Климатик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Климатик
Как да разбера защо не баца климатика , не духа студено . Климатика е двузонов с врътки . Единственото което забелязвам е , че като натисна копчето не падат оборотите . Едно време бях чел някаква тема но сега търсих и нищо не намерих . А и вчера смених филтер на купето ако има значение .
Re: Климатик
Mileitiii написа:Как да разбера защо не баца климатика , не духа студено . Климатика е двузонов с врътки . Единственото което забелязвам е , че като натисна копчето не падат оборотите . Едно време бях чел някаква тема но сега търсих и нищо не намерих . А и вчера смених филтер на купето ако има значение .
Ами виж дали включва компресора,а може и да е избягал фриона,клапан също.Абе най добре ако не разбираш бегай на майстор.

- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
1-когато фреона липсва в системата климатика не тръгва
2-ро проблема може да е в така наречения "таралеж"
3-то контролен панел
4-то ........и много други
п.с. мисля си че без посещение на сервиз за автоклиматици няма да минеш (дано не съм прав)
2-ро проблема може да е в така наречения "таралеж"
3-то контролен панел
4-то ........и много други
п.с. мисля си че без посещение на сервиз за автоклиматици няма да минеш (дано не съм прав)

- yulian4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kola
- Мечтае да кара: Stelt
- Детайли за колата: BMW
клима
sabi1984 написа:погледни дали ти се върти перката на климатика отпред като го включиш.
ако се върти значи просто трябва да се напълни с фреон,ако не се върти перката значи проблема е другаде и трябва майстор
не съм съгласен много
незнам дали е така но мисля че ако няма фреон перката няма да завърти защото пресостата включва перката само когато налягането на фреона се повиши при мойта включва на 15 бара. но за да включи трябва да е доста топло навйн иначе фреона не вдига налягане

BMW e kolata
Blondinka e jenata

Blondinka e jenata

- Бибо
- Emotionally Unstable
-
[quote="Mileitiii"]Ако си спомням правилно съм я виждал да се върти . Друго освен перката да погледна ?[/quot
Колега кво означава доколкото си спомням - палиш колата включваш климатика и отиваш да видиш дали се върти перката на радиатора(на климатика-не на двигателя)
Колега кво означава доколкото си спомням - палиш колата включваш климатика и отиваш да видиш дали се върти перката на радиатора(на климатика-не на двигателя)

- yulian4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kola
- Мечтае да кара: Stelt
- Детайли за колата: BMW
клима
колега посети някой сервиз за климатици повечето такива които се занимават с обикновенни клима не сами с авто и те разбират там ти мерят фреона кабелите и всичко направо палиш и отиваш там те си знаят
BMW e kolata
Blondinka e jenata

Blondinka e jenata

- Бибо
- Emotionally Unstable
-
Re: клима
Аз ти препоръчвам да си закараш колата в специализиран сервиз,там хората ще ти направят профилактика, източват фреона(R134a) филтрират същия и ще ти сложат оцветител и масло (за да се види след време откъде има пропуск евентуално).-тази процедура ще ти струва 25лв(труд) и ако нямаш липса на фреон това ще ти е крайната цена, ако се налага доливане на фреон в системата -за всеки 100гр-8лв (за справка системата побира 1200гр ) т.е. всичко около 120лв -там също ще ти видят дали нямаш изгорял резистор (мисля че така се казваше)на перката на климатика(моя беше изгорял- и не включваше първа степен ).Не съм съгласен с колегата "yulian4o" (за майстори на обикновенни климатици) понеже ако има пропуск на фреон заедно с него си заминава част от маслото което маже копресора (да няма после тема "ПРОБЛЕМ С КОМПРЕСОРА")

12 мнения
• Страница 1 от 1