падат обороти Като включа климатроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ilialazarov
-
-
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: E36 - 318
падат обороти Като включа климатроника
падат обороти Като включа климатроника i farovete
Моля за някакви идеи как да реша проблема. Предварително благодаря! Със здраве
Моля за някакви идеи как да реша проблема. Предварително благодаря! Със здраве
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Това е напълно нормално. Кое те притеснява ?
Като пуснеш и отоплението на задния прозорец и фаровете и чистачките и духалката (при всеки по-голям ел. консуматор падат оборотите).
Но все пак може да провериш как е алтернатора и с колко зарежда акумолатора при всички ел. кунсоматори пуснати
Като пуснеш и отоплението на задния прозорец и фаровете и чистачките и духалката (при всеки по-голям ел. консуматор падат оборотите).
Но все пак може да провериш как е алтернатора и с колко зарежда акумолатора при всички ел. кунсоматори пуснати

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- ilialazarov
-
-
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: E36 - 318
[quote="ludia"]Това е напълно нормално. Кое те притеснява ?
Но все пак може да провериш как е алтернатора и с колко зарежда акумолатора при всички ел. кунсоматори пуснати :!:[/quote]
ok :D
Но все пак може да провериш как е алтернатора и с колко зарежда акумолатора при всички ел. кунсоматори пуснати :!:[/quote]
ok :D
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Това е напълно нормално. Кое те притеснява ?

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
ludia написа:Това е напълно нормално. Кое те притеснява ?
Чакай малко бе пич по принцип трябва да се вдигат оборотите, аз като пусна климатика и ми се вдигат с 300 400 оборота ?!!?

- Herman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320I
- Мечтае да кара: BMW e92 M3
Garribaldi написа:ludia написа:Това е напълно нормално. Кое те притеснява ?
Чакай малко бе пич по принцип трябва да се вдигат оборотите, аз като пусна климатика и ми се вдигат с 300 400 оборота ?!!?![]()
нещо не ти е наред по колата ... принципно падат защото консумираш повече енергия от предназначената ....
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Еми то това е целта, сигорно е направено така че компютъра да си регулира оборотите, за да може да компенсира консумацията.

- Loewe
- младши ентусиаст
-
Garribaldi написа:Чакай малко бе пич по принцип трябва да се вдигат оборотите, аз като пусна климатика и ми се вдигат с 300 400 оборота ?!!?![]()
Щото ако на 16ската и паднат още малко оборитите и ще изгасне

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
На мен не ми падат оборотите, каквото и да включа... Преди време ми падаха 200-300 оборота за 1 секунда, когато съм на климатик и не се движа. Оказа се резистора на перката за климатика, когато не работи перката всичко е ОК с оборотите, когато колата е на свободна и не се движи, но когато се включи (направо на 2-ра степен вместо на 1-ва) оборотите падат. Оправя се лесно като се замени изгорялата жичка на резистора, ако не можеш сам всеки електричар ще ти го направи за 20-тина лв.
При теб проблема може да е друг....

При теб проблема може да е друг....

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Специално заради тая тема
вчера пробвах като седя на място и включвам тея глупости ..таа: като включа климатика се качва с 100-200 оборота... като включа фаровете спада със 100 някаде

- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
и при мен го имаше този ефект на дефекта - при работа на празех ход на двигателя при включване на климатика оборотите от 900 падаха близо на 500 , също и при вдигане на прозореца докато изключи моторчето падаха някъде с около 150/200, а фарове и др. консуматори много малко - като цяло не стабилен ми се струваше двигателя, а алтернатора си държи 14,5V.
Най интересното е, че смених свещите и двигателя стана по стабилен - като включи климатика падат с не повече от 150, а при др. консуматори едвам се забелязва.
Най интересното е, че смених свещите и двигателя стана по стабилен - като включи климатика падат с не повече от 150, а при др. консуматори едвам се забелязва.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Garribaldi написа:ludia написа:Това е напълно нормално. Кое те притеснява ?
Чакай малко бе пич по принцип трябва да се вдигат оборотите, аз като пусна климатика и ми се вдигат с 300 400 оборота ?!!?![]()
Ми бате, пускай всичко и давай газ. Ти си

Майтап.
Някаква грешка - в електрониката или стъпковия мотор си мисля, че е при теб. Явно натоварването се регистрира и някаква система се включва за да компенсира оборотите на мотора, но малко се престарава.
12 мнения
• Страница 1 от 1