма да го споменавам, а че е трудно и със сигурност няма да стане като предния съвсем няма да го споменавам

пилене на заварки
китване
основа
боя - на шестте "колонки" като на зад е възможно да се стигне и до боядисване на панелите (калниците).
Ако някой има желание да смята колко ше излезе удоволствието от присаден шибидах, мене ме няа в математиката

П.с. Ако някога,(съвсем искренно ти желая да не ти се случва), ти падне дърво на тавана и така и така ше го сменяш направи я тая процедура

П.с. За афтърмаркет дето го споменавате... Баща ми караше един такъв и постоянно му доливаше силикон за да не тече вътре.
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
Enderial написа:Shider написа:.....
П.с. За афтърмаркет дето го споменавате... Баща ми караше един такъв и постоянно му доливаше силикон за да не тече вътре.
Аз пък имам приятели, дето им текат оригиналните...

Имах и кола с допълнителен, и такава с оригинален шибидах - и двете нито са текли, нито са шумяли. Афтърмаркета само проветряваше приятно, докато оригиналния и пускаше слънцето вътре.
Мисълта ми е, че кой да е от двата е по-добър вариант, отколкото без люк...

7 мнения
• Страница 1 от 1