Помощ! Чудя се какво БМВ да си зема :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is-ка S50
Мечтае да кара: E24 Alpina

..

Мнение от SBS_318ti » 27 Мар 2008, 17:53

Марто прочетох малко и си прав :bowdown: само климатроници са Е36 освен компакта! Човек се учи цял живот все пак ! Искам друго да попитам : мисля да си купя Е36 , но незнам с какъв двигател да е: 316i(M43B16) или 318is , за 2.0 май ми идва в повече :mhihi: ! Въпроса ми е кои е по-сполучлив като издържливост и има ли разлика в цените за поддръжка?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go_play » 28 Мар 2008, 20:37

колега аз имах 318 м43 след това 525тдс м51 и сега карам двулитрова троика и да ти кажа наи много ми допада третия вариант.дано да сам ти бил от полза;)
луд на пътя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 28 Мар 2008, 23:23

Моя съвет е да не си взимаш 316 ако си решил да е бензин.Ще останеш разочарован от двигателя.За дизелите не мога да кажа нищо.Аз лично не бих си взел дизел на старо,освен ако колата не е била на някой познат и е била първа ръка негова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 28 Мар 2008, 23:41

земи си 20ка .. сичко друго е компромис и само на Лукойл и на ОМВ ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 29 Мар 2008, 12:55

Ново.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 29 Мар 2008, 13:15

колега.. аз се сдобих преди почти 2 седмици с 320 купе, 1993 но страшно запазена.. вътре кожи дигиталки и там сумати оше глупости и веднага и броих 6000 на скъпия ни пазар гурубляне, нищо че е внос от Италия но все пак и по талона гледах да не е от милано, защото има един колега дето писа как са там... След едно обслужване, смяна на свещи, и връзване на комп, който не показа и 1 грешчица, колата си я карам и съм много доволен, с разхода се свиква ако не си от тези дето имат 10лв за да сложат бенз и за вход на дискотека да им остане.. Возията е много добра.. а климатроника да ти кажа, като влезеш сутрин и термометъра писне и покаже 3 градуса... ти си палиш и след точно 1мин и 30 сек ти задуха като все едно стоиш пред открит огън ще разбереш какъв кеф е :) бащата кара 318тдс, разликата в годините че неговата е 1997, но с извинение колкото и да я пази той, като седнах в нея все едно бях в трактор(това след първата ми седмица в купето) даже и турбиниран дизел пак не вървеше никак, не че може да се сравни с 2.0 бензин...
Но моя съвет е вземаш едно 320 купе, а мястото си го има.. съмнявам се да носиш торби с цимент щом обсъждаме климатик и климатроник...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 29 Мар 2008, 14:24

Карам с удоволствие 318и, 93 г с двигател М40. Седан. Мисля, че е нелоша комбинация между разход и мощност. Колата е много надеждна, не изморява на дълго и е адекватна в трафик на градско, когато трябва да се изнесеш по-бързо. Да, като мощност може още да се желае, но никак не е за пренебрегване като комбинация. Ако се довериш на подобен автомобил в никакъв случай няма да сбъркаш. Успех!
Are you M enough...?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is-ка S50
Мечтае да кара: E24 Alpina

...

Мнение от SBS_318ti » 29 Мар 2008, 19:23

Благодаря на всички исказали мнението си,всяко мнение ми е добре дошло!
uricatoli и аз мисля че 320-ките са страшно добри коли,но малко ме притеснява разхода,защтото колата ще се кара предимно градско,вярно няма да мъкна цимент в нея,купувам си я за мой кеф щото съм фен на BMW !!! Ще съм ти благодарен ако ми кажеш колко гори една 320-ка горе-долу? :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: ...

Мнение от bam-bam » 29 Мар 2008, 19:27

SBS_318ti написа:Благодаря на всички исказали мнението си,всяко мнение ми е добре дошло!
uricatoli и аз мисля че 320-ките са страшно добри коли,но малко ме притеснява разхода,защтото колата ще се кара предимно градско,вярно няма да мъкна цимент в нея,купувам си я за мой кеф щото съм фен на BMW !!! Ще съм ти благодарен ако ми кажеш колко гори една 320-ка горе-долу? :driving:

30 лева на 100 .. горе долу от Люлин до Младост са заминали
така че мисли хубаво после да не пишеш и ти за газови и метанови и да те нахранят модерните на бенз ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 29 Мар 2008, 19:29

но малко ме притеснява разхода

вече градско със нищо неможеш да го свалиш под 10 говоря за е36 на бензин :) такаче взимай 20-ската и ще ти харчи с 1-2 литра повече даже не се знае :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 29 Мар 2008, 21:27

Herman написа:xaaxaxaxaxxa голема работа е тва българската цигания хем иска да върви хем иска да му е икономично ... ако искаш да ти е икономично зимай Опел Корса :mhihi:

Много смешно. Чак ще напиша ХАХА.
Ако ти, не съобразяваше тези 2 елемента (разход и вървеж), вероятно нямаше да караш е 36.
Така, че тихо, разбирачи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 29 Мар 2008, 22:04

Аз и в една друга тема писах но зех си 320и комби :) Та така ше отказвам цигарите и ше ги наливам в бенз май ше се върже същото като разход :mhihi: :mhihi: :mhihi: пък и за климатроника не е хубаво цигарения дим доколкото разбрах.
Цимент няма да нося и вярно не е широко колкото бус, но често се налага да транспортирам обемисти товари :)
П.с. Доста интересна картинка ще е човали с картофи и кожен салон :bgflag:

*Едит* Тва за картофите беше майтап, но да попитам какво масълце е хубаво да му налея... Продадоха ми го за 96та година но май е края на 95та (ако има някакво значение)
И също така да питам... баща ми тук ми предлага да му сипя някаква добавка в маслото и да го оставя да поработи 15тина минути преди да източа цялото. Казва че така падала цялата мърсотия от двигателя. Някой правил ли го е тоя номер добре ли се отразява на двигателя или зле. Чувал съм че някой са правили подобни схеми на охладителната система и после доста са си патили...

Какво представлява и как се казва тая добавка не съм сигурен.

Предишна

Назад към E36