Check modul ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Check modul ?

Мнение от AHreJIoB » 01 Апр 2008, 19:01

Здравейте колеги искам да попитам какво по точно представлява check модула за OBC как да го намеря в смисал като махна кората под волана как изглежда ? благодаря предварително и се извинявам за тъпия въпрос.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 01 Апр 2008, 21:56

Тая гад не е ли монтирана в таблото :?: , има ли нещо вярно, че без нея неще да пали. По принцип е памет, която се чете ако може /по принцип се заключва/ и програмира естествено за съответния ДВГ и ЕКУ/комп/, нещо като алармите за колите и дистанционното им. Работи на принципа: ти ли си, нати това, дай ми онова, нати го обратно, малко инфо. Предполагам е това.

Потребител
Аватар

Мнение от roadruner » 01 Апр 2008, 22:11

Чакай бре човек, тва чек модул не беше ли за изгорелите крушки и некви такива. Кви компове кви аларми и парктроници, нещо си се омотал яко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 01 Апр 2008, 23:17

Нещо се обърках, извинявайте. Ама така си работи принципно, не че има нещо общо с алармата. Има си датчици за всякакви неща:антифриз, течност за чистачки, разход и какво ли не още, каквото му е заложено да мери.Ако не е наличен не е проблем да се направи, но е голяма играчка. Почва се от 0-та, части, датчици, пише се софтуер за главния чип и т.н.Много работа. Какъв е твоя проблем с тая гад.

Потребител
Аватар

Мнение от AHreJIoB » 01 Апр 2008, 23:53

На мен мисалта ми беше как изглежда защото искам да си махна кората под волана и да видя имам ли такова чудо. защото съм с големия борд фабрично и на него има бутон check,но като го използвам и ми светят всички пиксели на дисплея на борда. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 02 Апр 2008, 1:49

AHreJIoB написа:но като го използвам и ми светят всички пиксели на дисплея на борда. :)

Това ще рече, че нямаш чек модул...

Назад към E36