Проблем с охлаждането

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с охлаждането

Мнение от compact_fen » 28 Мар 2008, 13:41

Здравейте,

Снощи както си карах и ми изпусна скобата за маркуча от радиатора към блока, в следствие на това изтече целия антифриз. (мотора е М43). Дригателя си беше в работна температура, или поне така ми показваше индикацията на таблото.Аз хубаво ще си сложа наново антифриз и скоба, обаче ми се иска да си видя термосатата и перката на радиатора , попринциип и перката и радиатора са ми нови (на една година) . Може ли някой да каже къде да търся термостата, как да го проверя дали е в изправност, колко струва нов , от къде да си купя ако е повреден. Как да проверя дали перката работи и дали включва точно на определените градуси .

Предварително мерси за оказаната помощ, докато чакам отговорите Ви, ще поровя в търссачката на форума за инфо : )

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 28 Мар 2008, 15:03

Слагаи маркуча слагаи нова скоба този път затегни здраво сложи антифриз или го смени целия направо ако не си направил тази процедура обезвъздуши и караи и си свиркаи :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 28 Мар 2008, 18:37

Наи-общо казано гледай двигателя от предната страна.Трябва да видиш две тръби които влизат в него.Основата им е нещо като пласмаса и вътре в нея се намира термостата.Заедно с тая пласмасова основа върви.Моя го купих за 57 лева преди 1-2 месеца и е същата марка като сваления (оригинален), но не си я спомням.

Назад към E36