Kakvo da smenq...316i ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- VoiD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136 к.с
Kakvo da smenq...316i ?
Здравейте, наскоро си купих 316i което според мн хора работи супер.Не съм запознат още много с двигателя на БМВ, та въпроса ми е какво трябва да сменя като за начало. Маслото ми казаха че като светне инспекцията тогава трябва да се сменя..изведнъж почна да ми свети лампата за накладките на таблото, но си спирам супер..и освен ангренажния ремък има ли нещо по-спицифично което трябва да се смени като си вземеш БМВ
Мерси предварително

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
и на диференциала, накладки щом ти свети и смени и двигателя
че това 1.6 само харчи! Майтапя се / дали /. Закарай колата при някай който разбира... И със здраве да я караш

- VoiD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136 к.с
хехе...ок, разбрах донякъде вече, но трябва ли да чакам инспекцията да ми светне на жълто и тогава да сменя маслото...или да отида да го сменят и да я занулят? как е по-добхре..в момента ч-вата зелена индикация я няма..има още 3 или 4 зелени..и после жълто и червено?
честито колега добре дошъл в клуба
смени си маслото първо,задължително
остави ги тия филми че трябва да се смени като светне червената лампичка,защото ми се струва че поне на мойта кола не показва вярно.
аз двапати сменям масло без да занулявам инспекцията,искам да кажа че от последното и зануляване да сега съм навъртял близо 20000км.,а още имам едно зелено квадратче тоест червеното ще светне поне на 22000км.
незнам дали само при мен е така,но един приятел има същия проблем
иначе си смени стандартните консумативи и да ти е мирна главата

смени си маслото първо,задължително

остави ги тия филми че трябва да се смени като светне червената лампичка,защото ми се струва че поне на мойта кола не показва вярно.
аз двапати сменям масло без да занулявам инспекцията,искам да кажа че от последното и зануляване да сега съм навъртял близо 20000км.,а още имам едно зелено квадратче тоест червеното ще светне поне на 22000км.
незнам дали само при мен е така,но един приятел има същия проблем

иначе си смени стандартните консумативи и да ти е мирна главата

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Тва за накладките дето ти свети, погледни колко спирачна течност имаш в казанчето...ако е малко, огледай горната и долната помпа на съединителя за течове;)

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Re: :)
samsurnik написа:честито колега с бимата,но какво да ти кажа смени си бмв-то ако трябва да съм честен не се сърди не се заяждам, но си е така
Стига де, като почнете сменяй та сменяй.Всеки е почнал от някъде.И аз съм съм с 316 и съм си доволен.Е верно, не е 20 или ис ама ми е запазена и е читавка.Ще сложя само е дно чипченце + филтърче и е ок.Аз не искам бегачка а кола в която да се чуствам удобно а БМВ е точно такава кола.

Още веднъж

- robert1975
- младши ентусиаст
-
не видях някои да споменава ангренажа- твоита е 92-значи М 40................ангр. ремък и ролки-че после-да няма хоп и троп 

BMW-маниак

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Той сам си го е споменал ангренажния ремък;)
Ако пък много ти се занимава, като махаш ремъка смени и тръбичката за смазване горе в главата....може да ти спести проблеми;)
Ако пък много ти се занимава, като махаш ремъка смени и тръбичката за смазване горе в главата....може да ти спести проблеми;)

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
свещите и кабелите
и отзад барабаните с дискове
махни катализатора с оригиналното гърне ня ма да ти шуми кои зане колко
или пък го смени ако ти се дават толко пари за нов
Мпакет бяла оптика едно пастиране и си в топ 100

махни катализатора с оригиналното гърне ня ма да ти шуми кои зане колко

Мпакет бяла оптика едно пастиране и си в топ 100

- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
Колегите горе почти всичко са описали.Но след смяната на накладките ако не ти загасне лампата на таблото ще се наложи да смениш и датчика който се намира на предно ляво
безаварийно каране;)

14 мнения
• Страница 1 от 1