Питане относно климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане относно климатика

Мнение от letq6tiqt » 21 Апр 2008, 12:12

Имам едно питане колеги, относно климатика - когато го пуснете започва да се върти ремък с 2 или 3 ролки(не съм много сигурен за бройката им) - забелязвам че едната по едно време забива(спира да се върти) ремъка продължава да се въри щото другите ролки се въртят и той просто се плъзга - след няколко секунди ролката отново тръгва и така се повтаря. При всяко забиване на ролката се чува цъкане - не знам дали от писанията ми някой нещо ми е разбрал - нямам друго БМВ под ръка за да видя при него как е - за тва търся отговора тук. Принципно климатика бачка, духа си студено - но се притеснявам от това забиване да не би да се скъса ремъка. И не ми се вярва това забиване да си е така фабрично. Ако някой все пак ме е разбрал и е запознат относно питането ми - ще се радвам да отговори.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 21 Апр 2008, 12:19

Чи как досега не изпращял тоз каиш?
п.с - вече не го гледай как става номера със забивката, че да не ти се осуче около врата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 21 Апр 2008, 14:07

КУНИ написа:Чи как досега не изпращял тоз каиш?
п.с - вече не го гледай как става номера със забивката, че да не ти се осуче около врата :mhihi:
:lol: :lol: Сменяй ролката колега,да не смениш и ремък после...

Потребител
Аватар

Мнение от letq6tiqt » 21 Апр 2008, 14:10

КУНИ написа:Чи как досега не изпращял тоз каиш?

Може би защото "каиша" е нов.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530dA E39 M-pack
Мечтае да кара: E30 S50 на широко

Мнение от Bullet_1 » 21 Апр 2008, 14:39

А дали тази ролка не е ролката на климатика тя когато климатика е спрян се върти само външно без да се върти сърцевината на самата ролка като го пуснеш климатика и един електромагнит залепва и започва да се върти и сърцевината :)
Възможна причина за исключването на компресора е количеството фреон в системата да е на границата на изключването на системата заради липса на фреон :shock:
Моля ако греша някой да ме поправи :lol:
Който се стиска после яко писка

Назад към E36