странен проблем при М52 ...?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
странен проблем при М52 ...?
колеги от няколко дни имам странен проблем които ме тормози зверски та ситуацията е следната като дам гас и се изфорсира двигателя до примерно 6000 оборота и като отнема гаста вместо оборотите да паднат на 800 -900 както си е нормално те спадат до 5000 и си седят така и като подам леко гас отново колата се форсира сама до прекъсвач ....
това ми го прави само като я форсирам на празен ход и то на яко обороти след 4000 примерно и не всеки път
аз си мисля да не е стъпковото моторче обаче днеска като отворих да гледам неможах да го намеря каде е
идея си нямам как изглежда
а и един съсед които преди години имаше такава кола днеска ме видя , че се рова нещо под капака и ме налази аз му обясних къф проблем имам и тои ми скри шапката като ми каза ,че при тоя модел двигатели дросел клапата играела ролята на моторчето което регулира оборотите
та като гледам маи има логика TPS-сензора маи верно играе неква такава роля при м52 мотора но все пак ако некои колега е в час моля да сподели от каде може да идва проблема и за какво е тоя TPS - сензор в краина сметка

jba jbu jbadu jmuc bajuu
2 мнения
• Страница 1 от 1